Inge Geboers

Cursist Frans voor meergevorderden

Inge Geboers

Cursist Frans voor meergevorderden

“Toen ik op de Middelbare Hotelschool zat ging ik 5 maanden stage lopen in Parijs en ik heb daar 5 maanden lang met mijn mond vol tanden gelopen. Ook toen ik daarna in Brussel stage ging lopen merkte ik dat ik ondanks dat ik al 8 jaar Frans op school had, niet goed mee kon komen. Hoewel ze in Brussel wel een stuk langzamer praten dan in Parijs.” Aan het woord is Inge Geboers, ze doet op dit moment de verkorte Hogere Hotelschool én een cursus Frans voor meergevorderden bij de LOI en dat pakt ze serieus aan.

Gedisciplineerd studeren
”Ik merkte dat ik op school alleen maar de basis van de Franse taal leerde, om echt uit de voeten te kunnen in Frankrijk heb je meer nodig en daarom wilde ik een extra cursus doen. Ik had een proefles van de LOI aangevraagd en deze aan mijn docent Frans op de Hotelschool laten zien. Zij zei dat ik het niveau wel aan zou kunnen en dat ik haar altijd kon bellen als ik vastliep. Ik zit nu natuurlijk nog op school dus ik ben nog gewend om te studeren. Ik heb mijn eigen studieplanner gemaakt en ik probeer elke dag minimaal een uur te studeren, soms wel langer als het slecht weer is buiten en ik toch lekker bezig ben. Als ik lekker voorloop op schema ga ik de stof herhalen en ik doe vaak de kennistest op internet, sinds ik erachter ben dat die test elke dag vernieuwd wordt. Dan weet ik direct of ik de stof goed snap. En tot nu toe gaat het goed, ik haal goede cijfers. Het wordt wel steeds moeilijker, zeker als het gaat over onderwerpen waar ik niet zoveel van weet zoals kunst en cultuur, dan merk ik dat het best pittig is.”

Harry Potter in het Frans

“Als er op het journaal iets in het Frans is probeer ik het natuurlijk te volgen, zonder de ondertiteling te lezen, maar jammer genoeg heb ik geen Franse zenders op mijn televisie, dus echt films kijken wordt lastig. Maar ik lees wel de Harry Potter-reeks in het Frans. In het begin keek ik eerst de film voordat ik in het boek begon, omdat ik anders het verhaal niet kon volgen, maar ik ben nu bij het vijfde boek en ik snap alles prima zonder dat ik de film heb gezien. Dus ik wacht vol spanning op de laatste twee delen. In september ben ik klaar met de Hotelschool en met mijn studie Frans en dan ga ik met mijn diploma’s op zak de wereld rond, reizen, werken en ervaring op doen. En uiteindelijk wil ik dan een eigen hotel of restaurant beginnen, wie weet wel in Frankrijk.”

Over Taalcursussen

Het leren van een taal is niet alleen ontzettend leuk, je vergroot er ook nog eens je wereld mee. Bovendien staat talenkennis goed op je cv. Wil je ook een taal leren? Dan is de LOI de beste keuze.