Yenna-lynn Eenshuistra

cursist Spaans voor beginners

Yenna-lynn Eenshuistra

cursist Spaans voor beginners

De liefde voor het Spaans ontstond toen Yenna-lynn een jaar in Suriname op school zat. De Spaanse lessen die ze daar kreeg, waren zo leuk dat ze er in Nederland mee door wilde gaan. Daarom volgt ze nu, naast haar Verpleegkunde-opleiding, de cursus Spaans voor beginners bij de LOI.

Erkend diploma

”Ik heb verschillende opleiders vergeleken, maar de LOI was voor mij het duidelijkst. Ik wist precies wat ik kon verwachten. Wat zeker ook meespeelde in mijn keuze, was het diploma dat je kunt behalen. Bij de LOI haal ik een diploma dat internationaal wordt erkend. Ik kan dus Spaans én ik kan het aantonen op mijn cv.”

Echt contact maken

”Mijn doel met deze cursus? Ik wil mezelf verstaanbaar kunnen maken als ik ooit ergens heen ga waar Spaans gesproken wordt. Zodat ik echt kan ‘connecten’ met de mensen. In de komende zomer wil ik bijvoorbeeld een maand naar Spanje gaan en daar ook nog taalcursussen volgen. Ik hoop daar in de buurt dan mensen te leren kennen.”

Meer dan de taal

”Wat ik het allerleukst vind, is dat je met deze cursus niet alleen de taal leert spreken, maar ook leert over de landen waar die taal gesproken wordt. Zo zie je meteen waar je de taal voor kunt gebruiken. Je leert bijvoorbeeld over de cultuur of over het eten. Vooral dat laatste vind ik heel erg interessant. Het is superleuk om te leren over het eten in Spanje en over de Spaanse gewoontes rondom het eten.”

Goed te combineren

”Het thuis studeren is voor mij ideaal. Ik combineer deze cursus met mijn studie. Wanneer ik bijvoorbeeld een uurtje over heb, kan ik even met Spaans bezig zijn. Bijvoorbeeld in een tussenuur op school. Je zit niet vast aan bepaalde tijden. Wel vind ik het soms lastig dat er geen deadlines zijn, maar dat los ik op door zelf wat punten te zetten wanneer ik iets af wil hebben. Ik ben nu bijna een jaar bezig en de eindstreep is in zicht. Nog één hoofdstuk en dan komt het examen er aan.”

Afwisseling

”Het lesmateriaal spreekt me zeker aan en is heel afwisselend. Soms heb je een spreekopdracht en dan weer grammatica. Met de geschiedenis heb ik iets minder, maar dat hoort er natuurlijk wel bij als je een land wilt begrijpen. Wanneer ik zie dat er in het volgende hoofdstuk weer een spreekopdracht aankomt, kijk ik daar echt naar uit!”

Oefenen in echte situaties

”De online tools die je naast het lesmateriaal krijgt zijn heel handig. Zo maak ik na ieder hoofdstuk de kennistrainer van alle hoofdstukken, plus het hoofdstuk dat ik net heb afgerond. Een hele goede manier om alles eventjes fris te houden. Ook met de online inspreekopdrachten werk ik graag. Je kunt dan echt met spreken oefenen. Hoe zou het gaan als iemand mij een bepaalde vraag stelt? Je moet echt zelf gaan nadenken en een zin formuleren zonder dat je daar hulp bij krijgt. Ik vind het heel fijn om zo in echte situaties te oefenen.”

“Het lesmateriaal spreekt me zeker aan en is heel afwisselend. Ook de online tools die je naast het lesmateriaal krijgt zijn heel handig!”