Kort MBO CompTIA Network+

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

Kort MBO CompTIA Network+

In korte tijd kennis op MBO-niveau over CompTIA Network+, behaal een internationaal erkend certificaat. MBO-opleiding zonder stage en algemene modules. Inclusief benodigd lesmateriaal.

In het kort

In het kort

In korte tijd kennis op MBO-niveau over CompTIA Network+, behaal een internationaal erkend certificaat. MBO-opleiding zonder stage en algemene modules. Inclusief benodigd lesmateriaal.

Thuis studeren
2 x € 199,00
Klassikaal studeren
2 x € 259,00
Studieduur
2 maanden
Type
Kort MBO
Diploma
LOI, CompTIA
Onderdeel van
MBO Medewerker beheer ICT

De opleiding Kort MBO CompTIA Network+ is de ideale keuze voor wie basiskennis heeft op CompTIA A+-niveau en verder wil. Met deze deze opleiding behaal je een internationaal erkend certificaat dat brede steun en acceptatie geniet binnen de ICT-sector. In de opleiding Kort MBO CompTIA Network+ leer je o.a. over de technische kenmerken van netwerken en protocollen. Ook leer je hoe je een bekabelinginfrastructuur in een pand aanlegt, test en documenteert.

Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige MBO-opleiding Medewerker beheer ICT. Na afronding van dit korte MBO-programma kun je vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules, voor zover deze inhoudelijk overeenkomen.

 • Onderdeel van en geeft (vaak) vrijstelling bij de volledige MBO-opleiding Medewerker beheer ICT.
 • Behaal een LOI-diploma én een internationaal erkend certificaat.
 • Studeren in je eigen tijd en tempo én 24/7 toegang tot LOI Campus.
 • Inclusief al het benodigde lesmateriaal.
 • Gratis langer doen over je studie.
 • Intensieve begeleiding door ervaren docenten.

Doelgroep

Doelgroep en beroep

De opleiding Kort MBO CompTIA Network+ is bestemd voor iedereen die op MBO-niveau kennis wil opdoen van computernetwerken en netwerktechnologie, maar (nog) geen volledige MBO-opleiding kan of wil volgen. Zo is de opleiding o.a. interessant voor systeembeheerders, netwerkbeheerders en netwerk- en telecomtechnici met werkervaring binnen de ICT-sector, die hun kennis willen vastleggen in een veelgevraagd en gewaardeerd certificaat.

Toelating

CompTIA A+ wordt aanbevolen als vooropleiding van Network+. Het is echter geen toelatingseis voor het examen van Network+. Om een goede kans van slagen te hebben op het Network+-examen, is het gewenst dat je beschikt over:

1. Goede kennis van (vaktechnisch) Engels op minimaal HAVO-niveau. Het Network+-examen is Engelstalig. Het studiemateriaal bij deze cursus is hoofdzakelijk Nederlandstalig, maar de vaktaal en andere belangrijke begrippen zijn uit het Engels overgenomen. Zo kun je je goed op het Network+-examen voorbereiden.

2. Werkervaring in een relevante werkomgeving. Bijvoorbeeld ervaring met rol-outs van nieuwe apparatuur, met name de netwerktechnische kant ervan. Je hebt bijvoorbeeld werkstations, servers, hubs en netwerkbekabeling geïnstalleerd en geconfigureerd. Bekend zijn met de besturingssystemen Windows Server 2008 en Windows Server 2003 is daarbij handig.

3. Voldoende kennis om een of meer van de genoemde systemen te kunnen installeren, configureren, beheren en troubleshooten. Ook beschik je over relevante kennis van Microsoft en Novell netwerkclients. En heb je basiskennis van het OSI-model en de functie van dit model.

4. Aanbevolen kennis van de volgende protocollen, diensten en netwerken:

TCP/IP.

De opleiding

Inhoud van de opleiding

De opleiding Kort MBO CompTIA Network+ volgt de structuur van de nieuwste exameneisen en is verdeeld in vijf hoofdonderwerpen:

 • Network architecture
 • Network operations
 • Network security
 • Troubleshooting
 • Industry standards, practices, and network theory.
Meer over de inhoud

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Basistheorieën van netwerken, netwerkmodellen en datacommunicatie.
 • Standaarden voor netwerkcommunicatie, Ethernet en draadloze communicatie.
 • Procedures en (veiligheids)voorschriften voor het installeren en wijzigen van netwerkinfrastructuren.
 • Toepassing en werking van de meest gangbare netwerkprotocollen en -poorten.
 • Selecteren en configureren van netwerkprotocollen en -poorten.
 • Functies en toepassing van de meest voorkomende netwerkcomponenten binnen een LAN of WAN.
 • Installeren en configureren van LAN netwerkcomponenten.
 • Voor- en nadelen van de verschillende transmissiemedia en hun toepassing binnen netwerktopologieën.
 • Gereedschappen voor het monteren van kabels en connectoren.
 • Configureren van de IP-adressering en routering binnen een netwerk en implementatie van een basisnetwerk.
 • Nieuwe trends binnen netwerken (o.a. Unified Communications, Cloud en virtualisatie)
 • Tools om de werking en prestaties van een netwerk te monitoren en verbetermaatregelen te nemen.
 • Analyseren en documenteren van de configuratie en structuur van een netwerk.
 • Installeren en configureren van een draadloze LAN-infrastructuur.
 • Kwetsbaarheden, risico’s en bedreigingen van netwerkinfrastructuren.
 • Netwerkbeschermingsmaatregelen.
 • Installeren en configureren van een basis firewall.
 • Basisprincipes van digitale forensische werkzaamheden.
 • Storingen opsporen en verhelpen.
 • Configuratieproblemen en beveiligingsproblemen opsporen en verhelpen.
Dit heb je nodig

We gaan ervan uit dat je beschikt over een computer met een netwerkaansluiting en minimaal Windows. Daarnaast heb je voor de netwerkoefeningen een tweede computer of laptop nodig.

Inclusief lesmateriaal

Examens en diploma

Examens

De opleiding CompTIA Network+ wordt afgesloten met het Engelstalige examen N10-006. Dit examen bestaat uit 90 vragen (een combinatie van meerkeuzevragen en vragen die je in een simulatieomgeving maakt.

Het examen wordt afgenomen door Pearson VUE. Aanmelden voor het examen kan via www.pearsonvue.com. Hier vind je ook de locaties van de verschillende testcentra in Nederland.

Voor meer informatie over de certificeringen van CompTIA kun je terecht op www.comptia.org.

Diploma en vervolgopleiding

Na succesvolle afronding van het examen heb je, naast het LOI-diploma Kort MBO CompTIA Network+, het internationaal erkende CompTIA-Network+-certificaat op zak. Een prima aanvulling op je cv!

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Al onze volledige MBO-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) op grond van de WEB. Alle MBO-opleidingen van de LOI worden gecontroleerd door de Inspectie van het onderwijs en blijken keer op keer te voldoen aan alle kwaliteitseisen. Bij het onlangs uitgevoerde onderzoek naar de Staat van de Instelling, gaf de Inspectie aan vol lof te zijn over het kwaliteitsborgingssysteem. Alle MBO-basisopleidingen en korte MBO-programma’s zijn onderdeel van een volledige MBO-opleiding.

De diploma-eisen van volledige MBO-opleidingen worden landelijk bepaald en zijn vastgelegd in kwalificatiedossiers. Bij de LOI worden alle opleidingsprogramma’s van de MBO-opleidingen continu afgestemd op de meest recente eisen. Als MBO-student bij de LOI weet je dus dat je altijd een landelijk erkend MBO-diploma behaalt.

Bovendien onderhoudt de LOI intensieve contacten met het bedrijfsleven en brancheverenigingen. Zo sluiten de opleidingen gegarandeerd aan op de actuele beroepspraktijk.

Mogelijke vervolgopleidingen

Wil je verder studeren na dit korte MBO-programma? Kies dan voor een volledige MBO-opleiding Medewerker beheer ICT van de LOI. Wel moet je aan de vooropleidingseisen van de desbetreffende opleiding voldoen. Ben je tussen de 16 en 18 jaar? Dan geldt in verband met de leerplichtwet een extra toelatingseis voor toelating tot de volledige MBO-opleiding. Meer informatie hierover vind je bij de betreffende opleiding.

Dit korte MBO-programma biedt per augustus 2017 vrijstelling binnen een volledige MBO-opleiding, voor zover deze inhoudelijk overeenkomen.

Startdatum en locaties

Startdatum en locaties

Schrijf nu in via het inschrijfformulier en start wanneer je wilt. Doe het dus vandaag nog! Bij een thuisstudie kun je elke datum kiezen. Bij een klassikale opleiding is er keuze uit een aantal startdata en locaties. Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdag- of donderdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden.

Klassikaal studeren

Eerstvolgende startmoment:

Maart 2019

Eerste bijeenkomst:

Eind maart 2019

Aantal bijeenkomsten dagopleiding:

1

Aantal bijeenkomsten avondopleiding:

2

Plaats:

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Nederland

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Thuis studeren

De opleiding past zich volledig aan jouw leven aan. Starten kan wanneer je wilt. Je bepaalt zelf waar je de opleiding volgt, op welk moment je studeert en hoe lang. Daarbij sta je er nooit alleen voor. Je hebt een eigen docent die via de online leeromgeving altijd snel bereikbaar is.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Klassikaal of thuis studeren, aan jou de keuze

Heb je graag een extra stok achter de deur en wil je medestudenten en docenten ontmoeten in de klas? Kies dan voor onze klassikale methode. Hierin is het beste van klassikaal onderwijs en thuisstudie verenigd tot het meest effectieve onderwijs dat je kunt krijgen.

Wil je liever flexibel zijn in studieplek en -tijden en hecht je minder waarde aan het klassikale aspect? Kies dan voor onze efficiënte thuisstudie methode. Hierbij kun je studeren waar en wanneer je maar wilt, terwijl je toch een eigen docent hebt die je begeleidt en aan wie je op elk moment vragen kunt stellen.

  Klassikaal studeren Thuis studeren
Vaste structuur van bijeenkomsten
In een kleine groep met docent en medestudenten
Flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools
Klassikaal studeren bij de LOI: met houvast én flexibiliteit

Bij LOI Klassikaal studeer je met alle houvast en alle flexibiliteit waar een druk leven om vraagt. De bijeenkomsten zijn te volgen op locaties door heel Nederland en zorgen voor een vast studieritme. Daarnaast krijg je online begeleiding op elk moment en kun je je studietijd naast de bijeenkomsten zelf indelen wanneer het jou uitkomt.

 • Om de 3 weken een klassikale bijeenkomst.
 • Kies uit een avond-, vrijdag- of zaterdagopleiding.
 • Kleine groepen onder leiding van topdocenten.
 • Gerichte training van competenties, boeiende presentaties en (business)cases.
 • Persoonlijke aanpak met inbreng van en toetsing aan de eigen werkpraktijk.
Thuis studeren bij de LOI: zelfstandig maar zeker niet alleen
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site.Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die de klassikale bijeenkomsten verzorgen én je via internet ook persoonlijk begeleiden in de tussenliggende weken. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Bij de klassikale opleidingen ga je intensief aan de slag met de lesstof en het eigen maken van vaardigheden. In kleine groepen krijg je extra uitleg over de lesstof, werk je samen met anderen en oefen je vaardigheden in praktijksituaties. De docent daagt je uit het beste uit jezelf te halen en biedt veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie. Theorie en praktijk worden zo optimaal geïntegreerd.

Studieduur en kosten

Studieduur en vrijstelling

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo, dat betekent dat je afhankelijk van je persoonlijke situatie, korter of langer over de studie doet. Wanneer je kiest voor een thuisstudie, kan de opleiding afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de studie steekt, sneller worden afgerond.

Studieduur: 2 maanden

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op online persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle (online) studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Mogelijke vrijstellingen

Eerder behaalde diploma’s kunnen recht geven op vrijstellingen voor gelijknamige modules binnen een vervolgopleiding voor zover deze inhoudelijk overeenkomen. Met een vrijstelling hoef je geen examen te doen voor de desbetreffende module, bespaar je studietijd en krijg je korting op het lesgeld. Meer informatie vind je bij Vrijstellingen voor volledige MBO-opleidingen en korte MBO-programma's. Neem bij vragen contact op met de afdeling Studievoorlichting: (071) 545 1234. Het is ook mogelijk om eerst een verzoek tot vrijstelling te doen voordat je je inschrijft.

Lesgeld
Betaal alleen lesgeld en examenkosten

Een opleiding bij de LOI is niet alleen een slimme, maar ook een zeer voordelige keuze. Je betaalt voor deze opleiding namelijk alléén lesgeld en examenkosten. Eénmalig wordt er bij inschrijving een klein bedrag in rekening gebracht voor inschrijfkosten. Al het lesmateriaal is inbegrepen bij het lesgeld. Je hoeft dus zelf geen boeken aan te schaffen. Bovendien betaal je alleen lesgeld voor de duur van je opleiding. Is de opleiding nog niet afgerond? Geen probleem! Je behoudt kosteloos recht op correctie en begeleiding én toegang tot alle online studietools, voor een periode tot tweemaal de aanbevolen studieduur. Je kunt dus twee keer zo lang studeren, zonder extra kosten.

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Klassikale bijeenkomsten (bij de klassikale opleiding).
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

We gaan er van uit dat je zelf beschikt over eventuele benodigde software. Van de meeste pakketten zijn online trialversies beschikbaar die je gedurende een beperkte periode gratis kunt gebruiken.

Lesgeld thuisstudie : 2 x € 199,00
Lesgeld klassikaal : 2 x € 259,00

Via de regeling Scholingsaftrek, kun je van de belasting een flink deel van je studiekosten terugkrijgen. Bekijk hieronder hoeveel.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 274,00.

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Thuis studeren
2 x € 199,00
Klassikaal studeren
2 x € 259,00
Studieduur
2 maanden
Type
Kort MBO
Diploma
LOI, CompTIA
Onderdeel van
MBO Medewerker beheer ICT
14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Aantrekkelijke tijdschriftenactie

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie