Toon 0 resultaten

Rob van der Wal, docent HBO-bachelor SPD Bedrijfsadministratie

"Mijn beeld van LOI Hogeschoolstudenten is dan ook dat het hardwerkende en zeer gemotiveerde mensen zijn."

”De reden waarom je voor een opleiding SPD moet kiezen? Allereerst is de vraag op de arbeidsmarkt naar SPD’ers groot. Dat is altijd zo geweest en dat zal ook niet snel veranderen. Ikzelf vind het een prachtig vak, vooral omdat het een heel concreet vakgebied is. Ik ben, naast docent bij LOI Hogeschool, verbonden aan de economische faculteit van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik geef o.a. les in het vak Kosten en winst. Mijn interesse gaat dan ook uit naar bedrijfseconomische vraagstukken. Tegenwoordig heet het overigens Management accounting en Financial accounting, maar het komt op hetzelfde neer.

Hoog niveau

De voordelen van LOI Hogeschool zijn natuurlijk de flexibiliteit van studeren, dus de mogelijkheid om je eigen tijd in te delen en een studie te combineren met je werk, maar zeker ook de kwaliteit van de leerstof. Het studiemateriaal wordt constant geactualiseerd. De Bachelor SPD van LOI Hogeschool is van hoog niveau en heeft exact dezelfde uitstraling op de arbeidsmarkt als een SPD-diploma dat bij een andere opleider gehaald is. Sterker nog, met een LOI Hogeschooldiploma heb je waarschijnlijk een streepje voor, omdat je naast je opleiding praktijkervaring hebt opgedaan. Mijn beeld van LOI Hogeschoolstudenten is dan ook dat het hardwerkende en zeer gemotiveerde mensen zijn.

Begeleiding

Je kunt bij je docent met allerlei vragen terecht. Zo was er bijvoorbeeld een student die naar zijn mening een te laag cijfer had gekregen voor zijn examen. Wat misschien niet alle studenten weten, is dat je als student recht hebt op inzage in je eigen werk. De student was wel naar die bijeenkomst gegaan, maar had het gevoel dat hij niet goed te woord werd gestaan. Hij heeft mij toen om advies gevraagd. Ik heb hem vervolgens geholpen met het formuleren van een bezwaarschrift. Ook voor dit soort zaken kun je dus gerust aankloppen bij je docent."