PowerPoint 2016

Vakgebied

PowerPoint 2016

Tijdens de cursus PowerPoint 2016 leer je in korte tijd PowerPoint professioneel gebruiken. Maak zelf de keuze tussen basis of gevorderd.

In het kort

In het kort

Tijdens de cursus PowerPoint 2016 leer je in korte tijd PowerPoint professioneel gebruiken. Maak zelf de keuze tussen basis of gevorderd.

Lesgeld thuisstudie
2 x € 87,20 (€ 109,00) 20% korting
Studieduur
2 maanden
Diploma
LOI-diploma
Benodigde vooropleiding
Geen

Wil jij een boeiende presentatie kunnen geven met behulp van de nieuwste multimedia tools? En wil je jouw publiek moeiteloos vasthouden? Kies dan voor de cursus PowerPoint 2016 en leer alle mogelijkheden van dit programma kennen. Deze PowerPoint-cursus gaat onder andere in op het toevoegen van video’s en leert je hoe je kunt werken met thema’s. Deze vaardigheid is een goede aanvulling op je cv. Maak zelf de keuze tussen de cursus PowerPoint 2016 – Basis of PowerPoint 2016 – Gevorderd.

Na afronding van de cursus heb je een LOI-diploma op zak waarmee je je kennis en vaardigheden kunt aantonen.

Daarom kies je voor de cursus PowerPoint 2016

 • Leer in korte tijd PowerPoint professioneel gebruiken.
 • Praktische en zeer toegankelijke cursus.
 • Keuze uit PowerPoint 2016 – Basis of PowerPoint 2016 – Gevorderd.

Doelgroep en toelating

Doelgroep

De cursus PowerPoint 2016 is bestemd voor iedereen die op een efficiënte manier een mooie én doeltreffende presentatie wil maken. Bijvoorbeeld voor accountmanagers, onderzoekers, (directie)secretaresses, secretarieel medewerkers en verkopers. Maar de cursus is uiteraard ook handig als je voor je studie een mooie presentatie in elkaar wilt kunnen zetten. Je kunt kiezen tussen Powerpoint 2016 - Basis (het basisdeel) en Powerpoint 2016 - Gevorderd (het basisdeel + het gevorderdendeel).

Vooropleiding

Om deze cursus te kunnen volgen is geen specifieke vooropleiding vereist.

De cursus

Inhoud van de cursus PowerPoint 2016

Tijdens de cursus PowerPoint 2016 krijg je onder meer inzicht in de gebruikersinterface van PowerPoint. Je leert presentaties maken en komt erachter hoe je SmartArt en vormen kunt maken en bewerken. Ook leer je alles over het invoegen van afbeeldingen, grafieken, organigrammen en geluid en video. Maak zelf de keuze tussen de cursus PowerPoint 2016 – Basis of PowerPoint 2016 – Gevorderd. Zo doe je precies de kennis op die jij nodig hebt.

Meer over de inhoud

Tijdens de cursus Powerpoint 2016 kun je zelf de keuze maken voor Powerpoint 2016 – Basis (het basisdeel) of Powerpoint 2016 – Gevorderd (het basisdeel + het gevorderdendeel).

In het onderstaande overzicht zijn de leerdoelen voor Powerpoint 2016 – Gevorderd dikgedrukt zodat het verschil tussen de twee cursussen duidelijk wordt.

PowerPoint 2016 – Basis en Gevorderd

In onderstaand overzicht vind je alle leerdoelen terug. Allereerst de leerdoelen die tot de basiscursus behoren. De dikgedrukte vaardigheden leer je tijdens de gevorderde cursus.

 • Je kunt werken met presentaties en deze opslaan in verschillende bestandsindelingen.
 • Je kunt ingebouwde opties zoals de Help-functie van het programma gebruiken om de productiviteit te verhogen.
 • je kent de verschillende presentatieweergave mogelijkheden en hun toepassing en kan verschillende indelingen en ontwerpen voor dia’s kiezen.
 • Je kunt tekst invoeren, bewerken en opmaken in een presentatie en hanteert de best practice o.a. door het geven van unieke titels aan dia’s.
 • Je kunt grafieken kiezen, maken en opmaken om informatie op een zinvolle manier te presenteren.
 • Je kunt foto’s, afbeeldingen en getekende objecten invoegen en bewerken.
 • Je kunt animaties en overgangseffecten toepassen op presentaties en de inhoud van de presentatie controleren en corrigeren, voordat deze wordt afgedrukt en de presentatie wordt gegeven.
 • Je begrijpt dat bij het voorbereiden van een presentatie rekening gehouden moet worden met de doelgroep en de locatie.
 • Je kunt sjablonen maken en aanpassen en dia-achtergronden opmaken.
 • Je kunt een presentatie verfraaien met behulp van ingebouwde tekenhulpmiddelen en hulpprogramma’s voor het bewerken van afbeeldingen.
 • Je kunt geavanceerde functies voor grafiekopmaak toepassen en diagrammen maken en bewerken.
 • Je kunt video’s en geluid invoegen en ingebouwde animatiefuncties toepassen.
 • Je kunt  functies koppelen, insluiten, importeren en exporteren gebruiken om gegevens te integreren.
 • Je kunt werken met aangepaste diavoorstellingen, instellingen op een diavoorstelling toepassen en een diavoorstelling afspelen.
Multimediaal lesmateriaal

Bij deze praktijkgerichte cursus wordt regelmatig gebruik gemaakt van multimediaal lesmateriaal. Zo krijg je bijvoorbeeld uitleg met behulp van animaties, infographics en instructiefilmpjes en ontvang je quick reference cards voor veelgebruikte functies. Een efficiënte en effectieve manier van leren!

Dit heb je nodig

Om deze cursus te kunnen volgen, moet je de beschikking hebben over een computer waarop Windows en het Office 2016-pakket geïnstalleerd zijn. Vaak is het mogelijk een tijdelijke trial-versie te downloaden.

Microsoft Office kan onder verschillende besturingssystemen draaien. De cursus Powerpoint 2016 is gebaseerd op Microsoft Windows 10. Werk je met een andere versie van Windows, dan is dat geen probleem. Houd er wel rekening mee dat het scherm er in dat geval anders uit kan zien dan in het lesmateriaal.

Microsoft Office is als pakket te koop, Office 2016, maar ook als abonnement, Office 365. Heb je Office 365, dan krijg je regelmatig een update, waarin nieuwe functies kunnen zitten. Dat betekent dat het programma misschien niet helemaal meer gelijk is aan het lesmateriaal, omdat er zaken zijn toegevoegd of aangepast. In de praktijk zal dit geen grote problemen opleveren.

Werk je met een Mac? Ook dan kun je deze cursus volgen. Houd er wel rekening mee dat er grotere verschillen zijn met het lesmateriaal. Sommige functies van het programma zijn afhankelijk van het besturingssysteem en zullen daarom onder iOS anders werken of niet beschikbaar zijn.

Examens en diploma

Examen

De module wordt afgerond met een inzendopgave.

Diploma

Na succesvolle afronding van de praktijkopdracht heb je het LOI-diploma PowerPoint 2016 Basis of Gevorderd op zak.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Alle begeleiding die je nodig hebt

Een opleiding volgen doe je niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het vakgebied van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 2 maanden

De genoemde studieduur gaat uit van het volledige programma. Wanneer je ervoor kiest om alleen het basisdeel te volgen, is de studieduur een maand korter.

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 2 x € 87,20 (€ 109,00)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).
Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.108,00 - € 1.468,00*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 562,00 - € 745,00*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,00 - € 440,00*

*Per jaar, gebaseerd op de belastingschalen voor belastingjaar 2020 (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
2 x € 87,20 (€ 109,00) 20% korting
Studieduur
2 maanden
Diploma
LOI-diploma
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Tot 24 april
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 24 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!