Professionele manicure

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Vakgebied

Professionele manicure

Tijdens de cursus Professionele manicure leer je handmassages en –peelings, nagels lakken en het in model vijlen van nagels. Perfecte voorbereiding op examen van TCI.

In het kort

In het kort

Tijdens de cursus Professionele manicure leer je handmassages en –peelings, nagels lakken en het in model vijlen van nagels. Perfecte voorbereiding op examen van TCI.

Lesgeld thuisstudie
8 x € 55,00
Studieduur
8 maanden
Diploma
TCI-diploma
Erkenningen
TCI
Benodigde vooropleiding
Geen

Werk je in de beautybranche en wil je leren hoe je professionele manicures kunt geven? Kies dan voor de LOI-cursus Professionele manicure. Je leert alles over het geven van handmassages en –peelings, het lakken van- en het in model vijlen van nagels. Je vaardigheden oefen je tijdens de praktijkopdrachten met behulp van de manicure-instrumenten uit het materialenpakket. Naast de instructiefilmpjes die bij de cursus zijn inbegrepen, hoort er ook een gratis praktijkdag bij de cursus. Deze wordt begeleid door professionals uit het werkveld. De cursus bereidt perfect voor op het examen van TCI: een door het ministerie van OCW erkende exameninstelling.

Daarom kies je voor de cursus Professionele manicure

 • Inclusief instructiefilmpjes en praktijkdag.
 • Gratis professionele materialen.
 • Perfecte voorbereiding op examen van TCI.
 • Begeleiding door professionals.

TCI

”Een LOI-cursus sluit naadloos aan bij de eisen van het werkveld.”
Lucie de Ridder

Werkzaam bij de LOI


Lees het interview
”Een LOI-cursus sluit naadloos aan bij de eisen van het werkveld.”
Lucie de Ridder

Werkzaam bij de LOI

Lees het interview

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De cursus Professionele manicure is bestemd voor iedereen die in de beautybranche werkt en (ook) professionele manicures wil leren geven.

Na afloop van de cursus Professionele manicure kun je handmassages en – peelings geven, nagels in model vijlen en ze op een professionele manier lakken en werken met diverse manicure-instrumenten. Je hebt alle vaardigheden en materialen in huis om direct aan de slag te gaan als professionele manicure.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus Professionele manicure.

De cursus

Inhoud van de cursus Professionele manicure

Met de cursus Professionele manicure doe je alle op theorie en vaardigheden op die je nodig hebt om het vak van professionele manicure goed te kunnen uitoefenen. Bovendien worden je vaardigheden meteen geoefend in de vele praktijkopdrachten met professionele materialen uit het materialenpakket. Ook wordt er een praktijkdag georganiseerd waarbij je wordt begeleid door professionals.

Er is aandacht voor de anatomie van de hand, huid, nagel en onderarm. Ook worden diverse huidziekten en huidafwijkingen besproken. Je leert wat een professionele manicure kan behandelen en wanneer iemand doorverwezen moet worden naar een arts. Vervolgens komen de vaardigheden om een professionele manicure te geven aan bod. Van het reinigen en scrubben van de hand tot verschillende massagetechnieken en het vijlen en lakken van de nagels.

Meer over de inhoud

De cursus Professionele manicure bestaat uit onderstaande onderdelen.

Introductie

In het eerste onderdeel wordt de geschiedenis van manicure en massage behandeld. Ook het verschil tussen een manicure en een pedicure wordt besproken.

Anatomie hand, huid, nagel en onderarm

Welke botten, spieren en bloedvaten bevinden zich in de hand en onderarm? En waaruit bestaan de huid en nagels?

Huid en nagelziekten en –afwijkingen herkennen

Diverse huidziekten en huidafwijkingen worden besproken, evenals nagelziekten en aandoeningen. Wat kan een professionele manicure wel behandelen en wanneer moet iemand doorverwezen worden naar een arts?

Het basismaterialenpakket

Er wordt ook uitgebreid ingegaan op de producten uit het bijbehorende materialenpakket. Daarnaast is er ook aandacht voor andere manicureproducten, materialen en instrumenten.

Hygiëne, veiligheid en eerste hulp

In dit hoofdstuk leer je waar je als professionele manicure aan moet denken als het gaat om veiligheid en hygiëne. Ook kom je erachter hoe je RSI-klachten kunt voorkomen en behandelen. Hiertoe worden ook enkele oefeningen gegeven. En hoe zit het met allergieën?

Manicure

Je leert de hand reinigen, scrubben en een masker geven. Vervolgens komt de behandeling van de nagel aan bod (nagelriem, vijlen en lakken). Ook leer je de huid van de onderarm behandelen. Tot slot gaan we in op de verschillen van een manicure bij een vrouw en bij een man.

Maskers en het paraffine bad

We gaan in op de soorten en functie van maskers. Je leert een stappenplan aan te brengen en hoe je het beste een masker kunt verwijderen. Daarnaast leer je alles over het geven van een paraffine bad.

Massage

Dit hoofdstuk behandelt verschillende massagetechnieken. Onder meer effleurage, rotatie, frictie, petrissage, tapotement en vibratie komen aan bod. Verder leer je de hand en de onderarm te masseren.

Spa en French Manicure

In dit onderdeel worden alle stappen uit de complete Spa en French Manicurebehandeling besproken. Van het reinigen van de handen, het terugduwen van de nagelriemen en het vijlen van de nagels (in vorm) tot hand- en (onder)arm massage en het lakken bij French manicure.

Het lakken van de nagels

Je doet productkennis op van nagellak en leert voorbereidende handelingen uit te voeren. Ook de techniek van het nagellakken wordt besproken.

Inclusief gratis praktijkdag

Tijdens de cursus Professionele manicure wordt een gratis praktijkdag georganiseerd. Op deze dag oefen je met medestudenten onder meer het geven van een professionele manicure en diverse massagetechnieken. Je wordt hierbij begeleid door professionals.

Inclusief professioneel materialenpakket

Een hoogwaardig materialenpakket is bij het lesgeld inbegrepen. Hiermee heb je alles in huis om alle technieken eigen te maken. De professionele materialen uit het pakket zijn van dusdanige kwaliteit dat ze ook na deze cursus langdurig te gebruiken zijn in de praktijk.

Examens en diploma

Examen

Deze cursus wordt afgesloten met een officieel examen van TCI. Dit examen bestaat uit een proeve van bekwaamheid. Kijk op www.tci-examens.nl voor meer informatie. Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Diploma en vervolgopleiding

Na succesvolle afronding ontvang je een erkend TCI-diploma.

Wil je na deze opleiding je kennis van uiterlijke verzorging verbreden? Bijvoorbeeld om meer diensten aan te kunnen bieden? Kies dan bijvoorbeeld voor de cursus Nagelstyling, Branchediploma schoonheidsspecialist of Branchediploma pedicure.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 8 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 8 x € 55,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 75,00. Je betaalt dit bedrag aan de desbetreffende exameninstantie.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.068,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 475,82 - € 668,72*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 940,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 256,00 - € 416,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Extra voordeel voor cursisten

Dankzij een unieke samenwerking met Beauty Media Group profiteer je als LOI-cursist van een flinke korting op een abonnement op de vakbladen Beauty Wellness Magazine en Nail Design Magazine. Blijf op de hoogte van (inter)nationale trends, workshops en evenementen en betaal slechts de helft van de prijs. Een uniek aanbod!

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
8 x € 55,00
Studieduur
8 maanden
Diploma
TCI-diploma
Erkenningen
TCI
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Nu verlengd!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak