TRACK Functioneel beheerder

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

TRACK Functioneel beheerder

De cursus TRACK Functioneel beheerder behandelt de bedrijfskundige kant van informatica. Denk aan beleid, beheer, architectuur en aanpassingen van de informatievoorziening.

In het kort

In het kort

De cursus TRACK Functioneel beheerder behandelt de bedrijfskundige kant van informatica. Denk aan beleid, beheer, architectuur en aanpassingen van de informatievoorziening.

Lesgeld thuisstudie
11 x € 99,00
Studieduur
11 maanden
Diploma
TRACKS-diploma
Erkenningen
EXIN
Benodigde vooropleiding
Geen

Een functioneel beheerder richt zich op processen en activiteiten die nodig zijn voor de instandhouding en ontwikkeling van de informatievoorziening. Denk aan beleid, architectuur, sturing, ondersteuning, beheer en aanpassingen van de informatievoorziening. Daarnaast vormt het vertalen van de wensen van een organisatie richting leveranciers van IT-diensten en IT-oplossingen een belangrijk onderdeel van het takenpakket.

Wil je aan de slag als functioneel beheerder en aan kunnen tonen dat je over alle kennis en vaardigheden beschikt? Kies dan voor de cursus TRACK functioneel beheerder en haal maar liefst vijf EXIN-certificaten.

Daarom kies je voor de cursus TRACK Functioneel beheerder

 • Praktijkgerichte cursus op HBO-niveau.
 • Haal officiële EXIN-certificaten.
 • Inclusief gratis dvd.

Bij deze cursus is een handelsmerk van toepassing.

bisl logo 2EXIN Tmap

 

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

 

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

Deze cursus is aan te bevelen voor iedereen die zich bezighoudt met de bedrijfskundige kant van informatica en professioneel (en gecertificeerd) met beheer wil omgaan. Zo is deze cursus onmisbaar voor mensen die verantwoordelijk zijn voor het functioneel beheer binnen een organisatie. Maar ook voor mensen die al ervaring hebben met het beheer van informatiesystemen en hun kennis willen verbreden of de officiële EXIN-certificaten wil behalen.

Na afronding behaal je het TRACKS-diploma Functioneel Beheerder van EXIN. Met dit diploma toon je aan over alle basiscompetenties op het gebied van functioneel beheer te beschikken.

Nieuw!
Voor iedereen die wil doorgroeien

Het gloednieuwe &door! magazine staat boordevol verhalen uit het werkveld, nieuws over branches, arbeidsmarkt en banen van de toekomst, leuke columns en andere inspirerende artikelen die je helpen richting te geven aan je carrière.

Vraag nu gratis aan

Nieuw!
Voor iedereen die wil doorgroeien

Het gloednieuwe &door! magazine staat boordevol verhalen uit het werkveld, nieuws over branches, arbeidsmarkt en banen van de toekomst, leuke columns en andere inspirerende artikelen die je helpen richting te geven aan je carrière.

Vraag nu gratis aan

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus TRACK functioneel beheerder.

De cursus

Inhoud van de cursus TRACK Functioneel beheerder

De cursus TRACK functioneel beheerder bestaat uit vier Foundation-modules en een Professional-module. Allereerst worden de achtergrond van functioneel beheer behandeld. Hierbij is er speciaal aandacht voor het BiSL® framework en de BiSL®-processen. Vervolgens gaan we in op het voorbereiden, specificeren en uitvoeren van testen. En de technieken, infrastructuur en hulpmiddelen die hiervoor gebruikt kunnen worden. Ook behandelen we informatiesystemen vanuit verschillende manieren van inzetbaarheid en gebruik. In de laatste Foundation-module worden verschillende aspecten van communicatie besproken die van toepassing zijn voor IT’ers. In de module Professional-module is er aandacht voor gebruiksbeheer, functionaliteitenbeheer en wijzigingenbeheer.

Met deze cursus ben je perfect voorbereid op het officiële EXIN-examen.

Meer over de inhoud

De cursus bestaat uit de onderstaande modules.

Business Information Management Foundation (met verwijzing naar BiSL®)

Vanaf 2005 is er een nieuwe standaard voor informatiemanagementstructuren: de Business Information Services Library (BiSL®). De BiSL® is het uitgangspunt voor deze module.

TMap NEXT® Test Engineer

Deze module bespreekt alles over het voorbereiden, specificeren en uitvoeren van testen. Bovendien behandelen we de technieken, infrastructuur en hulpmiddelen die hiervoor gehanteerd kunnen worden en hoe dit past binnen de fasering van testproces. Dit geeft je als beginnend professional voldoende bagage mee om over de “schutting” heen te kunnen kijken. Het betekent dat je als tester kunt meedenken en meepraten met testmanagers over het verbeteren en het geautomatiseerd ondersteunen van een testproces.

Informatiesystemen Foundation

Informatiesystemen ondersteunen processen binnen een organisatie en kunnen voor diverse onderwerpen, disciplines, functies en taken worden ingezet. Deze module behandelt het onderwerp informatiesystemen vanuit verschillende manieren van inzetbaarheid en gebruik. De belangrijkste begrippen, componenten en toepassingen komen aan bod. We geven een overzicht van de belangrijkste thema's en fasen uit de life cycle van systemen en een beeld van het vakgebied informatica.

Professionele Communicatie Foundation

In de module Professionele Communicatie Foundation komen diverse aspecten van communicatie aan bod die van toepassing zijn voor IT’ers. Maar de module is niet alleen geschikt voor (aankomend) IT’ers, hij is een prima basis voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met andere mensen, collega’s en klanten. Na afloop van de module ben je in staat om situaties en structuren in de dagelijkse communicatie te herkennen.

Functioneel Beheer Professional (BIMP)

De Professional-module is Functioneel Beheer Professional en geeft op praktische wijze invulling aan de volgende onderwerpen:

 • Gebruiksbeheer.
 • Functionaliteitenbeheer.
 • Wijzigingenbeheer.
Meer over EXIN

Met deze cursus haal je in korte tijd het certificaat EXIN TRACK Functioneel beheerder. EXIN is in Nederland én daarbuiten een toonaangevend exameninstituut voor professionals en managers in de IT. EXIN-certificaten vormen dan ook een zeer waardevolle toevoeging op je cv.

Gratis extra studiematerialen

Een essentieel onderdeel is de dvd met een heldere toelichting uit de theorie en praktijk op de module Business Information Management Foundation. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Examens en diploma

Examen

De cursus TRACK functioneel beheerder bestaat uit meerdere Foundation-modules en een Professional module. Voor de Professional module dien je tijdens de cursus praktijkopdrachten met goed gevolg te hebben uitgevoerd. Deze opdrachten moeten zelfstandig in de praktijksituatie uitgevoerd worden. Alle afzonderlijke modules worden afgesloten met een examen. Na het behalen van een examen ontvang je een EXIN-certificaat dat garant staat voor onafhankelijkheid en internationale erkenning.

De EXIN-examens worden computergestuurd afgenomen in verschillende examencentra in het land. Je kunt op een of meer werkdagen examen doen. Kijk voor de actuele examenkosten en aanmelding voor het examen op www.exin.com/nl/nl.

Aanmelden voor examens

Tijdens de cursus word je automatisch en op tijd geïnformeerd over deelname aan de LOI-examens: waar, wanneer en hoe laat ze worden afgenomen, hoeveel tijd je per onderdeel krijgt en hoe je je precies inschrijft. Van eventuele bijzonderheden word je eveneens op de hoogte gesteld.

Diploma

Als alle EXIN-certificaten zijn behaald, heb je het TRACKS-diploma Functioneel Beheerder op zak. Hiermee heb je zeker een streepje voor op de arbeidsmarkt.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 11 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 11 x € 99,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

De actuele examenkosten zijn te vinden op www.exin.com/nl/nl.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.068,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 475,82 - € 668,72*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 940,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 256,00 - € 416,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
11 x € 99,00
Studieduur
11 maanden
Diploma
TRACKS-diploma
Erkenningen
EXIN
Benodigde vooropleiding
Geen

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie