HBO Big data specialist (met subsidie)

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Vakgebied

HBO Big data specialist (met subsidie)

Laatste kans! Schrijf je vóór 28 augustus voor HBO Big data specialist om nog van de aantrekkelijke overheidssubsidie te profiteren. Breed programma met veel aandacht voor Machine Learning. Inclusief online oefenomgeving.

In het kort

In het kort

Laatste kans! Schrijf je vóór 28 augustus voor HBO Big data specialist om nog van de aantrekkelijke overheidssubsidie te profiteren. Breed programma met veel aandacht voor Machine Learning. Inclusief online oefenomgeving.

Collegegeld klassikaal
6 x € 249,00
Studieduur
6 maanden
Type
Kort HBO-programma
Diploma
LOI Hogeschool
Onderdeel van
HBO-bachelor Informatica

Big Data is de toekomst. Organisaties staan in de rij voor IT-professionals met kennis van Big Data. En dat is niet zo vreemd. Big Data biedt organisaties een schat aan kennis en inzicht door nieuwe verbanden te vinden tussen grote hoeveelheden aan data die voor andere doelen bijeen zijn gebracht. Hiermee gaat Big Data verder dan Business Intelligence. De kennis die dit proces oplevert is vaak van grote strategische waarde.

De opleiding HBO Big Data legt een gedegen kennisbasis op het gebied van Big Data, Business Intelligence, data warehouses, ongestructureerde data, NoSQL en Machine learning. Na afronding ben je in staat een belangrijke bijdrage te leveren aan het oplossen van vraagstukken op basis van Big Data.

Deze opleiding is een van de clusters uit de brede HBO-bachelor Informatica. Na succesvolle afronding van dit korte HBO-programma is het mogelijk om door te stromen naar het volgende cluster.

 • Schrijf je in vóór 28 augustus om nog te kunnen profiteren van de subsidieregeling. 
 • Intensieve begeleiding en coaching op maat door ervaren ICT-professionals
 • Veel aandacht voor de praktijk.
 • Inclusief online oefenomgeving.
 • Veel aandacht voor Machine learning.
 • Leer diverse tools en programmeertalen toepassen, o.a. Power Pivor R, Hadoop en Pivotal tracker.
 • Stroom na afloop moeiteloos door naar het volgende cluster binnen de HBO-bachelor Informatica.
 • Door de samenwerking met Motion10 sluiten de ICT-opleidingen nu nóg beter aan op het bedrijfsleven.

Deze opleiding liever via thuisstudie volgen? Klik hier.

Volg deze opleiding met subsidie vanuit de overheid

De arbeidsmarkt heeft grote behoefte aan hoog opgeleide ICT’ers en een betere match tussen vraag en aanbod. De overheid wil scholing in ICT dan ook stimuleren en is een uniek experiment gestart met het bieden van subsidie voor een aantal geselecteerde opleidingen. Slechts een beperkt aantal opleidingen mag hieraan meedoen. De bacheloropleiding Informatica van LOI Hogeschool is speciaal geselecteerd voor deze regeling. En daar kun jij van profiteren! Het korte programma HBO Big Data Professional is een van de clusters uit deze bachelor. Voor jou als student betekent dit dat je € 1.250,- korting op het collegegeld krijgt wanneer je deze opleiding volgt. De subsidieregeling geldt alleen voor studenten die nog geen bachelor- of masterdiploma hebben behaald via een bekostigde onderwijsinstelling. Een uitzondering hierop zijn de sectoren Zorg en Onderwijs. Kijk voor de voorwaarden onder het kopje 'Collegegeld'. 

Let op! De subsidieregeling stopt per 1 september 2019. Meld je daarom vóór 28 augustus 2019 aan, zodat je na toelating nog op tijd kunt starten met de opleiding én kunt profiteren van de aantrekkelijke subsidie.

Unieke samenwerking met Motion10

ICT-consultancybedrijf Motion10 en LOI Hogeschool slaan de handen ineen en bieden nieuwe opleidingen aan op het gebied van Business Intelligence en Data & Analytics. Door deze samenwerking sluiten de opleidingen nóg beter aan op de snelle ontwikkelingen in de praktijk.

De consultants van Motion10 die al regelmatig trainingen verzorgen bij klanten verzorgen ook opleidingen bij de LOI, minimaal op HBO niveau.

"Vooruitlopen op de vraag van de toekomst"
Dr. Yuri Bobbert

Voorzitter beroepenveldcommissie ICT

Lees het interview
"Vooruitlopen op de vraag van de toekomst"
Dr. Yuri Bobbert

Voorzitter beroepenveldcommissie ICT

Lees het interview

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De opleiding HBO Big Data Professional  is bestemd voor iedereen die een succesvolle carrière in de ICT ambieert en zich wil bekwamen of specialiseren in Big Data. De carrièrekansen in Big Data zijn zeer goed. Na afronding kun je bijvoorbeeld aan de slag als Big data consultant, Business analist, Database professional, Databasemanager, Data Warehouse developer, Informatiemanager, Data scientist of Data analist. De opleiding HBO Big Data Professional is een van de acht clusters uit de volledige opleiding HBO-bachelor Informatica. Na afronding stroom je moeiteloos door naar het volgende cluster.

Ontdek de arbeidsmarkt

Op de arbeidsmarkt is een groot tekort aan hoger opgeleide ICT’ers. Met deze opleiding zet je dan ook de eerste stap naar een bloeiende carrière in de ICT.

Nieuw!
Voor iedereen die wil doorgroeien

Het gloednieuwe &door! magazine staat boordevol verhalen uit het werkveld, nieuws over branches, arbeidsmarkt en banen van de toekomst, leuke columns en andere inspirerende artikelen die je helpen richting te geven aan je carrière.

Vraag nu gratis aan

Nieuw!
Voor iedereen die wil doorgroeien

Het gloednieuwe &door! magazine staat boordevol verhalen uit het werkveld, nieuws over branches, arbeidsmarkt en banen van de toekomst, leuke columns en andere inspirerende artikelen die je helpen richting te geven aan je carrière.

Vraag nu gratis aan

Vooropleiding

Dit korte HBO-programma is een van de clusters binnen de brede HBO-bachelor Informatica. Je dient dan ook aan de vooropleidingseisen van de bachelor te voldoen:

Er zijn verschillende manieren om te worden toegelaten tot deze opleiding. Zo ben je toelaatbaar op grond van een HAVO-, VWO- of MBO 4-diploma. Beschik je niet over een van deze diploma’s? Dan is het mogelijk een toelatingsprogramma te volgen. Wie minimaal 21 is kan daarnaast ook kiezen voor het 21+-toelatingsexamen of het toelatingsprogramma.

21+ toelatingsexamen

Het 21+ toelatingsexamen wordt digitaal afgenomen op 16 locaties in Nederland. Je kunt het examen op elke werkdag afleggen. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen op het gebied van taal, rekenen en logica, en toetst of je het niveau van een HBO-bacheloropleiding aan kunt. Naar aanleiding van de uitslag van het examen krijg je een advies van de toelatingscommissie van LOI Hogeschool of je wel of niet met de opleiding van je keuze kunt starten. De kosten voor het examen bedragen € 75,-. Als je slaagt voor het examen kun je starten met een HBO-opleiding van LOI Hogeschool en wordt dit bedrag in mindering gebracht op het collegegeld. Ben je gezakt voor het examen, dan kun je een herkansing aanvragen. Klik hier om je aan te melden voor het 21+ toelatingsexamen. Op het formulier kun je aangeven op welke gewenste tijd, datum en locatie je het toelatingsexamen wilt afleggen. Het systeem zal direct op beschikbaarheid controleren en eventueel alternatieve data en tijdstippen voorstellen. Je kunt het toelatingsexamen vervolgens direct boeken en betalen via iDeal.

Toelatingsprogramma

Naast het afleggen van een 21+ toelatingsexamen is het ook mogelijk (wanneer je 21 jaar of ouder bent) om tot deze bacheloropleiding te worden toegelaten op grond van het korte HBO-programma Business processes (iEXA) van LOI Hogeschool. Dit HBO-programma geldt in dat geval als toelatingsprogramma voor deze bachelor. Bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding ontvang je bovendien vrijstelling voor de gelijknamige modules die je hebt behaald met het HBO-programma Business processes (iEXA).

De opleiding

Inhoud van de opleiding HBO Big data specialist (met subsidie)

De opleiding biedt een brede basis op het gebied van Big Data en bestaat uit zes modules:

 • Inleiding Big Data.
 • Business Intelligence en databasetechnologie.
 • Werken met ongestructureerde data.
 • Inleiding Machine learning.
 • Machine learning toepassen.
 • Een Big Data project managen.
Meer over de inhoud

De opleiding bestaat uit de volgende modules:

Inleiding Big Data

Je leert wat Big Data inhoudt en welke technologische ontwikkelingen geleid hebben tot de inzet van Big Data. De relevantie voor het bedrijfsleven wordt duidelijk aan de hand van een aantal trends en toepassingen. Daarbij is ook aandacht voor de hiermee samenhangende privacy-, veiligheids- en ethische aspecten en de internationale wetgeving op dit gebied. Na afronding van deze module heb je inzicht in hoe Big Data vanuit business- en organisatieperspectief kan bijdragen aan de bedrijfsstrategie en de bedrijfsdoelstellingen. Ook weet je op hoofdlijnen hoe Big Data-projecten kunnen worden opgezet en begrijp je de impact van Big Data op het bedrijfsproces en de nieuwe rollen en functies die hierbij ontstaan.

Business Intelligence en databasetechnologie

Business Intelligence (BI) is de verzamelnaam voor processen waarmee juiste en betrouwbare interne en externe data verzameld en geanalyseerd worden, waardoor de juiste bedrijfsbeslissingen genomen kunnen worden. Dit vakgebied is volop in beweging door de opkomst van ongestructureerde Big Data. Daarbij wordt gestreefd naar balans tussen de verkregen interne en externe data.

In deze module leer je te werken met de terminologie, (modellering)technieken, tools en processen. Na afronding begrijp je de verhouding tussen traditionele Business Intelligence en ongestructureerde Big Data-analyse. Waar BI door zijn convergerend en ordenend vermogen bijdraagt tot optimalisatie, draagt Big Data juist bij tot extra divergerend vermogen. Zo kan uiteindelijk een betere strategische visie ontwikkeld worden.

Naast het opdoen van kennis, wordt in deze module ook gewerkt aan vaardigheid in de onderdelen Analyseren van Data en Visualiseren van Data in de hierbij behorende front-end tools.

Werken met ongestructureerde data

In deze module bestudeer je als eerste het NoSQL concept en Hadoop. Vervolgens doe je programmeervaardigheden op die je in staat stellen om met het Hadoop eco systeem te kunnen werken. Ook oefen je met de werking van twee soorten NoSQL-databases.

Inleiding Machine learning

Je leert wat Machine learning inhoudt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden maak je kennis met algoritmes, regressie en classificatie. Daarbij doe je uiteraard ook de noodzakelijke wiskundige basiskennis op.

Daarnaast wordt Machine learning in deze module geplaatst in de context van de organisatie. Wanneer en hoe vaak voer je een Machine learning project uit?

Machine learning toepassen

In deze module ligt het accent op Machine learning (ML)-programmeren. Je gaat concreet een aantal problemen oplossen door het ML-proces toe te passen. Daarbij worden opdrachten uitgewerkt met behulp van R in een speciaal ingerichte online oefenomgeving. R is een open source programmeertaal om statistische gegevens en gegevensanalyse te managen. Je kunt bij de opdrachten gebruikmaken van model datasets, maar het is ook mogelijk om datasets uit de eigen organisatie te gebruiken.

Een Big Data project managen

In deze module ga je de opgedane kennis en vaardigheden toepassen in de eigen praktijk. Zo word je vaardig in het managen en presenteren van Big Data projecten.

Je werkt hiervoor met een eigen case. Daarbij doorloop je het gehele proces: van het bepalen en afbakenen van het te onderzoeken probleem tot en met het presenteren van het resultaat. In deze presentatie lever je het management de gewenste rapportages, een analyse van de gegevens en de hierbij behorende interpretatie en verdere inzet voor de (strategische) bedrijfsvoering.

Het verwerken van data gebeurt m.b.v. Hadoop. Voor het analyseren en visualiseren wordt gebruik gemaakt van de online Big Data-oefenomgeving.

Software

Bij deze opleiding speelt software een belangrijke rol. Je hebt Excel 2016 nodig en onder meer Windows Server 2016. De laatste kun je downloaden via onze Microsoft Imagine-webshop.

Inclusief online oefenomgeving

Voor het oefenen met de tools en het trainen van je vaardigheid, biedt LOI Hogeschool bij deze opleiding een speciaal ingerichte online Big Data-oefenomgeving.

Examens en diploma

Examens

Alle modules van dit HBO-programma worden afgesloten met een flexibel examen of een praktijkopdracht. Aan het afleggen van examens zijn meestal kosten verbonden. Deze vind je bij Studieduur en kosten.

Examen doen waar en wanneer je wilt

Steeds meer examens zijn flexibel. Dat betekent dat ze iedere werkdag kunnen worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af waardoor ook de uitslag snel bekend is. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Diploma en vervolgopleiding

Succesvolle afronding van dit HBO-programma geeft recht op het diploma HBO Big Data Specialist van LOI Hogeschool. Bovendien ontvang je een certificaat voor iedere behaalde module uit dit programma. Een certificaat kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijk overeenkomende module

Mogelijke vervolgopleidingen

Dit korte HBO-programma is een cluster uit de brede bacheloropleiding HBO Informatica. Na afronding van dit korte HBO-programma stroom je moeiteloos naar het volgende cluster. Na succesvolle afronding van alle acht clusters heb je recht op het officiële bachelorgetuigschrift. 

De kwaliteitsgarantie van LOI Hogeschool

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, naast de NVAO-accreditatie van alle individuele bacheloropleidingen, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Bovendien zijn aan LOI Hogeschool verschillende lectoren verbonden. Zij onderhouden een (internationaal) kennisnetwerk zodat de opleiding gegarandeerd aansluit bij de nationale én internationale arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

NVAO-geaccrediteerde opleidingInstellingstoets kwaliteitszorgMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Startdatum en locaties

Startdatum en locaties

Schrijf nu in via het inschrijfformulier en start wanneer je wilt. Doe het dus vandaag nog! Bij een thuisstudie kun je elke datum kiezen. Bij een klassikale opleiding is er keuze uit een aantal startdata en locaties. Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdag- of donderdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden.

Klassikaal studeren

Eerstvolgende startmoment:

Augustus 2019

Eerste bijeenkomst:

Eind augustus 2019. Start definitief op zaterdag in Utrecht

Aantal bijeenkomsten dagopleiding:

12

Aantal bijeenkomsten avondopleiding:

24

Plaats:

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Nederland

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Klassikaal studeren bij de LOI: met houvast én flexibiliteit

Wil je een klassikale opleiding volgen, maar heb je ook een baan en druk privéleven?
De klassikale opleidingen van de LOI zijn dankzij de flexibele opzet en efficiënte aanpak prima te combineren en bereiden je gericht voor op examens en de praktijk.

 • Met keuze uit dag, avond- en zaterdagprogramma’s past de opleiding in elke agenda.
 • De klassikale bijeenkomsten om de 2 tot 3 weken zorgen voor een vast studieritme.
 • Er wordt gewerkt in kleine groepen onder leiding van topdocenten uit de praktijk.
 • Persoonlijke benadering met veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie.
 • Gerichte training van competenties, boeiende presentaties en cases.
 • De docent is ook tussentijds bereikbaar voor vragen.
Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en bij de meeste opleidingen een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die de klassikale bijeenkomsten verzorgen én je via internet ook persoonlijk begeleiden in de tussenliggende weken. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Coaching op maat

Iedere student heeft bij deze opleiding een persoonlijke coach. De coach is een professional uit het werkveld. Hij of zij monitort zowel je inhoudelijke ontwikkeling als je studievoortgang. Tijdens de coachingsbijeenkomsten en één-op-éen.

Samen met je coach bepaal je welke begeleiding nodig is om tot een maximaal studieresultaat te komen. Zo ontstaat een individueel coachingstraject op maat.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Bij de klassikale bijeenkomsten ontmoet je om de drie weken je medestudenten en docenten in de klas. Er wordt lesgegeven in kleine groepen en er wordt gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Tijdens de inspirerende bijeenkomsten is er veel ruimte voor oefening en vragen. Er wordt onder andere aandacht besteed aan discussies met medestudenten, boeiende presentaties, (business)cases en training van competenties. De docent daagt je uit het beste uit jezelf te halen en biedt veel ruimte voor toetsing aan de eigen werksituatie. Theorie en praktijk worden optimaal geïntegreerd.

Studeren bij LOI Hogeschool, zo werkt het

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Hoeveel tijd exact aan de studie besteed moet worden, is o.a. afhankelijk van je werkervaring en eerder behaalde diploma’s.

Studieduur: 6 maanden

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij deze opleiding mag je tot maximaal 1 jaar over de studie doen. Je behoudt in die periode recht op online begeleiding en toegang tot de alle studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend.

Kosten

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Collegegeld klassikaal : 6 x € 249,00
Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

Het collegegeld is inclusief:

 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Literatuurkosten

Voor de benodigde vakliteratuur betaal je een vast bedrag van € 49,- per maand. De vakliteratuur wordt door LOI Hogeschool geleverd.

Examenkosten

Het collegegeld is inclusief examenkosten. Je hoeft dan ook geen extra kosten voor examens te betalen en mag ieder examen éénmaal kosteloos afleggen.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Voorwaarden subsidieregeling

Voor deelname aan de subsidieregeling gelden de onderstaande voorwaarden. Voldoe je niet aan deze voorwaarden, maar wil je wel deze opleiding volgen? Schrijf je dan telefonisch in via (071) 545 1234. Je betaalt dan het volledige collegegeld, zonder subsidiekorting. Of schrijf je in voor de thuisstudie-opleiding.

Voorwaarden bij klassikaal onderwijs

 • De regeling geldt voor de klassikale opleiding HBO Big Data Professional.
 • De regeling geldt voor studenten die starten met hun opleiding tussen 1 september 2016 en 31 augustus 2019.
 • De regeling geldt voor studenten die zich inschrijven vóór 28 augustus en starten met hun opleiding vóór 1 september 2019.
 • Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling vraagfinanciering mag je niet al eerder een door de overheid bekostigde Associate degree of bachelor- of masteropleiding hebben afgerond of ingeschreven staan voor een door de overheid bekostigde Associate degree of bachelor- of masteropleiding. Voor de HBO-bachelor Opleiding tot Verpleegkundige geldt een uitzondering, studenten die nog niet eerder een bachelor- of masteropleiding hebben afgerond binnen de zorg komen ook in aanmerking voor de subsidieregeling vraagfinanciering voor deze opleiding.
 • In het kader van het wettelijk collegegeld moet je voldoen aan de Nationaliteitsvoorwaarde: je moet een EU-nationaliteit hebben of die van Noorwegen, Zwitserland, IJsland, Liechtenstein of Suriname. Of een verblijfstitel hebben die recht geeft op studiefinanciering.
 • Je dient te voldoen aan de wettelijke toelatingseisen voor de desbetreffende opleiding.
 • Je kunt subsidie (vouchers) krijgen voor maximaal acht clusters (8 x € 1.250,-)
 • LOI Hogeschool zorgt er na inschrijving voor dat de vouchers worden aangevraagd bij DUO. Hier hoef je zelf niets voor te doen.
 • Je komt in aanmerking voor een volgend subsidiedeel zodra het cluster van 30 EC is behaald.
Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.068,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 475,82 - € 668,72*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 940,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 256,00 - € 416,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Extra subsidie voor werkgevers

Bovenop de subsidie voor studenten, is de Subsidieregeling Praktijkleren op deze opleiding van toepassing. Deze regeling biedt werkgevers een tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een HBO-student van een technische HBO-bacheloropleiding. De regeling heeft tot doel om werkgevers te stimuleren praktijkleerplaatsen (stageplaatsen) aan te bieden. Het maximum subsidiebedrag is € 2.700,- per student, per jaar.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Collegegeld klassikaal
6 x € 249,00
Studieduur
6 maanden
Type
Kort HBO-programma
Diploma
LOI Hogeschool
Onderdeel van
HBO-bachelor Informatica

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Laatste kans! Schrijf je in vóór 28 augustus met subsidie

€10.000 subsidie voor een complete bachelor of € 1.250 voor een kort programma
Een beperkt aantal hogescholen is geselecteerd om bacheloropleidingen aan te bieden met een subsidie van € 10.000 per student voor een volledige bacheloropleiding. Deze regeling geldt alleen bij inschrijving vóór 28 augustus 2019.

De subsidie wordt verstrekt per cluster van 30 EC. Per cluster bedraagt de subsidie €1.250. In totaal zijn er acht clusters die samen een volledige bachelor van 240 EC vormen. In totaal kan een student dus aanspraak maken op €10.000 subsidie. Een student schrijft zich in voor een volledige opleiding óf voor een los cluster. 

Voorwaarden voor deelname

 • Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling vraagfinanciering mag je niet al eerder een door de overheid bekostigde Associate degree of bachelor- of masteropleiding hebben afgerond of ingeschreven staan voor een door de overheid bekostigde Associate degree of bachelor- of masteropleiding. Voor de HBO-bachelor Opleiding tot Verpleegkundige geldt een uitzondering, studenten die nog niet eerder een bachelor- of masteropleiding hebben afgerond binnen de zorg komen ook in aanmerking voor de subsidieregeling vraagfinanciering voor deze opleiding.
 • De regeling geldt voor studenten die zich inschrijven vóór 28 augustus en starten met hun opleiding vóór 1 september 2019.
 • De regeling geldt voor studenten die starten met hun opleiding tussen 1 september 2017 en 31 augustus 2019.
 • In het kader van het wettelijk collegegeld moet je voldoen aan de Nationaliteitsvoorwaarde: je moet een EU-nationaliteit hebben of die van Noorwegen, Zwitserland, IJsland, Liechtenstein of Suriname. Of een verblijfstitel hebben die recht geeft op studiefinanciering.
 • Je dient te voldoen aan de wettelijke toelatingseisen voor de desbetreffende bacheloropleiding.
 • Je kunt subsidie (vouchers) krijgen voor maximaal acht clusters (8 x € 1.250,-)
 • LOI Hogeschool zorgt er na inschrijving voor dat de vouchers worden aangevraagd bij DUO. Hier hoef je zelf niets voor te doen.
 • Je komt in aanmerking voor een volgend subsidiedeel zodra het cluster van 30 EC is behaald. Je kunt maximaal twee clusters tegelijk volgen met subsidie. Dit houdt in dat je subsidie kunt krijgen voor een derde cluster zodra het eerste is afgerond.
 • Je hebt maximaal zes jaar de tijd om de bacheloropleiding af te ronden.