Praktijkdiploma Directiesecretaresse

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Vakgebied

Praktijkdiploma Directiesecretaresse

Tijdens de cursus Praktijkdiploma Directiesecretaresse leer je in korte tijd de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt in een secretariële functie op hoog niveau. Inclusief lesmateriaal.

In het kort

In het kort

Tijdens de cursus Praktijkdiploma Directiesecretaresse leer je in korte tijd de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt in een secretariële functie op hoog niveau. Inclusief lesmateriaal.

Lesgeld thuisstudie
15 x € 69,00
Studieduur
15 maanden
Diploma
Associatiediploma en het Cambridge English-diploma
Benodigde vooropleiding
Geen

Wil je zelfstandig én efficiënt werken in een verantwoordelijke, secretariële functie op hoog niveau? Dan is de cursus Praktijkdiploma Directiesecretaresse een aanrader. Als directiesecretaresse ben je de steun en toeverlaat van de directie binnen een organisatie. Jij weet als geen ander de balans te vinden tussen dienstbaarheid en pro activiteit én je bent een organisatietalent.

Tijdens de cursus Praktijkdiploma Directiesecretaresse komen er verschillende onderwerpen aan bod. Er wordt dieper ingegaan op Secretariaatspraktijk, Notuleren, Zakelijke correspondentie Nederlands, Engels en Communicatie en management.

Daarom kies je voor de cursus Praktijkdiploma Directiesecretaresse

  • Praktijkgerichte cursus op MBO 4-niveau.
  • In korte tijd optimaal voorbereid op werken op hoog niveau binnen een organisatie.
  • Inclusief al het benodigde lesmateriaal.
  • Geen contactdagen, dus volledig flexibel te volgen.
  • Behaal een erkend Associatiediploma en een Business English Certificate Preliminary (BEC B1) diploma.

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De cursus Praktijkdiploma Directiesecretaresse is bestemd voor iedereen die direct op een hoog niveau wil instappen in een uitdagende en afwisselende secretariële functie. Deze cursus is geschikt voor als je al in een managementondersteunende functie werkzaam bent zoals een secretaresse of personal assistant en graag wil doorgroeien in het vak. Daarnaast is de cursus ook aan te raden als je je kennis wilt verbreden of toe bent aan een carrièreswitch.

Een directiesecretaresse geeft de directie, manager of het managementteam voortdurend inzicht in de voortgang van de werkzaamheden. Naast het adviseren van de leidinggevende en het aandragen van oplossingen voor problemen, stelt een directiesecretaresse ook administratieplannen op. Als directiesecretaresse is het belangrijk om communicatief en sociaal vaardig te zijn, zelfstandig te kunnen werken en goed te kunnen coördineren.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus Praktijkdiploma Directiesecretaresse. Enige ervaring met kantoorwerkzaamheden en minimaal VMBO-niveau zijn echter wel gewenst.

De cursus

Inhoud van de cursus Praktijkdiploma Directiesecretaresse

Tijdens de cursus Praktijkdiploma Directiesecretaresse ontwikkel je verschillende competenties die een voorbereiding vormen op het vervullen van de functie directiesecretaresse. Zo ontwikkel je onder andere je communicatieve en sociale vaardigheden en leer je hoe je het overzicht houdt over informatiestromen. Er wordt dieper ingegaan op Secretariaatspraktijk, Notuleren, Zakelijke correspondentie Nederlands, Engels en Communicatie en management.

Meer over de inhoud

In de cursus Praktijkdiploma Directiesecretaresse komen vijf verschillende onderwerpen aan bod.

Secretariaatspraktijk

Dit deel van de cursus gaat in op de werkzaamheden die je als directiesecretaresse hebt. De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod: agenda- en relatiebeheer, het organiseren van (internationale) bijeenkomsten en vergaderingen, uitgaande postbehandeling, het opzetten van een archief en het ontvangen van gasten.

Notuleren

Notuleren is een belangrijke vaardigheid. Bij notuleren is het belangrijk dat je hoofd- en bijzaken van elkaar kunt onderscheiden. De belangrijke zaken moeten snel en beknopt worden vastgelegd en uiteindelijk tot een zakelijk duidelijk en overzichtelijk verslag worden verwerkt.

Zakelijke correspondentie Nederlands

Tijdens dit onderdeel leer je de Nederlandse taal correct te gebruiken en de grammaticale regels toe te passen. Ook komen diverse vormen van het opstellen van zakelijke brieven aan bod.

Engels

In een secretariële functie is kennis van de Engelse taal noodzakelijk. De kans dat je te maken krijgt met de Engelse taal is groot, je leert onder andere een telefoongesprek in het Engels voeren en e-mails schrijven. Als directiesecretaresse wordt verwacht dat je Engelse mondelinge en schriftelijke vaardigheden op een gedegen niveau zijn. In dit deel leer je Engelse teksten lezen, Engels verstaan en gesprekken voeren, spreken en schrijven op B1-niveau (halfgevorderd).

Communicatie en management

Een directiesecretaresse moet communicatief en sociaal zeer vaardig zijn. Een goede communicatie is zowel voor jezelf als voor de organisatie waar je werkt heel belangrijk. Tijdens dit deel wordt er dieper ingegaan op (bedrijfs)communicatie, marketing en management en organisatie. Zo leer je meer over E-commerce, interne en externe communicatie, schrijven voor internet/intranet en leer je de doelstellingen van een organisatie beschrijven. Ook komen verschillende organisatievormen, profit en non-profit, managementstijlen en functiebouwwerk aan bod. Daarnaast leer je evenementen en bijeenkomsten organiseren en de verschillende vormen van schriftelijke en mondelinge communicatie toepassen.

Inclusief lesmateriaal

Al het lesmateriaal is inbegrepen bij het lesgeld, hiervoor hoeven dus geen extra kosten te worden gemaakt.

Examens en diploma

Examen

Het examen van de cursus Praktijkdiploma Directiesecretaresse wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Elk onderdeel wordt afgesloten met een online examen van de Associatie. In totaal zijn er dus vijf examens.

Alleen het onderdeel Engels sluit je af met een officieel examen van Cambridge English Language Assessments, waarmee je het internationaal erkende Business English Certificate Preliminary (BEC B1) kunt behalen. Het examen wordt samengesteld en gecorrigeerd door Cambridge English Language Assessment en afgenomen door de British Council in Nederland.

Kijk voor de examenkosten op www.associatie.nl en www.cambridgeenglish.org.

Diploma en vervolgopleiding

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je het officiële diploma Praktijkdiploma Directiesecretaresse van de Nederlandse Associatie voor Examinering (MBO 4-niveau).

Voor het onderdeel Engels behaal je een Business English Certificate Preliminary (BEC B1) diploma. Het BEC Preliminary B1-diploma van de Cambridge English Language Assessments, is internationaal erkend en heeft een toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt.

Na afronding van deze cursus zijn er verschillende vervolgopleidingen mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor de cursus Management Assistent, de Associate degree Officemanagement of het korte HBO-programma Inleiding officemanagement. Kijk wel bij de desbetreffende opleiding voor de vooropleidingseisen.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. O