Training Praktisch leidinggeven

 • Klassikaal studeren

  1 x € 950,00

 • Trainingsdagen

  2

 • Niveau

  MBO

 • Diploma

  Verklaring van deelname

Nog dagen!

Laatste dag!

Wegens succes verlengd!

Tijdschriftenbon cadeau
Lees meer

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving gratis een Nationale Tijdschriftenbon t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

In het kort

Ben je (beginnend) leidinggevende en loop je tegen praktische vragen aan in de aansturing van je team of individuele teamleden? Volg dan de training Praktisch Leidinggeven van de LOI. Want leidinggeven kun je leren.

De juiste manier van handelen en communiceren maakt dat je jouw medewerkersteam goed kunt aansturen en motiveren. Essentieel is dat je bewust bent van je eigen functioneren in jouw rol van leidinggevende. In de training Praktisch Leidinggeven is daar dan ook veel aandacht voor. Je leert diverse gesprekstechnieken om je medewerkers te sturen en het maximale uit je team te halen.

De training bestaat uit twee trainingsdagen.

 • Praktijkgerichte training
 • Veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie
 • Uitgebreid oefenen met praktijksituaties
 • Begeleiding door ervaren trainers
Doelgroep

De training Praktisch Leidinggeven is bestemd voor beginnende direct leidinggevenden die tegen praktische vragen aanlopen in het aansturen van hun uitvoerend team.

Doelgroep
Resultaat

Na deze training heb je scherp voor ogen hoe je invulling kunt geven aan je rol als (beginnend) leidinggevende. Je beschikt over concrete handvatten en vaardigheden om je team aan te sturen passend bij je eigen leiderschapsstijl. Je bent in staat om praktische vraagstukken aan te pakken en hebt uitgebreid geoefend met praktijksituaties.

Opzet en inhoud

De training bestaat uit twee trainingsdagen.

Met de training Praktisch Leidinggeven doe je vaardigheden op om je medewerkers en je team te motiveren op een manier die past bij je eigen leiderschapsstijl. Je werkt samen met andere professionals en onder leiding van ervaren trainers. Tijdens de training ga je meteen zelf aan de slag en is er veel ruimte om je eigen ervaringen en praktijksituaties in te brengen.

Inhoud
Programma

Deze onderwerpen komen aan bod:

 • Je stijl van leidinggeven
 • Communiceren en beïnvloeden
 • Medewerkers motiveren en coachen
 • Omgaan met weerstand
 • Effectieve gesprekstechnieken
 • Een goed team creëren

Tijdens de eerste trainingsdag leer je welke leiderschapsstijl bij je past en wat de sterke en minder sterke punten zijn van de verschillende stijlen. Je oefent met technieken om je medewerkers - als individu en als team - te motiveren om beter te presteren. Er is aandacht voor je manier van handelen en communiceren.

De tweede trainingsdag ga je aan de slag met het verder versterken van je communicatieve vaardigheden. Aan de hand van praktische cases leer je onder meer om te gaan met weerstanden en conflicten in je team. Daarnaast oefen je gesprekstechnieken om je medewerkers te sturen en het maximale uit je team te halen.

Opzet van de training

Er wordt gebruikgemaakt van verschillende werkvormen en je krijgt continu feedback van de trainer. Er is ruim de mogelijkheid om eigen ervaringen in te brengen en te bespreken.

Tussen de twee trainingsdagen is het de bedoeling dat je oefent met het toepassen van vaardigheden die tijdens de eerste training dag aan de orde zijn gekomen.

Van jou en andere deelnemers wordt verwacht dat je op constructieve wijze feedback aan elkaar geeft. Tijdens de training tot een maand na afloop kun je bij de trainer terecht met vragen of voor feedback.

Diploma en vervolgopleiding

Na het afronden van de training (op basis van aanwezigheid en actieve deelname) ontvang je een verklaring van deelname. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

Diploma
Vervolgopleiding

Wil je na deze training je kennis op het gebied van leiding geven en je leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen? Dan is de opleiding Leidinggeven of Middle Management misschien iets voor jou.

Studiemethode
Klassikale training bij de LOI: veel resultaat in weinig tijd

De klassikale trainingen van de LOI zijn goed te combineren met een fulltime baan en staan garant voor een hoog leerrendement. De training wordt afgestemd op de ontwikkelingsbehoefte van de studenten. Tijdens de trainingsdagen wordt gewerkt met diverse werkvormen. Daarbij is er veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie van studenten, zodat de opgedane vaardigheden meteen worden doorvertaald naar de praktijk.

Klassikaal studeren
Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, is hét platform waarin je, ook in de weken tussen de trainingsdagen, contact onderhoudt met je trainer en medestudenten. Daarnaast vind je er effectieve studietools, zo kun je bij steeds meer trainingen online hoorcolleges volgen of andere interessante filmpjes bekijken.

Professionele begeleiding
Ervaren trainers

De trainingsdagen staan onder leiding van ervaren trainers. Als geen ander zijn zij in staat om iedere student te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Zij weten wat er van belang is op de werkvloer en vertalen dit naar een effectieve training. Ook kunnen zij uitstekend inspelen op de behoefte, situatie en vragen van de individuele student.

Training in kleine groepen

Tijdens de trainingsdagen wordt er gewerkt in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers. Zo haal je maximaal rendement uit deze dagen en is er alle ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie.

Toelating

Om deze training te kunnen volgen, is minimaal MBO-4/HBO werk- en denkniveau aan te raden.

Planning

Een training van de LOI is prima te combineren met een fulltime baan en een druk privéleven. In slechts enkele trainingsdagen bereik je veel resultaat. Hieronder staat het aantal trainingsdagen vermeld.

Aantal trainingsdagen: 2

Investering

De investering die je doet is compleet. Alle kosten zijn hierbij inbegrepen, je komt dus niet voor extra uitgaven te staan.

De investering is inclusief:

 • Trainingsdagen
 • Dagarrangement (koffie, thee, lunch en fris)
 • Locatiekosten
 • Al het benodigde lesmateriaal
 • Begeleiding door ervaren trainers
 • Toegang tot de online leeromgeving
Studiekosten fiscaal aftrekbaar

De kosten voor je training zijn aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting wanneer de opleiding is gericht op je (toekomstige) beroep. Zo vallen de netto studiekosten aanzienlijk lager uit! Kijk voor de exacte voorwaarden op www.belastingdienst.nl.

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een training op zich te nemen. Een training leidt immers tot meer en betere vaardigheden en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Met trainingen, ruim 1000 opleidingen in alle vakgebieden, flexibele studiemethodes en de mogelijkheid om de training of opleiding volledig toe te snijden op het bedrijf, kan worden voldaan aan iedere opleidings- of trainingsbehoefte. 

De voordelen:

 • Praktijkgerichte trainingen
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Keuze uit klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Startdatum en locaties

Schrijf nu in via het inschrijfformulier en geef daarbij aan wanneer je de training wilt volgen. Doe het vandaag nog en verzeker je van een plaats! Bij een training is er keuze uit een aantal startdata. Trainingen vinden doorgaans op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur.

Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de training definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Ook dan kun je je nog steeds ook voor andere locaties en dagen aanmelden.

Training

Eerstvolgende startmoment:

Maart 2017

Eerste bijeenkomst:

Medio maart 2017

Plaats:

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Inschrijven

Inschrijven is heel simpel. In een paar eenvoudige stappen ben je ingeschreven. Je kunt dan binnenkort al starten met de training. Doe het dus vandaag nog!