Nagelstyling met acryl en gel

Vakgebied

Nagelstyling met acryl en gel

Met de cursus Nagelstyling met acryl en gel leer je gel- en acrylnagels aanbrengen én onderhouden. Na afloop kun je aan de slag als nagelstyliste.

In het kort

In het kort

Met de cursus Nagelstyling met acryl en gel leer je gel- en acrylnagels aanbrengen én onderhouden. Na afloop kun je aan de slag als nagelstyliste.

Lesgeld thuisstudie
5 x € 74,50
Studieduur
Vanaf 5 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Wil je leren om zelf professionele acrylnagels én/of gelnagels te maken? Een nagelstyliste cursus volgen? Dan is de cursus Nagelstyling met acryl en gel een prima keuze! In korte tijd kun je onder andere op een hygiënische en veilige manier acryl- en gel kunstnagels aanbrengen, afwerken en nabehandelen. Tijdens de praktijkopdrachten en praktijkdagen, onder begeleiding van professionals, oefen je met een uitgebreid professioneel materialenpakket om de vijltechnieken en nail-art-technieken goed in de vingers te krijgen. Na afloop van de cursus maak je als volleerd nagelstyliste prachtige en verzorgde nagels!

Daarom kies je voor deze cursus gelnagels en acrylnagels

  • Begeleiding door professionals uit de praktijk.
  • Gratis professioneel materialenpakket.
  • Inclusief gratis leerzame praktijkdagen.
Andere cursussen in het vakgebied
"Je bent anderen net een stapje voor als je op meerdere plaatsen inzetbaar bent"
Jessica van Harten

Productmanager


Lees het interview
"Je bent anderen net een stapje voor als je op meerdere plaatsen inzetbaar bent"
Jessica van Harten

Productmanager

Lees het interview

Voor wie

Voor wie

De cursus Nagelstyling met acryl en gel is bestemd voor mensen die interesse hebben in beauty of voor iedereen die al werkzaam is in deze branche en zijn of haar kennis wil verbreden. Indien je al voorkennis hebt, kies je voor gel óf acryl. Afhankelijk van je keuze, wijzigt de studieduur. 

Einddoel

Na het afronden van de cursus Nagelstyling met acryl en gel heb je alle technieken helemaal in de vingers! Je kunt acryl- en/of gel kunstnagels op een hygiënische manier aanbrengen, nagels met nailart versieren en nagels op een prachtige manier lakken. Na de cursus beschik je over alle kennis en vaardigheden om direct aan de slag te gaan als nagelstyliste.

De cursus

Inhoud van de cursus Nagelstyling met acryl en gel

De cursus Nagelstyling met acryl en gel behandelt de basiskennis die onmisbaar is voor een nagelstyliste. Denk aan technieken van de gel- en acrylapplicaties en het aanbrengen, afwerken en nabehandelen van gel- en/of acrylnagels. Maar ook de verschillende producten en materialen om nailart-ontwerpen te kunnen maken. Tijdens de cursus oefen je in de praktijkopdrachten en tijdens de praktijkdagen om zelf prachtige nagels te verzorgen.

Meer over de inhoud

De cursus Nagelstyling met acryl en gel bestaat uit een aantal onderwerpen. Heb je al bepaalde voorkennis? Dan kies je alleen voor Nagelstyling met acryl of Nagelstyling met gel. 

Kennismaken met nagelstyling

Dit hoofdstuk geeft een inleiding van nagelstyling. Je doet productkennis op op het gebied van gel en acryl, en leert bijvoorbeeld hoe je werkt met een UV-lamp. Daarnaast gaan we in op de geschiedenis van kunstnagels.

Hygiëne en veiligheid

Hygiënisch en veilig werken voorkomt veel problemen. Daarom wordt er aandacht besteed aan hygiënisch werken, veiligheidsmaatregelen, arbo en de veiligheid van nagelproducten.

P.R.E.P. Een goede voorbereiding

Om de kunstnagels goed te kunnen aanbrengen, is het belangrijk om de natuurlijke nagel voor te bereiden. Je leert welke stappen er nodig zijn bij de voorbereiding en waarom.

Kennismaken met acryl

In dit hoofdstuk komen acrylnagels uitgebreid aan bod. Je leert onder andere uit welke zones een nagel wordt opgebouwd. Bovendien leer je om een 1 kleur-nagel en een 2-kleuren nagel te maken.

Acrylapplicatie met tipverlenging

In dit deel leer je acrylnagels met een tipverlenging maken. Hoe moet een naturel tip of en witte tip geplaatst worden, waar moet rekening mee gehouden bij de vorm van de natuurlijke nagel en welke problemen kunnen er voorkomen?

De afwerking van de acrylnagel

In dit hoofdstuk leer je aan de hand van praktijkoefeningen om acrylnagels af te werken.

De nabehandeling van de acrylnagel

Dit hoofdstuk bespreekt de nabehandeling van acrylnagels. Wat verandert er aan acrylnagels na drie weken, waaruit bestaat de nabehandeling en hoe moeten acrylnagels verwijderd worden?

Nailart

Je leert om van nagels prachtige kunstwerken te maken met nailart-technieken. We geven uitgebreide uitleg over de techniek en de mogelijkheden die acryl biedt.

Kennismaken met gelnagels

In dit hoofdstuk komen de basistechnieken voor gelnagels uitgebreid aan bod. Je leert onder andere uit welke zones een nagel wordt opgebouwd. Bovendien leer je om een 1 kleur-nagel en een 2-kleuren nagel te maken.

Gelapplicatie met tipverlenging

In dit deel leer je gelnagels met een tipverlenging maken. Hoe moet een naturel of glastip geplaatst worden, waar moet rekening mee gehouden bij de vorm van de natuurlijke nagel en welke problemen kunnen er voorkomen?

De afwerking van de gelnagel

In dit hoofdstuk leer je aan de hand van praktijkoefeningen om gelnagels af te werken. Op welke manier moet de nagel bijvoorbeeld uitgehard worden?

Gelapplicatie met french manicure

De french manicure komt uitgebreid aan bod. Van het plakken van een french manicure-tip tot uitvoeren van een french manicure met gelapplicatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van builder white gel en white paint gel.

De nabehandeling van de gelnagel

Dit hoofdstuk bespreekt de nabehandeling van gelnagels. Wat verandert er aan gelnagels na drie weken, waaruit bestaat de nabehandeling en hoe moeten gelnagels  verwijderd worden?

Kies je alleen voor gel of acryl, dan vervallen de modules die niet voor gel of acryl van toepassing zijn.

Praktijkdagen

Er worden tijdens de opleiding Nagelstyling met acryl en gel twee praktijkdagen georganiseerd. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je oefent je vaardigheden onder begeleiding van professionals. Er is onder andere aandacht voor het gebruik en het plaatsen van tips, de voorbereiding, het aanbrengen van zowel acryl- als gel applicaties en french manicure. De praktijkdagen vinden plaats bij de AW Beauty School in Almere.

Inclusief professioneel materialenpakket

Een hoogwaardig materialenpakket is bij het lesgeld inbegrepen. Hiermee heb je alles in huis om alle technieken eigen te maken. De professionele materialen uit het pakket zijn van dusdanige kwaliteit dat ze ook na deze opleiding langdurig te gebruiken zijn in de praktijk.

Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je na deze opleiding je kennis van uiterlijke verzorging verbreden? Bijvoorbeeld om meer diensten aan te kunnen bieden en daarmee je marktwaarde te vergroten? Kies voor de LOI-opleidingen Visagie, Professionele visagie, Branchediploma Schoonheidsspecialist of Branchediploma Pedicure.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus flexibel volgen. Je gaat aan de slag waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Alle begeleiding die je nodig hebt

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Houd er rekening mee dat de uiteindelijke cursusduur afhankelijk is van de keuzes die je bij inschrijving maakt.

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Je kunt zowel voor de volledige cursus inschrijven, als voor de onderdelen afzonderlijk. Hierdoor varieert het lesgeld. Meer informatie hierover vind je op het inschrijfformulier.

Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald. Geef je keuze aan op het inschrijfformulier. Naast het lesgeld betaal je éénmalig een klein bedrag aan inschrijfkosten.

Het lesgeld is inclusief:

  • Al het benodigde lesmateriaal.
  • Praktijkdagen.
  • Professioneel materialenpakket van hoge kwaliteit.
  • Begeleiding door een ervaren docent.
  • Toegang tot de online leeromgeving.
  • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).
Extra voordeel voor cursisten
Profiteer van flinke kortingen bij BeautyXL

De LOI werkt voor deze opleiding samen met BeautyXL. Als LOI-cursist krijg je maar liefst 10% korting op professionele nagelproducten uit de webshop van BeautyXL. Ook na je opleiding profiteer je nog van deze korting!

Uniek aanbod voor LOI-cursisten

Dankzij een unieke samenwerking met Beauty Media Group profiteer je als LOI-cursist van een flinke korting op een abonnement op de vakbladen Beauty Wellness Magazine en Nail Design Magazine. Blijf op de hoogte van (inter)nationale trends, workshops en evenementen en betaal slechts de helft van de prijs. Een uniek aanbod!

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
5 x € 74,50
Studieduur
Vanaf 5 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 3 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak