Channelmanagement

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

Channelmanagement

Praktijkgerichte en zeer actuele cursus, inclusief lesmateriaal.

In het kort

In het kort

Praktijkgerichte en zeer actuele cursus, inclusief lesmateriaal.

Lesgeld thuisstudie
3 x € 99,00
Studieduur
3 maanden
Diploma
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Tijdens de praktijkgerichte cursus Channelmanagement komen alle ins en outs van de strategische marketingbenadering channelmanagement aan bod. Het succes van de meeste bedrijven is afhankelijk van het vermogen om producten of diensten aan klanten te verkopen. De truc is om klanten te koppelen aan de distributiekanalen die zij het liefste gebruiken (zowel offline als online). Deze cursus geeft marketeers kennis en inzicht op het gebied van distributiekanalen, kanaalstructuren, kanaalconflicten en de relatie van marketing management met supply chain management. Je leert een distributiestrategie te ontwikkelen die past bij de markt, het bedrijf en de doelstellingen van het bedrijf.

Daarom kies je voor de cursus Channelmanagement

 • Praktijkgerichte cursus op HBO-niveau.
 • Focus op actuele ontwikkelingen. 
 • Inclusief literatuur.

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De cursus Channelmanagement is bestemd voor marketeers, account- en salesmanagers die meer willen weten over het toepassen van de verschillende marketingkanalen. De opleiding is ook geschikt voor zelfstandig ondernemers die een product of dienst aan de man brengen.

Na afloop ben je in staat om beslissingen te nemen over distributiekanalen en kun je een distributiestrategie ontwikkelen die past bij de markt, het bedrijf en de doelstellingen van een organisatie.

Vooropleiding

Voor de cursus is geen specifieke vooropleiding nodig. Een opleiding op HAVO-/MBO-niveau en enige marketingkennis is wel gewenst.

De cursus

Inhoud van de cursus Channelmanagement

De strategische marketingbenadering channelmanagement kan zowel voor productgedreven organisaties als servicegedreven organisaties gebruikt worden. De cursus bespreekt hoe deze benadering in kan spelen op de behoefte van de klant en hoe dit van toegevoegde waarde is voor het product of de service. Ook de verschillende manieren om samen te werken met de leveranciers komen aan de orde. Denk aan co-branding, consultancy, implementatie van technologie en franchising. Vervolgens worden de kansen en bedreigingen in het verkoopkanaal behandeld. Tot slot is er uitgebreid aandacht voor informatiemanagement. Aan de hand van inspirerende praktijkcases en interessante sites en artikelen ontwikkel je een helder beeld van het channelmanagement van een bestaand bedrijf.

Meer over de inhoud

Deze cursus is opgebouwd uit vier onderdelen.

Wat is channelmanagement

Allereerst wordt uitgelegd wat er wordt verstaan onder channelmanagement. De ontwikkeling van push naar technology push komt hierbij aan de orde, net als de toegevoegde waarde van de supply chain. Vervolgens wordt uitgebreid aandacht besteed aan de plek van channelmanagement in de organisatie en de verschillende vormen hiervan, zoals productgedreven en servicegedreven organisaties. Er wordt gekeken hoe channelmanagement in kan spelen op de behoefte van de klant en hoe dit van toegevoegde waarde is voor het product. Als laatste komt in dit onderdeel de verticalisatie van het kanaal aan bod.

Hoe ziet het verkoopkanaal eruit?

In dit onderdeel gaat het om de positie van de leveranciers in het verkoopkanaal en op welke verschillende manieren kan worden samengewerkt. Hierbij komen co-branding, distributie, verkooppunten, consultancy, systeemintegratie, implementatie van technologie, franchising en outsourcing van diensten aan bod. Deze methodes worden toegelicht met praktijkvoorbeelden. Ook is er aandacht voor de verschillen tussen retail en e-tail.

Kansen en bedreigingen in het verkoopkanaal

In dit onderdeel wordt dieper ingegaan op conflicten die kunnen ontstaan in het verkoopkanaal en de regelgeving die bijvoorbeeld voor garantievoorwaarden geldt. Aan de hand van drie voorbeelden worden de meest voorkomende conflicten behandeld. Ook wordt er gekeken naar de kansen die het verkoopkanaal biedt om de verkoop te stimuleren, denk hierbij aan zaken als het gebruik van social media en hoe het verkoopkanaal gemotiveerd kan worden.

Informatiemanagement

Deze module behandelt de verkoopplanning en de voorraad. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan informatiemanagement en planning om duidelijk te maken hoe het kanaal effectief in te zetten. Daarbij worden de begrippen Electronic Data Exchange, Efficient Customer Response en ERP behandeld en is er aandacht voor analyse van gegevens uit het CRM-systeem. Ook het opstellen en analyseren van een globaal jaarplan aan de hand van Key Performance Indicators komt aan de orde.

Inclusief literatuur

Het lesmateriaal bestaat uit literatuur, gecombineerd met o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer via de online leeromgeving LOI Campus. Alle benodigde literatuur is inbegrepen bij het lesgeld. Hiervoor hoeven geen extra kosten te worden gemaakt.

Examens en diploma

Examen

Aan deze cursus is geen examen verbonden. Tijdens de cursus leer je aan de hand van inspirerende praktijkcases en interessante sites en artikelen een helder beeld van het channelmanagement van een bestaand bedrijf ontwikkelen.

Diploma en vervolgopleiding

Je ontvangt geen diploma na afronding aangezien er geen examen verbonden is aan deze cursus. Wel kun je een verklaring aanvragen waarin staat dat je de cursus hebt gevolgd.

Wie verder wil studeren, kiest bijvoorbeeld voor de opleiding HBO Commerciële economie of HBO Logistiek & Economie. Kijk bij de desbetreffende opleiding voor de vooropleidingseisen.

Vraag een studieverklaring aan

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 3 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 3 x € 99,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).
Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.068,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 475,82 - € 668,72*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 940,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 256,00 - € 416,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
3 x € 99,00
Studieduur
3 maanden
Diploma
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Aantrekkelijke tijdschriftenactie

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie