Tsjechisch, zelfstudiepakket

Vakgebied

Tsjechisch, zelfstudiepakket

Leer zelfstandig en in je eigen tempo Tsjechisch spreken en verstaan. Je leert de perfecte uitspraak van native speakers.

In het kort

In het kort

Leer zelfstandig en in je eigen tempo Tsjechisch spreken en verstaan. Je leert de perfecte uitspraak van native speakers.

Lesgeld thuisstudie
10 x € 29,00 (€ 36,25) 20% korting
Studieduur
10 maanden
Benodigde vooropleiding
Geen

Ga je naar Tsjechië op vakantie? Of moet je de taal voor je werk beheersen? Dan is de cursus Tsjechisch, zelfstudiepakket van de LOI ideaal. In je eigen tempo leer je de taal op beginnersniveau spreken, verstaan, lezen en schrijven. Praktische kennis, die je bij het reizen door Tsjechië zeker goed van pas zal komen!

Met het speciaal ontwikkelde lesmateriaal bouw je de kennis stap voor stap op. Je test zelf je kennis en corrigeert je eigen uitspraak.

Daarom kies je voor de cursus Tsjechisch, zelfstudiepakket

  • Stap voor stap zelfstandig Tsjechisch leren.
  • Doe kennis op over het land, de inwoners en de gebruiken.
  • Inclusief uitwerkingenboek.
  • Gratis cd’s ingesproken door “native speakers”.

Doelgroep en toelating

Doelgroep

Het zelfstudiepakket Tsjechisch is bestemd voor iedereen die graag in eigen tempo en zonder docent Tsjechisch wil leren. Bijvoorbeeld, omdat je graag naar Tsjechië op vakantie gaat of beter wilt kunnen communiceren met Tsjechische vrienden of collega’s.

Einddoel

Met het zelfstudiepakket Tsjechisch leer je zelfstandig en in je eigen tempo de taal spreken en verstaan zodat je je verstaanbaar kunt maken in alledaagse situaties. Ook doe je kennis op van Tsjechische gebruiken. Dit komt zeker van pas als je in Tsjechië bent of in Nederland met Tsjechen in contact komt.

Vooropleiding

Om de cursus Tsjechisch, zelfstudiepakket kunnen volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

De cursus

Inhoud van de cursus Tsjechisch, zelfstudiepakket

In het zelfstudiepakket Tsjechisch komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. In ieder hoofdstuk komt, naast de taal, ook veel over Tsjechië, de Tsjechen en hun gebruiken aan bod. Handig. Want de Tsjechen kennen in veel situaties andere omgangsvormen dan wij. Kennis hiervan voorkomt dan ook veel misverstanden. Daarnaast doe je veel interessante culturele en historische achtergrondkennis op over het land.

Meer over de inhoud

Spreken en verstaan

Je leert eenvoudige gesprekken voeren over alledaagse onderwerpen. Zo kun je je straks goed uitdrukken in Tsjechië! Je leert o.a. de weg vragen, een hotel of camping boeken, eten bestellen in een restaurant, inkopen doen, gebruikmaken van het openbaar vervoer, geld wisselen, telefoneren en afspraken maken.

Lezen en schrijven

Je leert een flink aantal woorden lezen en schrijven. Zo kun je straks bijvoorbeeld Tsjechische kranten of tijdschriften, uithangborden of menukaarten lezen of een eenvoudige brief schrijven.

Afwisselend lesmateriaal

Het lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. Zo leer je naast de taal, meteen veel over het land en zijn historie, cultuur, economie en het dagelijks leven! In ieder hoofdstuk wisselen oefeningen in spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid elkaar af. Je bent dus nooit lang met hetzelfde bezig.

Meteen toepassen

De cursus is zeer praktijkgericht. Geen bladzijden vol droge grammatica of urenlang woordjes stampen. Je gebruikt de taal meteen in situaties die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Zo gaat de taal nog meer leven.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 10 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 10 x € 29,00 (€ 36,25)

Via de regeling Scholingsaftrek, kun je van de belasting een flink deel van je studiekosten terugkrijgen. Bekijk hieronder hoeveel.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.068,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 475,82 - € 668,72*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 940,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 256,00 - € 416,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
10 x € 29,00 (€ 36,25) 20% korting
Studieduur
10 maanden
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Kom naar de open dag op 28 januari of 8 februari!

Tijdens de open dagen kom je alles te weten over thuis en klassikaal studeren bij de LOI, de MBO- en HBO- opleidingen en de beroepsgerichte cursussen, en de online leeromgeving. Ook krijg je alle gelegenheid om vragen te stellen en je te laten adviseren over je studiekeuze.

Meld je aan

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!