Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Desserts en ijs

 • Thuis studeren

  3 x € 129,00

 • Studieduur

  3 maanden

 • Benodigde vooropleiding

  Geen

Nog dagen!

Laatste dag!

Tijdelijk verlengd!

Aantrekkelijke tijdschriftenactie
Lees meer

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

In het kort

Een heerlijk dessert of ijsgerecht bereiden is een kunst op zich. Met deze cursus Desserts en ijs krijg jij die kunst helemaal in de vingers. En dan hebben we het niet over een eenvoudig toetje of wat ijs combineren met fruit; deze cursus daagt je uit om een flinke stap verder te gaan. Je leert echt topklasse desserts en gerechten met ijs maken! Deze desserts- en ijscursus is zeer praktijkgericht. Je zult veel nieuwe kennis opdoen én veel gaan oefenen zodat je ook alle technieken goed in de vingers krijgt. Tijdens de praktijkdagen onder leiding van een ervaren professional doe je nog meer vaardigheden op én kun je alle vragen stellen die je eventueel nog hebt. Na afronding van deze cursus laat je je zelf én anderen versteld staan met je unieke en smaakvolle desserts en ijscreaties!

 • Leer werken met desserts en ijs op professioneel niveau.
 • Zeer praktijkgerichte cursus.
 • Inclusief twee gratis praktijkdagen.
Voor wie

Houd je van koken, heb je hier al wat ervaring in op gedaan en misschien al wat geëxperimenteerd met desserts en ijs? En wil je graag leren hoe je van een nagerecht een echt spektakelstuk kunt maken, hoe je zelf ijs maakt, ook zonder ijsmachine en welke heerlijke variaties op ijs er zijn? Kies dan voor deze cursus Desserts en ijs. Met deze cursus zul je nog veel bijleren en zelfs leren werken met desserts en ijs op professioneel niveau. Daarom is deze cursus zeker ook geschikt voor koks en bakkers die hun vaardigheden en kennis uit willen breiden. Ook amateurkoks en -bakkers met professionele ambities zullen veel hebben aan deze cursus.

Doelgroep
Einddoel

Met de cursus Desserts en ijs breng je je kennis en vaardigheden echt naar een hoger niveau. Om je een idee te geven; het lesmateriaal is ontwikkeld door een patissier die is geschoold op het instituut van Alain Ducasse, de wereldberoemde chef-kok met meerdere driesterrenrestaurants. De lat ligt hoog, maar met de duidelijke uitleg, de vele voorbeelden en oefeningen en natuurlijk de begeleiding van echte professionals, maak je straks zelf de mooiste en lekkerste desserts en ijsgerechten.

Inhoud van de cursus Desserts en ijs

Gebruik je creativiteit om van het dessert een spectaculaire afsluiting te maken van de maaltijd of juist een vertrouwd nagerecht in een nieuw jasje te steken. Een dessert mag verrassend zijn, mooi opgemaakt worden op een bord of in een glas, maar de smaak van het nagerecht blijft altijd het meest belangrijk. Al deze aspecten van werken met desserts en ijs komen aan bod in deze cursus.

Inhoud
Meer over de inhoud

Bakken voor desserts

Een goed dessert heeft verschillende texturen, smaken, eventueel ook verschillende temperaturen. Alleen een mousse is bijvoorbeeld niet zo speciaal. Combineer je ‘m een crumble dan heb je al een interessanter gerecht. In dit deel van de cursus Desserts en ijs leer je daarom verschillende baktechnieken om te gebruiken in je gerechten. Aan bod komen onder meer biscuit, crumble, genoise en meringue.

Crèmes, mousses en sauzen

Om een heerlijk dessert samen te stellen, zijn vaardigheden voor het maken van romige crèmes en luchtige mousses onmisbaar. In dit deel komen daarom veel verschillende recepten aan bod. Je leert onder meer alles over bindmiddelen, luchtig kloppen, bavarois, crème anglaise, crème patissière,  cremeux en mousse.

Ijs bereiden

Het onderdeel ijs bereiden start met de hygiëne die je in acht moeten nemen bij het werken met ijs. Vervolgens ga je aan de slag met het bereiden van verschillende soorten ijs, zoals granité, roomijs en sorbetijs. Ook semifreddo en ijsmousses komen aan bod.

Desserts samenstellen

In dit deel leer je hoe je met verschillende componenten een echt professioneel dessert samenstelt. Aan bod komen onder meer het opbouwen van een desserttaart en glacage of glazuur. Ook leer je te werken met de seizoenen. Wat is er verkrijgbaar in elk seizoen en past daarom ook qua smaak het best in bijvoorbeeld het voorjaar of juist de herfst? Ook de textuur komt aan bod in dit deel van de cursus Desserts en ijs.

Opmaak en presentatie

En zeer belangrijk bij desserts is een aantrekkelijke opmaak en presentatie. Ook daar leer je alles over in dit deel. Aan bod komen het opmaken van een bord, het opbouwen en presenteren van een dessert in een glas. Welke technieken en materialen je hierbij kunt gebruiken, wordt uitgebreid besproken.

Werken met fruit

Tot slot komt het werken met fruit aan bod. Fruit is natuurlijk een heerlijke én eerlijke smaakmaker. Maar daarnaast kan fruit ook dienen als zoetmaker, of om kleur te geven aan je dessert of ijs. En uiteraard leent fruit zich ook heel goed als smaakvolle decoratie. In dit deel komt het allemaal aanbod, evenals het maken van compote en coulis.
Inclusief praktijkdagen

Tijdens de cursus Desserts en ijs worden er bij voldoende aanmeldingen twee praktijkdagen georganiseerd. Op deze dag oefen je onder begeleiding van een ervaren patissier verschillende technieken. Ook kun je de docenten vragen stellen over elk onderwerp op het gebied van desserts en ijs. Handig én leuk!

Dit heb je nodig

Voor een praktische cursus als Desserts en ijs heb je een aantal standaard spullen nodig, zowel grondstoffen als gerei. Waarschijnlijk beschik je al over een groot deel hiervan. Per hoofdstuk wordt steeds aangegeven wat je nodig hebt. Je kunt ervan uitgaan dat alles wat je nodig hebt, verkrijgbaar is in reguliere winkels, voor een redelijk bedrag.

Studieverklaring

Heb je alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd en wil je een bewijs van de gevolgde cursus? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. De LOI-opleidingen zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW, voor zover ze onder de reikwijdte van deze wetten vallen. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Thuis studeren
Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 3 maanden

Studieduur
Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, mag je langer over je studie doen.

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 3 x € 129,-

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.