Theo Albers

Cursist Duits voor beginners en gevorderden

Theo Albers

Cursist Duits voor beginners en gevorderden

Naast zijn baan als planner bij de Marechaussee, houdt Theo Albers er verschillende hobby’s op na. Zo doet hij aan vechtsport, houdt hij van wandelen en lezen en volgt hij een cursus Biersommelier. Toch maakt hij ook graag tijd voor zijn LOI-cursus Duits voor beginners en gevorderden.

Beter Duits leren

”Ik spreek best een aardig woordje Duits. Ik heb het natuurlijk op de middelbare school gehad, al is dat inmiddels alweer even geleden. Ook gaan we ieder jaar meerdere keren op vakantie naar Duitsland en dan kan ik me aardig redden. Alleen die naamvallen….En ik moet nog teveel nadenken als ik een gesprek aanga. Ik wil heel graag dat dat straks beter gaat.”

Goede begeleiding

”De LOI was voor mij een logische keuze. Ik heb in het verleden al meerdere LOI-cursussen gevolgd en dat is altijd prima bevallen. De begeleiding is gewoon goed. Daarbij heb ik een persoonlijk budget gekregen van mijn werkgever. De cursus wordt dus voor me betaald.”

Duidelijke uitleg

”De cursus bevalt me goed. Het is heel duidelijk allemaal. Je krijgt een duidelijke uitleg in het lesmateriaal en als ik vragen heb krijg ik daarop ook binnen een paar dagen een duidelijk antwoord. Ik denk echt dat iedereen het zo kan oppikken. Mijn docent is trouwens wel redelijk streng, haha. Maar dat maakt me niet uit. Het is niet zo dat ik zo hoog mogelijk moet en zal scoren. Ik heb mijn eigen plan. Ik wil de taal goed leren en dat gaat prima zo.”

Eigen tempo

”Het is fijn om zelf je tempo te kunnen bepalen. Dat geeft je de mogelijkheid om het zelf te spreiden. Er zit geen druk op, niemand die zegt ’je moet nu dit of dat af hebben’. Soms doe ik op een dag twee bladzijden, soms ook twee complete lessen. Dat kan gewoon! Ik ben nu een maand of 4 á 5 bezig, maar het gaat nog niet snel genoeg naar mijn zin. Binnenkort heb ik wat meer tijd dus dan hoop ik er meer tempo achter te kunnen zetten.”

Kennistrainer als voorbereiding

”De cursus biedt veel afwisseling, dat is prettig. Er zitten geluidsfragmenten bij, inzendopgaven en cartoon-achtige filmpjes. Met de kennistrainer heb ik nog niet gewerkt. Wel heb ik gekeken hoe deze werkt en wat ik ermee kan. Ik denk dat ik die straks goed kan gebruiken bij het voorbereiden van het examen.”

Officieel diploma als bevestiging

”Ik ben zeker van plan om straks het examen van het Goethe Institut af te leggen. Dan heb ik echt een officieel diploma op zak. Dat heb ik niet nodig voor mijn werk, maar het is een mooie bevestiging voor mezelf dat ik het ook echt allemaal onder de knie heb!”

Over Taalcursussen

Het leren van een taal is niet alleen ontzettend leuk, je vergroot er ook nog eens je wereld mee. Bovendien staat talenkennis goed op je cv. Wil je ook een taal leren? Dan is de LOI de beste keuze.