HBO Toelatingsprogramma Longfunctieanalist

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

HBO Toelatingsprogramma Longfunctieanalist

Goede keuze voor iedereen die de bachelor wil doen, maar nog niet aan de wettelijke eisen voldoet. Na afronding ben je toelaatbaar tot de HBO-bachelor Longfunctieanalist.

In het kort

In het kort

Goede keuze voor iedereen die de bachelor wil doen, maar nog niet aan de wettelijke eisen voldoet. Na afronding ben je toelaatbaar tot de HBO-bachelor Longfunctieanalist.

Thuis studeren
3 x € 279,00
Studieduur
3 maanden
Type
Kort HBO-programma
Diploma
LOI Hogeschool
Onderdeel van
HBO-bachelor Longfunctieanalist

Wil je de HBO-bachelor Longfunctieanalist volgen, maar voldoe je niet aan de wettelijke eisen en wil je geen 21+-toets doen? Schrijf dan in voor het HBO Toelatingsprogramma Longfunctieanalist van LOI Hogeschool. Na succesvolle afronding bent je toelaatbaar tot de HBO-bachelor Longfunctieanalist en kun je vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende modules.

Daarom kies je voor de opleiding HBO Toelatingsprogramma Longfunctieanalist

  • Biedt mogelijkheid tot  vrijstelling bij doorstroming naar de volledige bachelor.
  • Onderdeel van een NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding.
  • Na succesvolle afronding recht op toelating tot de bachelor.

Doelgroep

Doelgroep

Het HBO Toelatingsprogramma Longfunctieanalist is een uitstekende keuze voor iedereen die de bachelor Longfunctieanalist wil gaan volgen, maar nog niet aan de wettelijke eisen voldoet. Na afloop van het HBO-programma kun je met vrijstelling instromen in de HBO-bachelor Longfunctieanalist.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

De opleiding

Inhoud van de opleiding HBO Toelatingsprogramma Longfunctieanalist

Het HBO Toelatingsprogramma Longfunctieanalist is opgebouwd uit de modules Algemene medische kennis I en Toegepaste wis-, natuur- en scheikunde.

Meer over de inhoud

Het korte HBO-programma bestaat uit de volgende modules:

Algemene medische kennis I

In deze module wordt ingegaan op een aantal medische onderwerpen. Zo doe je onder andere uitgebreide kennis op van cytologie (celleer) en histologie (weefselleer). Je leert hoe de opbouw van cellen in elkaar zit en welke functies cellen, weefsels en organen vervullen. Je krijgt ook een inleiding in de onderdelen van het skelet en de gewrichten. In de hoofdstukken over circulatie worden het hart en vaatstelsel behandeld. De ademhaling(sbewegingen) en stofwisseling komen in deze module ook aan bod, evenals de structuren van het zenuwstelsel en hormoonstelsel, de nieren en urinewegen. Daarnaast krijg je lessen over de anatomie en fysiologie van de huid en zintuigen, en over de opbouw van ons immunologisch (afweer)systeem. De module wordt besloten met algemene pathologie ofwel ziekteleer: wat is de oorzaak van een ziekte en hoe ontstaat een ziekte precies.

Toegepaste wis-, natuur- en scheikunde

Binnen het beroep van longfunctieanalist krijg je veel te maken met de processen die zich afspelen binnen het menselijk lichaam en de verschillende technieken om ze te onderzoeken. Deze module brengt juist die kennis van de wis-, natuur- en scheikunde bij, die van belang is voor het begrijpen van deze processen en technieken. De module vormt dan ook een goede basis voor het bestuderen van de daaropvolgende beroepsspecifieke modules.

Inclusief lesmateriaal

Al het lesmateriaal is inbegrepen bij het collegegeld. Je hoeft zelf geen boeken aan te schaffen en hebt meteen alles in huis om van de studie een succes te maken.

Examens en diploma

Examens

Het HBO Toelatingsprogramma Longfunctieanalist wordt afgerond met een examen.

Examen doen waar en wanneer je wilt

Steeds meer examens kunnen iedere werkdag worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af waardoor ook de uitslag snel bekend is. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Diploma en vervolgopleiding

Dit korte HBO-programma geldt als toelatingsprogramma voor de HBO-bacheloropleiding Longfunctieanalist. Na succesvolle afronding bent je toelaatbaar tot deze HBO-bacheloropleiding en kun je vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende modules. Het is ook mogelijk om door middel van dit toelatingsprogramma toegelaten te worden tot de HBO-bachelor Hartfunctielaborant en de HBO-bachelor Laborant Klinische Neurofysiologie. 

De kwaliteitsgarantie van LOI Hogeschool

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, naast de NVAO-accreditatie van alle individuele bacheloropleidingen, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Bovendien zijn aan LOI Hogeschool verschillende lectoren verbonden. Zij onderhouden een (internationaal) kennisnetwerk zodat de opleiding gegarandeerd aansluit bij de nationale én internationale arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

NVAO-geaccrediteerde opleidingInstellingstoets kwaliteitszorgMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Mogelijke vervolgopleidingen

De HBO-bachelor Longfunctieanalist is een logisch vervolg op dit korte HBO-programma.

Iedere module uit dit HBO-programma die met succes is afgerond, geeft recht op een certificaat. Met een behaald certificaat kun je vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module binnen de bacheloropleiding. De verantwoordelijke examencommissie besluit hierover. Voor dit HBO-programma gaat het in totaal om ongeveer14 studiepunten (EC).

Toelatingsprogramma

Dit korte HBO-programma geldt als toelatingsprogramma voor de HBO-bacheloropleiding Longfunctieanalist. Na succesvolle afronding bent je toelaatbaar tot deze HBO-bacheloropleiding en kun je vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende modules. Het is ook mogelijk om door middel van dit toelatingsprogramma toegelaten te worden tot de HBO-bachelor Hartfunctielaborant en de HBO-bachelor Laborant Klinische Neurofysiologie. 

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en bij de meeste opleidingen een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 3 maanden

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Collegegeld

Het totale collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. 

Collegegeld : 3 x € 279,00

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 220,00.

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

  • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
  • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
  • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
  • Incompany, klassikaal of thuis studeren
  • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Thuis studeren
3 x € 279,00
Studieduur
3 maanden
Type
Kort HBO-programma
Diploma
LOI Hogeschool
Onderdeel van
HBO-bachelor Longfunctieanalist
14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Nog dagen! Laatste dag! Actie verlengd!
Aantrekkelijke tijdschriftenactie

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie