Content marketing

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

Content marketing

Zeer volledige cursus, van contentstrategie tot content marketing campagne, sluit aan op de nieuwste ontwikkelingen.

In het kort

In het kort

Zeer volledige cursus, van contentstrategie tot content marketing campagne, sluit aan op de nieuwste ontwikkelingen.

Thuis studeren
3 x € 96,75 (€ 129,00) 25% korting
Studieduur
3 maanden
Diploma
LOI-diploma
Benodigde vooropleiding
Geen

Hoe kun je klanten boeien en binden met content waar ze ook écht iets aan hebben? Wanneer kan deze content worden ingezet en welk kanaal leent zich hier het best voor? Tijdens de cursus Content marketing worden de antwoorden op deze vragen uitgebreid behandeld. De focus ligt op het creëren van een succesvolle contentstrategie die de doelgroepen en stakeholders boeit en bindt. Vervolgens zet je deze strategie, onder begeleiding van ervaren contentmarketing-professionals, om naar een doeltreffende content-marketingcampagne. Daarnaast krijg je handvatten om je doelgroep beter te bereiken, motiveren en activeren.

Daarom kies je voor de cursus Content marketing

  • Sluit volledig aan op de nieuwste ontwikkelingen
  • Begeleiding door ervaren contentmarketing-professionals
  • Alleen bij de LOI te volgen als flexibele thuisstudie
  • Van contentstrategie tot content marketingcampagne
  • Uitgebreide mediatheek met voorbeelden, cases en literatuur

Doelgroep

Doelgroep en beroep

De cursus Content marketing is voor iedereen die wil weten hoe je met de juiste content klanten kunt interesseren en de relatie met hen kunt versterken. De cursus is een aanrader voor iedereen die in zijn werk bezig is met het (beter) bereiken van de doelgroep. Bijvoorbeeld als online marketeer, communicatiemanager, productmanager of zelfstandig ondernemer. Na afloop kun je creatieve content maken die de doelgroep boeit en bindt én een contentstrategie omzetten naar een content-marketingcampagne.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus. Enige ervaring op het gebied van (content) marketing en kennis van (online) marketingterminologie is wenselijk.

De cursus

Inhoud van de cursus Content marketing

Tijdens de cursus Content marketing wordt er gestart met een introductie over contentmanagement en contentmarketing. Aan de hand van contentmarketingresearch, leer je de informatiebehoefte van de doelgroep en stakeholders bepalen en concretiseren. Vervolgens wordt er uitgelegd hoe de uiteindelijke doelstellingen met behulp van funnelmanagement geformuleerd kunnen worden. Verder krijg je antwoord op vragen als: ‘Welke rol neemt een contentmanagementplan binnen de marketingmix in?’ en ‘Hoe moet een contentstrategie omgezet worden naar een content-marketingcampagne?’ Tot slot worden de diverse analysetools behandeld en wordt er uitgebreid ingegaan op de structuur van een contentmanagementplan. Deze kennis is erg belangrijk, omdat je voor het behalen van het diploma zelf een casus uitwerkt waarin je zelf een contentstrategie moet opleveren en omzetten naar een content-marketingcampagne.

Meer over de inhoud

Deze cursus start bij de basis en geeft eerst een introductie over contentmarketing. Vervolgens komen onderstaande hoofdstukken aan bod:

Analyse: vaststellen van de informatiebehoefte

In dit hoofdstuk leer je aan de hand van contentmarketingresearch de informatiebehoefte van de doelgroep en stakeholders bepalen. Ook wordt er uitgelegd hoe je de resultaten van een customer journey kan concretiseren in content distributie en krijg je vaardigheden om een platform device analyse te maken. Ten slotte realiseer je aan de hand van persona’s contentcreatie en definieer je de content propositie.

Contentdoelstellingen en contentstrategie

Door gebruik van funnelmanagement leer je afgeleide contentdoelstellingen en KPI’s formuleren. Ook wordt er uitgelegd hoe er met behulp van een stappenplan en contentmatrix een contentstrategie geformuleerd kan worden en hoe je vervolgens een content kalender ontwikkelt.

KPI’s en content scorecard

Vanuit het formuleren van KPI’s ontwikkel je een content scorecard met als doel de mate van effectiviteit van content te kunnen analyseren. Verder leer je door het toepassen van webstatistieken en meerdere tools de vindbaarheid van de content verhogen en door middel van de engagementmeter de content evalueren en verbeteren.

Contentcreatie

Middels verschillende contentvormen en contentcreatie kun je het crossmediaal instrument toepassen en aan de hand van de analyse van de websitestructuur en navigatie een onderbouwende keuze maken in het CMS. Ook krijg je meer kennis over hoe je de usability en de accessibility van de content kunt verhogen en hoe de content workflow op een efficiënte wijze georganiseerd kan worden.

Contentmanagementplan

In deze module leer je een contentmanagementplan opstellen zodat de contentmanagement-levenscyclus efficiënt uitgewerkt kan worden. Ten slotte krijg je kennis over hoe je een contentteam (webredactie) kunt opstellen en situeren binnen een organisatie.

Gratis extra studiematerialen

Gratis e-books van onder andere marketeer/webdeveloper Joery Bruijntjes en trendwatcher/futurist Richard Hooijdonk.

Examens en diploma

Examen

De cursus Content marketing wordt afgesloten met een inzendopdracht in de vorm van het ontwikkelen van een contentstrategie en content marketingcampagne op basis van een praktijkcase. De vier tussentijdse inzendopdrachten dienen als voorbereiding op deze eindopdracht. Hierbij wordt steeds gebruik gemaakt van dezelfde praktijkcase (een fictieve organisatie met een specifieke doelgroep).

Examen doen waar en wanneer je wilt

Steeds meer examens kunnen iedere werkdag worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af waardoor ook de uitslag snel bekend is. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Aanmelden voor examens

Tijdens de cursus word je automatisch en op tijd geïnformeerd over deelname aan de LOI-examens: waar, wanneer en hoe laat ze worden afgenomen, hoeveel tijd je per onderdeel krijgt en hoe je je precies inschrijft. Van eventuele bijzonderheden word je eveneens op de hoogte gesteld.

Diploma en vervolgopleiding

Na succesvolle afronding van de praktijkopdracht heb je het LOI-diploma Content marketing op zak.

Wil je na deze cursus je kennis verbreden? Kies dan voor de cursus Social media, Schrijven voor het web of Online marketing. Liever voor jezelf beginnen? Dan zijn de cursussen Zoekmachine marketing of Starten als ZZP’er een goede aanvulling.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Vraag een studieverklaring aan

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 3 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 3 x € 96,75 (€ 129,00)

Via de regeling Scholingsaftrek, kun je van de belasting een flink deel van je studiekosten terugkrijgen. Bekijk hieronder hoeveel.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

  • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
  • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
  • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
  • Incompany, klassikaal of thuis studeren
  • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Thuis studeren
3 x € 96,75 (€ 129,00) 25% korting
Studieduur
3 maanden
Diploma
LOI-diploma
Benodigde vooropleiding
Geen
14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Nog dagen! Laatste dag! Actie verlengd!
Aantrekkelijke tijdschriftenactie

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie

Tijdelijk 25 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 25% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!