Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Filter(s) toepassen

Examentraining VWO

 • Thuis studeren
  34% korting

  1 x € 99,00 Normaal € 149,00

 • Studieduur

  1 maand

 • Niveau

  VWO

In het kort

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker als het gaat om je eindexamen. Maar hoe pak je dit goed aan? Hoe weet je zeker of je de stof goed beheerst of juist nog extra moet oefenen? De examentraining VWO van de LOI biedt je precies wat je zoekt. Je volgt de training waar en wanneer het jou uitkomt én zoveel als je wilt.

Met de LOI VWO-examentraining oefen je op een slimme en unieke manier precies die onderwerpen waar je extra training voor nodig hebt. Zo train je doelgericht en boek je in korte tijd veel resultaat. Je gaat uitstekend voorbereid naar je examen. Bovendien heb je je slagingskansen en je kans op een goed cijfer aanzienlijk vergroot!

 • Online oefenen.
 • Score per onderwerp om je voortgang te meten.
 • Uitleg van docenten met behulp van video’s.
 • Gratis oefenexamens.
 • Extra studie en examentips.
 • Beschikbaar voor wiskunde B, economie en biologie.
Doelgroep

De examentraining VWO is bedoeld voor iedereen die het centraal schriftelijk examen VWO moet afleggen. Met de examentraining wiskunde B, economie en/of biologie vergroot je je kans op een hoog eindcijfer aanzienlijk!

Na afloop van de examentraining VWO heb je je kennis van en vaardigheden in van het desbetreffende vak flink verbeterd. De onderwerpen waar je nog extra training voor nodig had, heb je door extra uitleg en oefening aangepakt. Je bent gewend aan de examenvraagstelling en weet goed wat je op je examen kunt verwachten. Zo ben je goed voorbereid en kun je vol vertrouwen de examenperiode in, met veel hogere slagingskansen!

Inhoud van de opleiding

Je kunt de Examentraining VWO volgen voor de volgende vakken:

Wiskunde B

Tijdens de examentraining komen de onderwerpen voor het centraal schriftelijk examen aan bod. Denk hierbij aan: veranderingen, ruimtemeetkunde, oppervlakte en inhoud, functies en grafieken, vergelijkingen en ongelijkheden, afgeleide functies en periodieke functies. De nadruk ligt op onderwerpen die moeilijk gevonden worden en/of vaak terugkomen op examens. Daarnaast oefen je met de examenvraagstelling en krijg je handige studie- en examentips.

Economie

In de examentraining komen de onderwerpen voor het centraal schriftelijk examen aan bod. Denk hierbij aan: markt, ruilen over de tijd, samenwerken en onderhandelen, risico en informatie, welvaart en groei. De nadruk ligt op onderwerpen die moeilijk gevonden worden en/of vaak terugkomen op examens. Daarnaast oefen je met de examenvraagstelling en krijg je handige studie- en examentips.

Biologie

In de examentraining komen de onderwerpen voor het centraal schriftelijk examen aan bod. Denk hierbij aan: structuren van ecosystemen, erfelijkheid, energiestromen en kringlopen, metabolisme van de mens, celprocessen, eiwitsynthese en biotechnologie, ontstaan en handhaving van verscheidenheid, homeostase van de mens en bescherming van het interne milieu. De nadruk ligt op onderwerpen die moeilijk gevonden worden en/of vaak terugkomen op examens. Daarnaast oefen je met de examenvraagstelling en krijg je handige studie- en examentips.

Opzet Examentraining VWO

De examentraining VWO volg je grotendeels online. Daar waar nodig, maak je uitwerkingen op papier, net als op je echte eindexamen.

Er zijn twee manieren om de training te doorlopen: per onderwerp of in een vaste volgorde. Je bepaalt zelf welke manier aansluit bij je behoefte.

Per onderwerp

Eén mogelijkheid is om per onderwerp te trainen en snel en gericht je kennis en vaardigheden over deze onderwerpen te versterken. Ideaal als je extra uitleg en oefening nodig hebt over specifieke onderwerpen in het examenvak van je keuze. Je oefent met echte examenopgaven en weet daardoor straks precies wat je kunt verwachten.

Vaste volgorde

Een andere optie is om de training te doorlopen in een vaste volgorde. Bij deze optie start je met een entreetoets om je niveau te bepalen. Je krijgt uitleg en oefeningen over alle onderwerpen van het examenvak. Zo weet je zeker dat je straks alle kennis en vaardigheden voor dit vak uitstekend beheerst. Tijdens de training maak je tussendoor toetsen en zie je duidelijk hoe je kennis met sprongen vooruit gaat!

Van filmpjes tot proefexamens

Bij alle onderwerpen uit de training krijg je uitleg in tekst, met afbeeldingen of in een filmpje van een ervaren docent. Daarna maak je oefenvragen. Dit kunnen meerkeuzevragen zijn of open vragen, net als straks op je eindexamen. Bij de training horen drie proefexamens. Dit zijn volwaardige eindexamens waarmee je test of je klaar bent voor het echte eindexamen.

Studie- en examentips

Bij de Examentraining VWO krijg je handige studie- en examentips. Na het volgen van de examentraining van de LOI ben je perfect voorbereid op het eindexamen. Je hebt alle kennis paraat, weet hoe je deze moet toepassen en gaat vol zelfvertrouwen naar je examen. En dat zie je terug in je eindcijfer!

Vergroot je slagingskansen aanzienlijk

Met de unieke en slimme Examentraining!

Vergroot je slagingskansen aanzienlijk

Met de unieke en slimme Examentraining!

Vooropleiding

We gaan ervan uit dat je de VWO-bovenbouw van het vak van je keuze hebt doorlopen.

Lesgeld

Het lesgeld voor de examentraining bedraagt € 99,-.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.