Toon 0 resultaten

Opleidingen in onderwijs en gezondheidzorg in trek

“We willen weer leraar en verpleegkundige worden”, was onlangs te lezen op telegraaf.nl. Dat blijkt uit de cijfers. Volgens de Vereniging Hogescholen is de instroom van studenten in het hbo nog nooit zo hoog geweest als dit studiejaar 2018-2019. En is er vooral weer belangstelling voor opleidingen die voorbereiden op banen in het onderwijs en de gezondheidszorg. 
De grootste absolute toename van nieuwkomers had plaats bij de opleiding tot leerkracht op basisscholen: 10,2 procent meer eerstejaars studenten dan vorig jaar. „Opvallend hierbij is de grote instroomtoename van 30-plussers”, aldus de vereniging.

De instroom in de sector gezondheidszorg, waar ook dringend behoefte is aan personeel, is in vier jaar tijd met maar liefst 27 procent toegenomen. 

Het totaal aantal nieuwkomers in het hbo nam met 3,4 procent toe tot 110.307 studenten. De groei van het aantal eerstejaars is in bijna alle sectoren van het hbo te zien, bij elk opleidingstype (Associate degree, bachelor en master) en bij voltijd, deeltijd en duaal. Vooral de belangstelling voor deeltijd loopt op. Deeltijdonderwijs wordt steeds flexibeler aangeboden en dat slaat aan.

Wil jij ook starten of doorgroeien in het onderwijs of de zorg?

Volg een opleiding bij de LOI. Dan studeer je op een efficiënte en flexibele manier. En altijd met begeleiding van topdocenten. Maak nu een keuze en schrijf je in.

Bekijk alle zorgopleidingen Bekijk alle onderwijs opleidingen