Officemanager

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

Officemanager

De cursus Officemanager behandelt de basisvaardigheden van officemanagement, zoals leidinggeven, organiseren en overzicht houden. Goed vervolg op een secretaresseopleiding.

In het kort

In het kort

De cursus Officemanager behandelt de basisvaardigheden van officemanagement, zoals leidinggeven, organiseren en overzicht houden. Goed vervolg op een secretaresseopleiding.

Lesgeld thuisstudie
14 x € 99,00
Studieduur
14 maanden
Diploma
LOI-diploma, Nemas®-diploma, NIMA-diploma, ECDL-diploma
Erkenningen
Nemas®, NIMA, ECDL
Benodigde vooropleiding
Geen

Heb je een aantal jaar werkervaring als secretaresse of directiesecretaresse en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Kies dan voor de cursus Officemanager. Verschillende facetten van officemanagement  worden behandeld. Er wordt onder andere ingegaan op management, logistiek, databases, public relations en voorlichting. Ook is er aandacht voor leidinggeven, organiseren en overzicht houden. Na afloop heb je alle competenties en vaardigheden in huis om aan de slag te gaan als leidinggevend officemanager.

Daarom kies je voor de cursus Officemanager

 • Haal waardevolle diploma’s (o.a. Nemas® Middle management).
 • Goed vervolg op secretaresseopleiding.
 • Praktijkgerichte cursus.
 • Inclusief boek ‘Essenties van het organiseren, managen en veranderen’.

ECDL

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De cursus Officemanager is bestemd voor iedereen die al een aantal jaren werkt als (directie)secretaresse en een leidinggevende functie als officemanager ambieert. Ook als je de basisvaardigheden van officemanagement al beheerst en deze vaardigheden wilt aanscherpen, is deze cursus een echte aanrader!

Na het volgen van de cursus Officemanager ben je helemaal klaar om de uitdaging van een nieuwe, hogere functie aan te gaan. Bijvoorbeeld als officemanager op een secretariaat of bij een reis- of uitzendbureau. Een officemanager heeft kennis van management, logistiek en public relations. Daarnaast kan hij of zij leidinggeven, overzicht houden en organiseren.

Vooropleiding

Om deze cursus met succes te kunnen volgen, zijn een algemene ontwikkeling op HAVO- of MBO-niveau en praktijkervaring gewenst.

De cursus

Inhoud van de cursus Officemanager

De cursus Officemanager behandelt alles wat er bij het werk van een officemanager komt kijken. Eerst volgt een inleiding in officemanagement. De vaardigheden van een officemanager, zoals leidinggeven en organiseren, worden besproken. Vervolgens leer je ECDL databases te ontwerpen en formulieren en rapporten te maken. We gaan ook dieper in op middle management en project- en kennismanagement. Onderwerpen als marketing, communicatietechnologie, logistiek worden onder de loep genomen. De cursus wordt afgesloten met de module Inleiding communicatie. In deze module is er aandacht voor reclame, public relations en voorlichting.

Meer over de inhoud

De cursus Officemanager bestaat uit de volgende vijf modules:

Inleiding officemanagement

In deze module wordt officemanagement in al haar facetten behandeld. Vaardigheden als organiseren en leidinggeven in een kantooromgeving komen aan bod. Na afloop van deze module heb je inzicht in de spilfunctie die de officemanager binnen een organisatie heeft. De module wordt ondersteund door het boek ‘Essenties van het organiseren, managen en veranderen’.

ECDL databases

Beschik je over een grote hoeveelheid gegevens, waar je op ieder moment van de dag bij moet kunnen? Dan is het gebruik van een database een prima oplossing. Je kunt alle gegevens invoeren, aanpassen en uitbreiden. Binnen bedrijven en organisaties worden databases veelal gebruikt voor het bijhouden van klant- en voorraadgegevens.

Middle management

Deze module geeft een inleiding in algemeen management. Daarnaast komen onder meer inleidingen op het gebied van marketing, economie, communicatie en logistiek aan de orde. Met de module verwerf je leidinggevende competenties op het niveau van het middenkader in een organisatie.

Project- en kennismanagement

Deze module geeft inzicht in projectmanagement en de fasering van een project, de lerende organisatie en informatie- en kennismanagement en informatie en communicatietechnologie. De module wordt afgesloten met een eindopdracht in de eigen praktijksituatie.

Inleiding communicatie

Het communicatievak is ontstaan uit de vakgebieden reclame, public relations en voorlichting. Vroeger werden deze vakgebieden als strikt gescheiden gezien. Maar deze communicatie-instrumenten kunnen elkaar juist versterken. Deze module gaat in op de diverse aspecten van reclame, public relations en voorlichting. Bovendien bespreken we zowel communicatie op strategisch niveau als op uitvoerend niveau.

Inclusief vakliteratuur

De module Officemanagement is inclusief het boek ‘Essenties van het organiseren, managen en veranderen’ van Leon de Caluwé, Rudy Kor, Mathieu Weggeman en Gert Wijnen. De module Inleiding communicatie is inclusief het ‘Communicatie Handboek’ van Michels. De boeken zijn bij het lesgeld inbegrepen.

Dit heb je nodig

We gaan ervan uit dat je beschikt over een computer met Microsoft Office inclusief Access 2010.

Examens en diploma

Examen

De modules Inleiding officemanagement en Inleiding communicatie worden afgesloten met een LOI-examen. De module Project- en kennismanagement wordt afgerond met een praktijkopdracht. De module Middle management wordt afgesloten met twee Nemas-examens. De module ECDL databases rond je af met een examen van ECDL.

De examenvakken zijn:

 • Inleiding officemanagement
 • Inleiding communicatie
 • Middle management
 • ECDL databases.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Aanmelden voor examens

Tijdens de cursus word je automatisch en op tijd geïnformeerd over deelname aan de LOI-examens: waar, wanneer en hoe laat ze worden afgenomen, hoeveel tijd je per onderdeel krijgt en hoe je je precies inschrijft. Van eventuele bijzonderheden word je eveneens op de hoogte gesteld.

Diploma en vervolgopleiding

Het LOI-examen voor de cursus Officemanager wordt afgenomen door de Examencommissie van de LOI. Na succesvolle afronding van dit examen heb je het LOI-diploma Officemanager op zak. Indien de externe examens met een voldoende zijn afgerond, ontvang je ook de diploma’s Nemas® Algemene managementkennis, Nemas® Middle management & bedrijfsvoering en ECDL databases.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 14 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 14 x € 99,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het examengeld voor de LOI-examens bij deze opleiding bedraagt ongeveer € 110,00. Houd daarnaast rekening met een uitgave van ong. € 1.020,00 voor examens die door andere exameninstanties worden afgenomen.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.068,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 475,82 - € 668,72*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 940,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 256,00 - € 416,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
14 x € 99,00
Studieduur
14 maanden
Diploma
LOI-diploma, Nemas®-diploma, NIMA-diploma, ECDL-diploma
Erkenningen
Nemas®, NIMA, ECDL
Benodigde vooropleiding
Geen

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Aantrekkelijke tijdschriftenactie

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie