Logistiek medewerker warehouse

Haal een erkend diploma van CCV

 • Thuis studeren
  20% korting

  6 x € 52,00 Normaal € 65,00

 • Studieduur

  6 maanden

 • Diploma

  CCV-diploma

 • Erkenningen

  CCV

 • Benodigde vooropleiding

  Geen

Nog dagen!

Laatste dag!

Laatste kans!

Tijdschriftenbon cadeau

Lees meer

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving gratis een Nationale Tijdschriftenbon t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Lees meer

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!

In het kort

Een logistiek medewerker warehouse verzamelt de binnenkomende orders en maakt goederen verzendklaar. Hij of zij zorgt ervoor dat de binnenkomende voorraden op de goede plek terechtkomen terwijl de kwaliteit behouden blijft. De cursus Logistiek medewerker warehouse is de perfecte voorbereiding op deze verantwoordelijke en zeer gevarieerde baan. Deze cursus is helemaal op de praktijk afgestemd. Op die manier wordt het je snel duidelijk hoe het er in een warehouse of distributiecentrum aan toegaat. Goederenontvangst en –opslag, overproductie, expeditie en voorraadbeheer komen allemaal aan bod. Met het erkende CCV-diploma Logistiek medewerker warehouse op zak kun je meteen aan de slag in elk warehouse of distributiecentrum.

 • Korte en praktijkgerichte opleiding.
 • Goede opstap naar Logistiek teamleider warehouse.
 • Erkend diploma van CCV.

CCV

Doelgroep

De opleiding Logistiek medewerker warehouse is bestemd voor iedereen die verantwoordelijk wil zijn voor de binnenkomende orders, goederenopslag en het verzendklaar maken van goederen in een warehouse of distributiecentrum. Voor mensen die al werkzaam zijn op een logistieke afdeling is deze cursus een goede aanvulling op hun kennis. Na succesvolle afronding van de cursus Logistiek medewerker warehouse heb je het felbegeerde CCV-diploma Logistiek medewerker (niveau MBO 2) op zak, het bewijs van jouw vakkennis.

Doelgroep
Inhoud van de cursus Logistiek medewerker warehouse

De opleiding Logistiek medewerker warehouse biedt allereerst kennis van het magazijn en de werkzaamheden van een logistiek medewerker. Welke verantwoordelijkheden heeft een logistiek medewerker? Welke soorten warehouses bestaan er? Een logistiek medewerker is onder andere verantwoordelijk voor de goederenontvangst en –opslag. Daarom behandelen we de controles die uitgevoerd moeten worden en de methodes van opslag en blokstapeling. Vervolgens is er aandacht voor het verzendklaar maken van goederen. Welke verpakkingen bestaan er? Welke documenten moeten er gebruikt worden? Tot slot behandelen we de aspecten van veilig werken in een warehouse. Een examentraining is ook onderdeel van de cursus. Dit is een ideale test om te kijken of je klaar bent voor het examen. Er worden soortgelijke vragen als het examen behandeld. Jij gaat dus uitstekend voorbereid naar het examen.

Inhoud
Meer over de inhoud

De opleiding Logistiek medewerker warehouse is opgebouwd uit vier onderdelen.

Het magazijn en de functie logistiek medewerker

In deze module komen de taken, verantwoordelijkheden en werkzaamheden van een logistiek medewerker aan bod. Ook komt het warehouse uitgebreid aan de orde: Welke soorten zijn er? Hoe zit het met automatisering binnen een warehouse? Welke interne transportmiddelen worden er gebruikt in een warehouse? 

Goederenontvangst en -opslag

In het warehouse houdt een logistiek medewerker zich bezig met de ontvangst van goederen en de opslag hiervan. Deze module behandelt de controles die een logistiek medewerker uitvoert en wat er komt kijken bij het laden en lossen. Ook de hulpmiddelen die hierbij gebruikt worden, komen aan de orde. Na de ontvangst gaan de goederen in opslag. Je leert de beschikbare ruimte zo goed mogelijk te gebruiken, zodat de goederen goed bereikbaar zijn. Ook de methodes van opslag, blokstapeling, stellingen en pallets worden behandeld.

Orderproductie, expeditie en voorraadbeheer

In deze module worden de verschillende methodes voor het orderverzamelen behandeld. Een logistiek medewerker maakt goederen verzendklaar. De hulpmiddelen bij het beladen van de vrachtauto van transporteurs komen aan bod. Verder wordt aandacht besteed aan verpakkingen en de soorten documenten die bij het verzenden van goederen worden gebruikt. Ook het voorraadbeheer en de administratie en inventarisatie van de voorraad komen aan de orde. Tot slot is er aandacht voor het voorkomen van criminaliteit binnen het warehouse.

Wet- en regelgeving

Deze module behandelt de verschillende aspecten van veilig werken in een warehouse: Wat betekent de Arbowet? Hoe moet er worden omgegaan met gevaarlijke goederen binnen het warehouse? Ook komen de arbeidsvoorwaarden aan de orde.

Examen

Het examen voor de cursus Logistiek medewerker warehouse bestaat uit 40 meerkeuzevragen en duurt een uur. Dit examen wordt afgenomen door het CCV.

Examen
Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 92,85.

Aanmelden voor examens
Aanmelden voor het examen kan via de site van het CCV.
Diploma en vervolgopleiding

Na succesvolle afronding van het examen, heb je het erkende CCV-diploma Logistiek medewerker warehouse op zak.

De cursus Logistiek medewerker warehouse is een goede opstap voor de opleiding Logistiek teamleider warehouse.

Diploma
De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. De LOI-opleidingen zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW, voor zover ze onder de reikwijdte van deze wetten vallen. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site.Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Thuis studeren
Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt er een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus Logistiek medewerker warehouse.

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 6 maanden

Studieduur
Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, mag je langer over je studie doen.

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 6 x € 52,-

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

De kosten voor je opleiding zijn aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting wanneer de opleiding is gericht op je (toekomstige) beroep. Zo vallen de netto studiekosten aanzienlijk lager uit! Kijk voor de exacte voorwaarden op www.belastingdienst.nl.

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Ontvang tot € 2.500,- subsidie voor je opleiding

Wil je een opleiding volgen omdat je op zoek bent naar een (andere) baan? Vraag dan bij het UWV een ‘Scholingsvoucher voor werkzoekende’ aan, waarmee je tot € 2.500,- subsidie kunt ontvangen. Met dit bedrag is in veel gevallen je gehele opleiding te bekostigen. Voorwaarden zijn o.a. dat je wordt opgeleid voor een ‘kansberoep’ en een erkend diploma of certificaat haalt.

Lees meer over deze regeling.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Met ruim 1000 opleidingen in alle vakgebieden, flexibele studiemethodes en de mogelijkheid om de opleiding volledig toe te snijden op het bedrijf, kan worden voldaan aan iedere opleidings- of trainingsbehoefte. 

De voordelen:

 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Keuze uit klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.