PowerPoint 2013

Vakgebied

PowerPoint 2013

Tijdens de LOI-cursus PowerPoint breng je je kennis meteen in de praktijk. Praktische en toegankelijke cursus, begeleiding door professionals.

In het kort

In het kort

Tijdens de LOI-cursus PowerPoint breng je je kennis meteen in de praktijk. Praktische en toegankelijke cursus, begeleiding door professionals.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 55,20 (€ 69,00) 20% korting
Studieduur
4 maanden
Diploma
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Wil je een flitsende presentatie kunnen geven met behulp van multimedia? Zo’n presentatie waarmee je de aandacht van je toeschouwers moeiteloos vasthoudt? Kies dan voor de cursus PowerPoint en leer alle mogelijkheden van PowerPoint kennen. De PowerPoint cursus van de LOI gaat onder meer in op het toevoegen van filmpjes aan een presentatie en leert je hoe je kunt werken met thema’s.

Tijdens de LOI-cursus PowerPoint doe je niet alleen de juiste kennis op; je brengt je kennis ook meteen in de praktijk! Tijdens de cursus maak je opdrachten die je opstuurt naar je docent. Binnen enkele dagen krijg je bruikbare feedback waarmee je verder kunt. Zo heb je het maken van een professionele presentatie zo onder de knie!

Daarom kies je voor de cursus PowerPoint 2013

 • Professionele PowerPoint-presentaties maken.
 • Praktische en toegankelijke cursus.
 • Beschikbaar in versie 2013.
 • Begeleiding door professionals.

Doelgroep en toelating

Doelgroep

De cursus PowerPoint is voor iedereen die op een efficiënte manier een mooie en doeltreffende presentatie wil maken. Je leert hierbij gebruik te maken van alle (multi)mediale mogelijkheden van PowerPoint, zoals afbeeldingen, grafieken, audio en video.

De cursus PowerPoint is bijvoorbeeld geschikt voor accountmanagers, onderzoekers, (directie)secretaresses, secretarieel medewerkers en verkopers. Maar de cursus is uiteraard ook handig als je voor je opleiding of vereniging een mooie presentatie in elkaar wilt kunnen zetten. Na de cursus PowerPoint kun je op professioneel niveau een presentatie maken. Alle functies van het programma PowerPoint zijn bekend voor jou, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken. Bovendien heb je geleerd hoe je nog beter kunt presenteren.

Vooropleiding

Om de cursus PowerPoint te kunnen volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

De cursus

Inhoud van de cursus PowerPoint 2013

Tijdens deze PowerPoint cursus krijg je onder meer inzicht in de gebruikersinterface van Office en PowerPoint. Je leert presentaties maken en komt erachter hoe je SmartArt en vormen kunt maken en bewerken. Ook leer je alles over het invoegen van afbeeldingen, grafieken, organigrammen en geluid en video.

Meer over de inhoud

De cursus PowerPoint bestaat uit de volgende hoofdstukken:

Kennismaking met PowerPoint

In dit hoofdstuk krijg je inzicht in de gebruikersinterface van Office en PowerPoint. Je doet vaardigheid op in de juiste weergave kiezen en deze eventueel naar eigen inzicht aan te passen bij een bepaalde taak. Ook bekijk je in dit hoofdstuk een presentatie en speel je een diavoorstelling af.

Een presentatie maken met PowerPoint

Je doet kennis op van de verschillende dia-indelingen en van de verschillende mogelijkheden om tekst in een dia op te nemen. Je doet vaardigheid op in het veranderen van de dia-instellingen en het typen van tekst in diverse aanduidingen en tabellen.

SmartArt, vormen, afbeeldingen en illustraties

Hier doe je kennis en vaardigheid op in het maken en bewerken van SmartArt en van vormen. Ook leer je hoe je afbeeldingen en illustraties kunt invoegen en bewerken, zodat je ze binnen een presentatie op de juiste wijze kunt gebruiken.

Grafieken en organigrammen

Na dit hoofdstuk kun je soorten grafieken herkennen en weet je wanneer deze gebruikt kunnen worden. Je kunt grafieken invoegen en bewerken en bent in staat organigrammen binnen een presentatie optimaal te gebruiken. Ook doe je kennis op van de toepasbaarheid van organigrammen. Je leert hoe je organigrammen kunt invoegen en bewerken.

Geluid en video

Je leert over de verschillende typen mediabestanden. Ook leer je hoe je geluid en video kunt invoegen en instellen.

Thema’s, modellen en sjablonen

In dit hoofdstuk doe je kennis op van de toepasbaarheid en voordelen van het gebruik van thema’s. Ook leer je het verschil tussen een thema en een model. Je doet vaardigheid op in het maken en opslaan van een model als sjabloon/thema en als Office-thema. Ook kun je straks een Office-thema toepassen binnen een andere Office-applicatie.

Animatie

Hier leer je over diaovergangen en van animatie binnen een dia. Na dit hoofdstuk kun je een diaovergang instellen en een (aangepaste) animatie instellen binnen een dia.

Diavoorstelling en uitvoer

In dit hoofdstuk doe je kennis op van de aandachtspunten bij het geven van een presentatie aan een groep. Verder leer je hoe je een diavoorstelling instelt en welke andere mogelijkheden van uitvoer, zoals internet en papier, je kunt gebruiken.

Samenwerken

In dit laatste hoofdstuk leer je over het samenwerken aan een presentatie met andere personen. Ook leer je over het samenwerken met andere applicaties, zoals het koppelen van gegevens uit Word en Excel.

Oefenbestanden

Tijdens de PowerPoint cursus maak je gebruik van oefenbestanden die je op LOI Campus, de online leeromgeving van de LOI, kunt downloaden.

Dit heb je nodig

Om deze cursus te kunnen volgen, moet je de beschikking hebben over een computer waarop Windows en het Office 2013-pakket geïnstalleerd zijn. Vaak is het mogelijk een tijdelijke trial-versie te downloaden.

Microsoft Office kan onder verschillende besturingssystemen draaien. De cursus PowerPoint 2013 is gebaseerd op Microsoft Windows 7/8. Werk je met een andere versie van Windows, dan is dat geen probleem. Houd er wel rekening mee dat het scherm er in dat geval anders uit kan zien dan in het lesmateriaal.

Microsoft Office is als pakket te koop, Office 2013, maar ook als abonnement, Office 365. Heb je Office 365, dan krijg je regelmatig een update, waarin nieuwe functies kunnen zitten. Dat betekent dat het programma misschien niet helemaal meer gelijk is aan het lesmateriaal, omdat er zaken zijn toegevoegd of aangepast. In de praktijk zal dit geen grote problemen opleveren.

Werk je met een Mac? Ook dan kun je deze cursus volgen. Houd er wel rekening mee dat er grotere verschillen zijn met het lesmateriaal. Sommige functies van het programma zijn afhankelijk van het besturingssysteem en zullen daarom onder iOS anders werken of niet beschikbaar zijn.

Examens en diploma

Examen

De cursus PowerPoint 2013 wordt afgesloten met een inzendopgave.

Diploma en vervolgopleiding

Aan deze cursus is geen examen verbonden. Wel kun je een verklaring aanvragen waarin staat dat je de opleiding hebt gevolgd.

Wil je hierna verder studeren? Denk dan eens aan een cursus Word of Excel.

Vraag een studieverklaring aan

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Alle begeleiding die je nodig hebt

Een opleiding volgen doe je niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het vakgebied van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 4 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 4 x € 55,20 (€ 69,00)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).
Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.108,00 - € 1.468,00*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 562,00 - € 745,00*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,00 - € 440,00*

*Per jaar, gebaseerd op de belastingschalen voor belastingjaar 2020 (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 55,20 (€ 69,00) 20% korting
Studieduur
4 maanden
Diploma
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Tot 24 april
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 24 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!