Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Masterclass Innovatiemanagement

Behaal concurrentievoordeel door innovatie

 • Thuis studeren

  3 x € 349,00

 • Klassikaal studeren

  3 x € 495,00

 • Studieduur

  3 maanden

 • Type

  Masterclass

 • Diploma

  LOI Hogeschool

 • Onderdeel van

  Master of Business Administration (MBA)

Nog dagen!

Laatste dag!

Tijdelijk verlengd!

Aantrekkelijke tijdschriftenactie
Lees meer

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie

In het kort

Bedrijven die zich bewust zijn van de enorme impact van innovatie op hun product en bedrijfsvoering stijgen snel in marktwaarde. Denk aan organisaties als Apple, Facebook of Bol.com. De masterclass Innovatiemanagement geeft een goed beeld van innovatiemanagement binnen organisaties, op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. Je leert het innovatieproces op een efficiënte en effectieve manier door te vertalen naar de bedrijfsvoering. De opdrachten binnen de opleiding zijn gericht op de eigen praktijksituatie. De opgedane kennis en vaardigheden worden direct toegepast in de praktijk.

Deze masterclass maakt onderdeel uit van de opleiding Master of Business Administration (MBA) van LOI Hogeschool. Succesvolle afronding biedt bij doorstroming naar de MBA mogelijkheid tot vrijstelling voor de inhoudelijk overeenkomende module. Je dient in dat geval wel aan de aanvullende vooropleidingseisen van de MBA te voldoen.

 • Versterk de bedrijfspositie door innovatie.
 • In korte tijd kennis op strategisch niveau.
 • Sterk praktijkgerichte masterclass.
 • Inclusief gerenommeerde vakliteratuur t.w.v. € 110, -.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar de MBA-opleiding.
Instellingstoets kwaliteitszorgMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Doelgroep en beroep

De masterclass Innovatiemanagement is bestemd voor directeuren, managers, adviseurs en andere professionals die zich op strategisch niveau (verder) willen bekwamen in het innovatieproces.

De opleiding geeft een zeer volledig beeld van het vakgebied innovatiemanagement. Na afronding ben je in staat advies uit te brengen op het gebied van innovatie en een bijdrage te leveren aan het vormgeven van het strategisch innovatiebeleid van een organisatie.

Inhoud van de Masterclass Innovatiemanagement

Innovatie is essentieel om de concurrentie voor te blijven. Daarbij draait het niet alleen om nieuwe technologieën. Echt concurrentievoordeel wordt behaald door een strategische aanpak vanuit de organisatie en haar managers.

De masterclass Innovatiemanagement geeft diepgaand inzicht in het innovatieproces van organisaties. Daarbij krijg je een goed beeld van het vakgebied op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. Theoretische kennis wordt meteen toegepast binnen de eigen praktijksituatie.

Meer over de inhoud

De opleiding bestaat uit 5 onderdelen.

Innovatie en innovatiemanagement

Dit onderdeel vormt een grondige introductie in innovatie. Wat is de definitie van innovatie, hoe heeft het vak zich ontwikkeld en wie speelden daarbij een rol? Ook komen diverse innovatiemodellen aan bod. Bovendien is er aandacht voor innovatie als economische factor en krijg je inzicht in de bredere context van innovatie en de invloeden van lokale, regionale, nationale en internationale overheden hierop.

Het managen van innovatie

In dit onderdeel wordt ingegaan op de verschillende managementbenaderingen waarbinnen innovatie een rol kan spelen. Daarbij komen o.a. het klassieke perspectief, het HR-perspectief, de “contingency theory” en de “systems theory” aan bod. Daarnaast wordt het dilemma van innoveren binnen organisaties behandeld. Hoe kunnen organisaties zich focussen op kostenverlaging en concurrentievoordeel en toch tijd en geld vrijmaken voor innovatie?

Open innovatie

In dit onderdeel gaan we uit van de basiskennis van een organisatie als vertrekpunt voor innovatie. Vervolgens kijken we hoe strategische allianties de mogelijkheid bieden om toegang te krijgen tot andere competenties, netwerken, distributiekanalen, technologieën en meer. Je krijgt o.a. inzicht in het belang van de competenties en capaciteiten voor het genereren van winsten binnen de organisatie. Ook leer je welke strategische allianties er zijn en welke redenen er zijn voor het vormen van een strategische alliantie. Bovendien wordt behandeld hoe allianties tot stand komen, welke risico’s en beperkingen ze met zich mee brengen en welke rol een factor als vertrouwen speelt. Tot slot krijg je inzicht in het begrip open innovatie en gaan we in op de manier waarop Proctor & Gamble dit toepast in de organisatie.

New product development

In dit onderdeel wordt het belang van een goede productstrategie behandeld. We gaan in op de verschillende vormen van productstrategieën en de impact die de productstrategie kan hebben op de prestatie van een organisatie. Begrippen die aan bod komen, zijn o.a. productportfolio, differentiatie, positioneren, prestatiecriteria, merkwaarde, merkenstrategie en merkverlengingen (brand extensions). Daarnaast gaan we in op new product development (NPD) als strategie voor groei. Je leert verschillende modellen voor NPD en de bijbehorende kernactiviteiten kennen. Tot slot krijg je inzicht in de verschillende organisatiestructuren die kunnen worden toegepast bij NPD en de invloed van deze structuren op de uitvoering van het proces.

Innovatieklimaat en innovatierollen in de organisatie

In dit onderdeel komen de verschillende innovatierollen die personen kunnen vervullen aan bod. Je krijgt een goed beeld van hoe grote innovaties de afgelopen eeuw zijn ontstaan en welke rollen de personen bij de ontwikkeling ervan hebben vervuld.

Inclusief vakliteratuur

Het lesmateriaal bestaat uit verschillende internationale uitgaven op het gebied van innovatiemanagement, gecombineerd met een Nederlandstalige studiewijzer. De studiewijzer bevat aanvullende leerstof, ondersteunende artikelen (Engelstalig), oefenopgaven en inzendopgaven. Alle benodigde vakliteratuur is inbegrepen bij het collegegeld. Hiervoor hoeven geen extra kosten te worden gemaakt.

Examen

De masterclass wordt afgerond met een casus en een praktijkintegratie-opdracht. Ook hiervoor hoeven geen extra kosten te worden gemaakt.

Diploma en vervolgopleiding

Succesvolle afronding van beide onderdelen geeft recht op het certificaat masterclass Innovatiemanagement van LOI Hogeschool.

De kwaliteitsgarantie van LOI Hogeschool

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hoger Onderwijs, waar LOI Hogeschool onderdeel van uitmaakt, naast de NVAO-accreditatie van de Master of Business Administration (MBA), het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

NVAO-geaccrediteerde opleidingInstellingstoets kwaliteitszorgMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Mogelijke vervolgopleidingen

Verder studeren na deze masterclass? Kies dan voor de volledige opleiding Master of Business Administration (MBA) van LOI Hogeschool. Het behaalde certificaat kan worden ingebracht om  vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijk overeenkomende module. Wel wordt de theoretische kennis van innovatiemanagement nog getest in het fase 2-examen van de MBA-opleiding.

Houd er wel rekening mee dat het diploma van deze masterclass niet automatisch recht geeft op toelating tot de MBA-opleiding. Je dient voor toelating tot de MBA te voldoen aan de vooropleidingseisen en eventuele aanvullende eisen die hiervoor gelden.

Studiemethode
Klassikaal of thuis studeren, aan jou de keuze

Heb je graag een extra stok achter de deur en wil je medestudenten en docenten ontmoeten in de klas? Kies dan voor onze klassikale methode. Hierin is het beste van klassikaal onderwijs en thuisstudie verenigd tot het meest effectieve onderwijs dat je kunt krijgen.
Wil je liever volledig flexibel zijn en hecht je minder waarde aan het klassikale aspect? Kies dan voor onze efficiënte thuisstudie methode. Hierbij ben je 100% flexibel om de opleiding te volgen waar en wanneer je maar wilt, terwijl je toch een eigen docent hebt die je begeleidt en op elk moment vragen kunt stellen.

  Klassikaal studeren Thuis studeren
Vaste structuur van bijeenkomsten
In een kleine groep met docent en medestudenten
Volledig flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools
Klassikaal studeren bij de LOI: eigentijds flexibel en efficiënt

De klassikale opleidingen van de LOI staan garant voor een efficiënte manier van studeren, zijn doelgericht van opzet, bieden veel structuur en toch voldoende flexibiliteit om de opleiding te combineren met een baan en druk privéleven.

 • Met keuze uit dag, avond- en zaterdagprogramma’s past de opleiding in elke agenda.
 • De klassikale bijeenkomsten om de 2 tot 3 weken zorgen voor een vast studieritme.
 • Er wordt gewerkt in kleine groepen onder leiding van topdocenten uit de praktijk.
 • Persoonlijke benadering met veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie.
 • Gerichte training van competenties, boeiende presentaties en cases.
 • De docent is ook tussentijds bereikbaar voor vragen en geeft snel antwoord.
Thuis studeren bij de LOI: zelfstandig maar zeker niet alleen
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site.Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die de klassikale bijeenkomsten verzorgen én je via internet ook persoonlijk begeleiden in de tussenliggende weken. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Bij de klassikale opleidingen wordt in kleine groepen gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van leerstof, maar discussie met medestudenten, boeiende presentaties, (business)cases en training van competenties. De docent daagt je daarbij uit het beste uit jezelf te halen. En biedt veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie. Theorie en praktijk worden zo optimaal geïntegreerd.

Toelating

Voor deze masterclass zijn een vooropleiding op HBO/WO-niveau en relevante werkervaring gewenst.

Studieduur

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan een thuisstudie sneller worden afgerond.

Studieduur: 3 maanden

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op online persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle (online) studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Collegegeld

Het totale collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. 

Collegegeld thuisstudie : 3 x € 349,-
Collegegeld klassikaal : 3 x € 495,-
Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Startdatum en locaties

Schrijf nu in via het inschrijfformulier en start wanneer je wilt. Doe het dus vandaag nog! Bij een thuisstudie kun je elke datum kiezen. Bij een klassikale opleiding is er keuze uit een aantal startdata en locaties. Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdag- of donderdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden.

Klassikaal studeren

Eerstvolgende startmoment:

Maart 2018

Eerste bijeenkomst:

Eind maart 2018

Aantal bijeenkomsten dagopleiding:

5

Aantal bijeenkomsten avondopleiding:

10

Plaats:

AMSTERDAM

APELDOORN

DEN HAAG

EINDHOVEN

LEIDERDORP

ROTTERDAM

UTRECHT

ZWOLLE

AMSTERDAM

APELDOORN

DEN HAAG

EINDHOVEN

LEIDERDORP

ROTTERDAM

UTRECHT

ZWOLLE

Alle opleidingen van LOI Hogeschool worden regelmatig herzien om te blijven aansluiten bij de actuele wensen van de arbeidsmarkt. Afhankelijk van je gekozen startdatum kan het dan ook voorkomen dat de inhoud van de opleiding afwijkt van de hierboven beschreven inhoud. Je volgt altijd het meest actuele klassikale programma.

Thuis studeren

De opleiding past zich volledig aan jouw leven aan. Starten kan wanneer je wilt. Je bepaalt zelf waar je de opleiding volgt, op welk moment je studeert en hoe lang. Daarbij sta je er nooit alleen voor. Je hebt een eigen docent die via de online leeromgeving altijd snel bereikbaar is.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.