Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Filter(s) toepassen

Slagen voor het eindexamen HAVO of VWO, zo gaat het zeker lukken!

 

Slagen voor het eindexamen HAVO of VWO, zo gaat het zeker lukken!

 

Na vele jaren is het eindelijk zover: het eindexamen start op 10 mei. Een spannende tijd voor elke examenkandidaat, want nu moet het gebeuren: slagen voor de HAVO of het VWO. Het liefst ook in één keer en met mooie eindcijfers. Best een uitdaging, zeker als je er niet zo goed voor staat. Maar geen zorgen! Met een goede voorbereiding gaat het zeker lukken. Lees snel verder hoe je dat aanpakt en wat je als ouders kunt doen.

Een paar simpele stappen die je helpen slagen

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de examenkandidaten te laat begint met leren met examenvrees en slechtere cijfers tot gevolg. Een goede voorbereiding begint dus met op tijd starten. Maar er is meer.

 1. Maak een (reële) planning en houd je eraan. Ook al wil je liever chillen. Jouw tijd komt nog wel, als je geslaagd bent namelijk! Dan kun je naar alle examenfeesten en eindeloos vakantie vieren.
 2. Stel niet uit, begin vandaag nog. Vertrouw je jezelf niet op dit punt? Of vertrouwen je ouders jou niet ;-). Wees niet kinderachtig en geef ze die planning om je te helpen herinneren.
 3. Probeer hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden. Wat is echt belangrijk en wat niet? Alles met een marker onderstrepen is zinloos. Schrijf alleen op wat je echt niet kunt onthouden.
 4. Niets is effectiever dan oefenen met echte examenopgaven. Met de examentraining HAVO en examentraining VWO van de LOI doe je dat. De examentrainingen bereiden voor op de officiële examens en zijn volledig online te volgen. Je kunt dus gewoon thuis aan de slag en wordt op een efficiënte manier voorbereid op de examens die je straks moet maken. Beter voorbereid kun je niet zijn! De examentrainingen HAVO en VWO zijn beschikbaar voor Wiskunde B, Biologie en Economie. Starten kan op elk moment! 

Geen opleidingen in overzicht

Eerste hulp bij examenstress

Examenstress ontstaat meestal doordat je er slecht voor staat, omdat je de examenstof nog niet goed kent of te laat bent begonnen met leren. Herken je dit bij jezelf? 

Zo pak je het aan

 1. Vraag een klasgenoot die goed is in het vak om je bij te spijkeren of samen te leren. Want dat is iemand die de stof goed kent, weet hoe het moet en het jou simpel(er) kan uitleggen.
 2. Stel ook weer niet te hoge eisen aan jezelf. Een goede voorbereiding is prima, maar een paar fouten maken mag best.
 3. Ontspanningsoefeningen kunnen helpen om de zenuwen de baas te blijven. Veel mensen zweren erbij. Ben je meer van de actie? Ga dan een uurtje sporten tussendoor.
 4. Zorg dat je goed slaapt. Een vereiste om goed te kunnen presteren! Zo’n 8 uur is ideaal. Snel in slaap vallen lukt beter als je een uur van te voren niet meer tv of op een ander scherm kijkt.
 5. Ben je toch te laat begonnen met leren of sta je er slecht voor? Gebruik je tijd zo efficiënt mogelijk! De online examentraining van de LOI is dan ideaal. Je traint doelgericht en weet al in korte tijd precies wat je kunt verwachten. Zo is je kans om te slagen én een hoog eindcijfer te halen aanzienlijk vergroot! Starten kan op elk moment.
samen studeren

Wat je als ouders kunt doen (en beter kunt laten)

 • Loopt de stress (en spanning in het gezin) hoog op? Probeer zelf je hoofd koel te houden en help je zoon/dochter te relativeren. Wil je kind niet praten? Duik er niet bovenop. Wil je toch iets doen? De volgende dag een sms-je sturen of een geeltje neerleggen met een verrassend tekstje kan het ijs nog wel eens breken.
 • Stelt je kind hoge eisen aan zichzelf? Probeer die eisen wat te temperen en leidt de aandacht liever af van het onderwerp ‘examens’ dan er veel over te praten. Je kind gaat toch wel slagen.
 • Is je zoon of dochter liever lui dan moe, maar laten de cijfers dit niet toe? Deze examenkandidaten kunnen wel wat motivatie gebruiken. Maar waar doe je goed aan? Bedenk waarmee je je kind echt kunt belonen of vraag het gewoon. Geef aan wat je daarvoor verwacht en maak hierover duidelijke afspraken. Is je kind niet gevoelig voor welke beloning dan ook? Dan is streng(er) zijn het proberen waard. Eerst leren, dan pas gamen of telefoon terug.

Geef je kind een hogere slagingskans met een examentraining van de LOI

De LOI biedt verschillende examentrainingen die de examenstof behandelen en een uitstekende voorbereiding geven op de officiële eindexamens HAVO en VWO in mei. Hiermee vergroot je kind zijn of haar slagingskans aanzienlijk. Er zijn online examentrainingen voor de vakken wiskunde B, biologie en economie.

Schrijf nu in om snel te kunnen starten.

Geen opleidingen in overzicht