HBO-bachelor Elektrotechniek

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

HBO-bachelor Elektrotechniek

In het kort

In het kort
Type
HBO-bachelor
Diploma
HBO-bachelorgetuigschrift
Erkenningen
NVAO, ministerie van OCW, ITK

LOI Hogeschool en de Hanzehogeschool Groningen werken samen bij het onder de aandacht brengen van de mogelijkheden om een bacheloropleiding of Associate degree Engineering in deeltijd te volgen.

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in sneltreinvaart op. Elektrotechniek speelt hierbij een grote rol. Producten, robots, machines en fabrieken moeten met behulp van (micro)elektronica steeds nauwkeuriger, slimmer en sneller kunnen werken. Ook in de energiewereld ligt er een enorme uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van nieuwe duurzame besturingssystemen of het programmeren van slimme energietoepassingen.

De brede, praktijkgerichte HBO-bacheloropleiding Elektrotechniek is zeer geschikt voor iedereen die op hoog niveau aan de slag wil binnen het technische vakgebied. Op de arbeidsmarkt is een grote vraag naar professionals met een technische opleiding op HBO-niveau. De opleiding biedt dan ook zeer goede carrièreperspectieven.

De lesstof wordt steeds vanuit zowel de werktuigbouwkundige, de elektrotechnische als de bedrijfskundige invalshoek benaderd. In de hoofdfase is er extra aandacht voor onderwerpen als duurzame energieopwekking, mechatronica en het programmeren van high tech systems. Na het afronden van deze opleiding mag de titel Bachelor of Engineering (B Eng) of de titel ingenieur (ing.) worden gevoerd.

De opleiding wordt via afstandsonderwijs aangeboden door de Hanzehogeschool Groningen. De Hanzehogeschool verzorgt de inhoud en begeleiding van het onderwijs en maakt het mogelijk de opleiding te volgen via een flexibele online leeromgeving en flitscolleges. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het officiële bachelorgetuigschrift Elektrotechniek van Hanzehogeschool Groningen.

Daarom kies je voor de opleiding HBO-bachelor Elektrotechniek

  • Bacheloropleiding met zeer goede carrièreperspectieven.
  • Aangeboden door de Hanzehogeschool Groningen
  • Kwalitatief hoogwaardige opleiding.
  • Zeer praktijkgericht, direct toepasbaar in het bedrijfsleven.
  • NVAO-geaccrediteerd, dus van bewezen hoge kwaliteit.

Meer informatie over de deeltijdopleiding​ Elektrotechniek vind je op de site van de Hanzehogeschool Groningen.

NVAO ITK Ministerie OCW Hanzehogeschool groningen