Toon 0 resultaten

The Executive Network heeft op basis van een uitgebreide enquête in de top van het Nederlandse bedrijfsleven drie cruciale kenmerken vastgesteld die van invloed zijn op het bereiken van de top. "Het traditionele systeem geeft aan dat opleiding en intelligentie van doorslaggevende betekenis zijn bij het halen van de top. Ons onderzoek laat zien dat zaken als doorzettingsvermogen, inzet en nieuwsgierigheid minstens zo belangrijk zijn," zegt Jan Rapmund, partner van The Executive Network. Naast deze factoren speelt een portie geluk ook een rol in de weg naar de top.

Opleiding

Tweederde van het hogere kader heeft een universitaire studie afgerond. En een kwart van de top heeft een HBO-opleiding gevolgd. Maar liefst een vijfde heeft een MBA behaald. Alhoewel opleiding niet allesbepalend is, is het nog steeds een belangrijke voorwaarde voor succes. Het volgen van een MBA-opleiding kan nog steeds een belangrijke stap zijn in je carrière. Om je doorzettingsvermogen, inzet en nieuwsgierigheid invulling te geven en aan te tonen, en om je netwerk te vergroten.

Inzet en doorzettingsvermogen

Opvoeding, scholing en opleiding zijn essentieel, maar doorzettingsvermogen, inzet en nieuwsgierigheid zijn minstens zo belangrijk. Je moet zeker zijn van je eigen kunnen en gedreven zijn je doel te bereiken. “Meer dan de helft wist vroegtijdig dat ze een carrière als executive ambieerde en heeft hier tijdens de loopbaan nooit aan getwijfeld. Zo ook niet aan eigen capaciteiten.”

De juiste keuzes maken

Intelligentie is volgens de executives niet de belangrijkste eigenschap. Een goed ontwikkeld EQ (emotionele intelligentie) vindt 40 procent daarentegen onmisbaar. Zo is het belangrijk dat je goed met mensen kunt omgaan, een goed netwerk bouwt en onderhoudt. Tot slot wordt het al dan niet succesvol afleggen van de weg naar de top sterk bepaald door weloverwogen keuzes te maken. De meeste executives zijn tijdens hun carrière drie of vier keer van werkgever gewisseld. Het opdoen van ervaring in het buitenland lijkt van invloed te zijn geweest op het carrièreverloop van de hedendaagse topbestuurder. Een derde heeft in het buitenland gestudeerd en 34 procent heeft wel eens in het buitenland gewoond voor werk.

The Executive Network Jan Rapmund

Opleidingen op hoog niveau

Zet nu de eerste stap naar een functie op hoog niveau en kies voor een opleiding van LOI Hogeschool. Volg bijvoorbeeld een volledige MBA-opleiding, een masterclass, post-bacheloropleiding of HBO-bacheloropleiding. Daarnaast kun je kiezen uit tal van korte HBO-programma’s. De opleidingen van LOI Hogeschool voldoen aan alle kwaliteitseisen, beschikken over de hoogst haalbare kwaliteitskeurmerken en worden (inter)nationaal herkend op de arbeidsmarkt.

Studieaanbod Masteropleidingen Studieaanbod LOI Hogeschool