Examentraining HAVO

 • Klassikaal studeren

  2 x € 145,00

 • Studieduur

  2 trainingsdagen

 • Niveau

  HAVO

In het kort

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker als het gaat om je eindexamen. Maar hoe pak je dit het beste aan? De vele vakken in combinatie met tijdsdruk zorgen vaak voor examenstress en dat is wel het laatste wat je kunt gebruiken in deze spannende periode. De intensieve klassikale Examentraining HAVO van de LOI biedt uitkomst! In twee trainingsdagen vergroot je je slagingskansen aanzienlijk. Kies uit de vakken wiskunde B, economie en biologie.

Tijdens de training werk je in kleine groepen. De examenstof wordt doorgenomen en je gaat actief aan de slag met examenopgaven. Eventuele verbeterpunten worden aangepakt en je krijgt handige studie- en examentips. Zo ben je straks perfect voorbereid. Je hebt alle kennis paraat, weet hoe je deze moet toepassen en gaat vol zelfvertrouwen naar je examen. En dat zie je terug in je eindcijfer.

Naast de klassikale examentraining biedt de LOI ook een examentraining als thuisstudie.

 • 2-daagse klassikale examentraining.
 • Goed voorbereid naar je HAVO-examen.
 • Bijeenkomsten onder begeleiding van ervaren docenten.
 • Extra oefenen met wiskunde B, economie en/of biologie.
Doelgroep

De klassikale Examentraining HAVO is bedoeld voor iedereen die het centraal schriftelijk examen HAVO moet afleggen en extra wil oefenen met wiskunde B, economie en biologie. Ook als je je wilt voorbereiden op het mondelinge staatsexamen, is de klassikale examentraining aan te raden.

Na afloop van de Examentraining HAVO heb je de belangrijkste leerstof herhaald, je kennis en vaardigheden verbeterd en eventuele verbeterpunten aangepakt. Je bent gewend aan de examenvraagstelling en weet hoe je het examen het beste kunt aanpakken. Zo ben je goed voorbereid en kun je vol vertrouwen de examenperiode in.

Wil je je liever zelfstandig thuis voorbereiden op het examen? De examentraining HAVO is ook te volgen als thuisstudie.

Doelgroep
Inhoud van de opleiding

Je kunt de Examentraining HAVO volgen voor de volgende vakken.

Wiskunde B

Tijdens de klassikale examentraining wiskunde B worden de onderwerpen voor het centraal schriftelijk examen besproken. Denk hierbij aan: veranderingen, ruimtemeetkunde, oppervlakte en inhoud, functies en grafieken, vergelijkingen en ongelijkheden, afgeleide functies en periodieke functies. De nadruk ligt op onderwerpen die moeilijk gevonden worden en/of vaak terugkomen op examens. Daarnaast ga je oefenen met de examenvraagstelling en krijg je handige studie- en examentips. Indien er behoefte aan is, zal er aandacht worden besteed aan het college-examen (onderdeel van het staatsexamen).

Economie

Tijdens de klassikale examentraining economie worden de onderwerpen voor het centraal schriftelijk examen besproken. Denk hierbij aan: markt, ruilen over de tijd, samenwerken en onderhandelen, risico en informatie, welvaart en groei, goede tijden en slechte tijden. De nadruk ligt op onderwerpen die moeilijk gevonden worden en/of vaak terugkomen op examens. Daarnaast ga je oefenen met de examenvraagstelling en krijg je handige studie- en examentips. Indien er behoefte aan is, zal er aandacht worden besteed aan het college-examen (onderdeel van het staatsexamen).

Biologie

Tijdens de klassikale examentraining biologie worden de onderwerpen voor het centraal schriftelijk examen besproken. Denk hierbij aan: structuren van ecosystemen, organismen, erfelijkheid, energiestromen en kringlopen, stofwisseling van de mens, dynamiek in ecosystemen, ontstaan en handhaven van verscheidenheid, gedrag van mens en dier en homeostase bij de mens. De nadruk ligt op onderwerpen die moeilijk gevonden worden en/of vaak terugkomen op examens. Daarnaast ga je oefenen met de examenvraagstelling en krijg je handige studie- en examentips. Indien er behoefte aan is, zal er aandacht worden besteed aan het college-examen (onderdeel van het staatsexamen).

Inhoud
Oefenmateriaal

Na afloop van de examentraining krijg je het oefenmateriaal mee naar huis. Dit bestaat onder andere uit een syllabus en oefenexamens. De presentatie die door de docent wordt gebruikt tijdens de bijeenkomsten wordt geplaatst op LOI Campus, de online leeromgeving. Zo kun je ook thuis oefenen voor je eindexamen. Daarnaast raden we aan zelf een examenbundel en samenvatting aan te schaffen. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 25,-.

Studie- en examentips

Bij de examentraining HAVO krijg je handige studie- en examentips. Na het volgen van de examentraining van de LOI ben je perfect voorbereid op het eindexamen. Je hebt alle kennis paraat, weet hoe je deze moet toepassen en gaat vol zelfvertrouwen naar je examen. En dat zie je terug in je eindcijfer!

Opzet Examentraining HAVO klassikaal

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent de belangrijkste theorie behandeld. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van heldere presentaties en oefenvragen op examenniveau. Je gaat aan de slag met oefenexamens en kunt vragen stellen aan de docent. Er is zowel aandacht voor het centraal schriftelijk examen als het mondelinge staatsexamen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Vooropleiding

We gaan ervan uit dat je hebt geoefend met de leerstof van het specifieke vak op bovenbouwniveau (HAVO).

Lesgeld

Collegegeld : 2 x € 145,-

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

De kosten voor je opleiding zijn aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting wanneer de opleiding is gericht op je (toekomstige) beroep. Zo vallen de netto studiekosten aanzienlijk lager uit! Kijk voor de exacte voorwaarden op www.belastingdienst.nl.

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Startdatum en locaties

Schrijf nu in via het inschrijfformulier en start op de door jou gekozen startdatum. Doe het dus vandaag nog!

De examentrainingen vinden plaats in Utrecht. Bij inschrijving kies je voor de zaterdag als bijeenkomstdag. De dag waarop de training plaatsvindt, verschilt echter per vak. Dit kan op op maandag, dinsdag, woensdag en/of donderdag zijn. Hieronder staan de exacte data per vak vermeld.

Klassikaal studeren

Eerstvolgende startmoment:

Maart 2017

Eerste bijeenkomst:

Biologie: 24 en 26 april - Economie 2 en 4 mei - Wiskunde B 1 en 3 mei

Aantal bijeenkomsten dagopleiding:

2 dagen per vak

Plaats:

Utrecht

Utrecht

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.