Wesley Kooymans

Cursist Italiaans voor beginners

Wesley Kooymans

Cursist Italiaans voor beginners

“ Italië is voor mij echt een andere wereld, een beetje mysterieus. Het land van de mooie auto’s, de mode, maar ook het land van oude omaatjes die verse pasta maken.” Wesley wordt helemaal enthousiast als hij vertelt over Italië. “ Ik ben er nog nooit geweest, maar volgend jaar ga ik trouwen en de huwelijksreis gaat naar Toscane. We willen een auto huren en dan een paar weken rondtrekken. En dan is het wel handig als je de taal spreekt. En niet alleen dat, ik vind het sowieso een prachtige taal; de klanken, de handgebaren, de passie waarmee de Italianen het spreken. Dat wil ik ook”

Grammatica en overhoren

Ik ben nu bezig met de basiscursus Nederlandse grammatica en dat is wel erg nuttig. Ik heb vroeger op school niet zo goed opgelet, dus ik leer er veel van. Als ik klaar ben met een hoofdstuk, dan overhoort mijn vriendin me en als ik teveel fouten maak, stuurt ze me terug om verder te leren.

Praten met de plaatselijke bevolking

Ik dacht altijd dat ik niet genoeg discipline had voor een thuisstudie, maar dat valt heel erg mee. Deze cursus van de LOI heeft namelijk een extra stok achter de deur. Met behulp van animatiefilmpjes kom je in allerlei dagelijkse situaties terecht. Doordat je je huiswerk inspreekt in een dialoog met zo’n strippoppetje, gaat het heel makkelijk. Je voert als het ware gesprekken met de plaatselijke bevolking. Straks in Toscane hoop ik een oud omaatje tegen te komen die heerlijke verse pasta kookt, een goed glas Chianti inschenkt en dan babbelen we een tijdje over de goede dingen die Italië te bieden heeft. Met veel handgebaren natuurlijk!”

De eerste 7 is binnen

De nieuwe manier van studeren met de animaties en multimediale elementen valt bij Wesley goed in de smaak. Wat ook prettig is, is dat de docent per zin correcties en tips geeft en dat leverde in elk geval al de eerste 7 op. Mijn vriendin is nu ook helemaal enthousiast en die zit er aan te denken om een HBO-opleiding via de LOI te doen. Maar eerst pikt ze natuurlijk een paar woordjes Italiaans mee.”

Over Taalcursussen

Het leren van een taal is niet alleen ontzettend leuk, je vergroot er ook nog eens je wereld mee. Bovendien staat talenkennis goed op je cv. Wil je ook een taal leren? Dan is de LOI de beste keuze.