Vraag een Lerarenbeurs aan

Ben je bevoegd leraar in het primair, voortgezet, middelbaar of hoger onderwijs? En wil je je professionaliteit vergroten? Vraag een Lerarenbeurs voor scholing van het ministerie van OCW aan! Dit kan nog t/m 30 juni.

De volgende opleidingen van LOI Hogeschool vallen onder de regeling. Schrijf je direct in voor: 

Voor je werkgever (in het onderwijs) is het bovendien mogelijk een subsidie te ontvangen voor studieverlof tijdens je opleiding.

Wat moet je doen?

Om gebruik te kunnen maken van de regeling, meld je je hier aan bij DUO. De aanvraagronde voor 2016-2017 loopt van 1 april tot en met 30 juni 2016.

Lerarenbeurs

50+ en WW-uitkering? Vraag dan een scholingsvoucher aan!

Wie 50 jaar of ouder is, een WW-uitkering ontvangt en op zoek is naar een baan, kan een scholingsvoucher aanvragen bij het UWV. De scholingsvoucher is een subsidie voor een opleiding. De hoogte ervan is maximaal € 1.000 (inclusief btw). Lees meer

‘Talent in Bedrijf’, het magazine van LOI Zakelijk

De nieuwe editie van Talent in Bedrijf is nu online beschikbaar. In deze uitgave komt u o.a. meer te weten over investeren in werknemers, komen trainers en cursisten aan het woord en wordt u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van onze bedrijfsopleidingen. Lees ‘m nu.

Talent in bedrijf

14.000 extra stageplaatsen

Uit recent onderzoek van stagemarkt.nl blijkt dat het totaal aantal stagecontracten fors is toegenomen. De toename, van 14.000 in het eerste kwartaal van het studiejaar 2013-2014 wordt bevestigd door de onlangs verschenen SBB Barometer.

De grote stijging in het aantal stagecontracten is te wijten aan het feit dat zzp’ers kunnen worden erkend als leerbedrijf. Het gaat voornamelijk om bedrijven in uiterlijke verzorging en grafi-media. Het erkenningsreglement lijkt geen belemmering, in tegenstelling tot signalen uit de media en politiek. Voor alle leerbedrijven in Nederland gelden dezelfde kwaliteitseisen voor erkenning. Zzp’ers vertegenwoordigen 11% van de totaal 227.000 leerbedrijven.

Extra stageplaatsen

Examen doen waar en wanneer je wilt

Bij steeds meer opleidingen is het nu mogelijk om dagelijks examen te doen op 16 locaties in Nederland, op Curaçao (Willemstad) en in Suriname (Paramaribo). Geen stress voor het examen of lang wachten op een examendatum, maar gewoon meteen examen afleggen als jij er klaar voor bent!

Zo werkt het

Je doet digitaal examen bij een van de testcentra in Nederland, op een datum die voor jou goed uitkomt. Je legt het examen af via de computer. Zo is de uitslag snel bekend. Ideaal!

Examencentra op verschillende locaties

Je kunt examen afleggen in de volgende plaatsen: Amsterdam, Assen, Den Helder, Deventer, Eindhoven, Enschede, Goes, Harderwijk, Leeuwarden, Maastricht, Rotterdam, Utrecht, Veghel, Venlo, Zwolle, Paramaribo (Suriname), Willemstad (Curaçao).

Bij welke opleidingen

Flexibel examen doen is bij steeds meer opleidingen mogelijk. Op dit moment zijn bij bijna alle HBO-bacheloropleidingen één of meerdere flexibele examens beschikbaar. Ook veel korte HBO-programma’s en cursussen maken gebruik van flexibele examens. Het aantal opleidingen waarbij flexibele examens beschikbaar zijn wordt de komende maanden verder uitgebreid. Kijk bij de opleiding van je keuze onder het kopje exameninformatie om te zien of deze opleiding nu al flexibele examens heeft.

Schrijf nu in en profiteer nog van tegemoetkoming tot € 657,44

Wil je een VMBO-, HAVO- of VWO-opleiding gaan volgen bij de LOI? En heb je geen recht op een tegemoetkoming scholieren of studiefinanciering? Dan kom je mogelijk wel in aanmerking voor een tegemoetkoming deeltijders van DUO (voorheen IB-Groep)! Aanvragen kan t/m 31 juli. Schrijf je dus snel in!

Lees meer

Grote korting voor studenten op o.a. officiële software en hardware via Surfspot.nl!

Als Bachelorstudent van een erkende HBO-instelling kun je bij LOI Hogeschool gebruikmaken van grote kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten. Stap bijvoorbeeld via een Upgrade-pakket over naar de nieuwste versie van Windows of Office.

Lees meer

Ruim 84% van de MBO’ers tevreden tot zeer tevreden over de LOI

MBO-studenten zijn erg te spreken over hun MBO-opleiding bij de LOI. Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan 84% van de MBO-studenten tevreden tot zeer tevreden is. Studenten zijn vooral enthousiast over de inhoud van het lesmateriaal, de garantie dat het diploma erkend is en door werkgevers gewaardeerd wordt, de grote studieflexibiliteit en de goede begeleiding.

Lees meer

MBO positief beoordeeld

Drie cruciale factoren voor het bereiken van de top

The Executive Network heeft op basis van een uitgebreide enquête in de top van het Nederlandse bedrijfsleven drie cruciale kenmerken vastgesteld die van invloed zijn op het bereiken van de top. Lees het interview met Jan Rapmund.

Lees verder

The Executive Network Jan Rapmund

Team van tutoren aan de MBA

Aan de Master of Business Administration (MBA) van LOI Hogeschool is een team van tutoren verbonden. Alle tutoren van LOI Hogeschool zijn deskundige, zeer ervaren specialisten en geformeerd rondom de onderzoeksgebieden die binnen de MBA-opleiding een rol spelen.

Lees verder

Tutoren MBA

Grote vraag naar doktersassistenten

Wie nu inschrijft voor de opleiding MBO Doktersassistent heeft over twee jaar grote kans op een baan. Volgens het UWV staat de arbeidsmarkt dan namelijk te springen om goed opgeleide doktersassistenten. Wil je graag als doktersassistent aan de slag? Start dan nú met de LOI-opleiding MBO Doktersassistent. Na twee jaar heb je een erkend MBO 4-diploma op zak en ben je helemaal klaar voor een verantwoordelijke functie in de gezondheidszorg! Bron: UWV

Dokstersassistente

Diploma Tandartsassistent steeds belangrijker

Wie als tandartsassistent werkzaam wil zijn, wordt door de beroepsvereniging tandartsen in Nederland, de KNMT, verplicht een erkend MBO-diploma te halen.'

Lees meer

Tandartsassistente