In het kort

Studieduur en lesgeld vind je onderaan deze pagina.

Geen (niveau B1 is gewenst)

Ja, niveau B2

 

X

Faciliteiten bij deze opleiding
 • Multimediale opdrachten
 • I-coach
 • Vragen stellen aan je docent
 • Contact leggen met je studiegenoten
 • Huiswerkopdrachten insturen
 • Overzicht vorderingen
 • Mediatheek
 • Contact met de LOI

Meer weten? Vraag de gratis proefles aan!

Dit heb je nodig

 • Internetaansluiting
 • Tekstverwerkingsprogramma dat
  bestanden in Word-formaat kan opslaan.

Eventuele aanvullende systeemeisen vind je in de opleidingsinformatie.

 
     

Vraag en antwoord

Heb je een vraag, kijk eerst of het antwoord hier staat.

Zakelijke communicatie met Fransen

Na afloop het Diplộme de Français professionnel van de Alliance Française op zak!

Heb je veel Franse zakenpartners of zul je daar binnenkort in je werk veel mee te maken krijgen? Dan merk je dat er cultuurverschillen zijn tussen Frankrijk en Nederland. Wil je weten hoe je hiermee om kunt gaan en tegelijk je Frans op een goed niveau brengen? Dan is dit de cursus voor jou! Deze cursus leert je het Frans dat je nodig hebt in het bedrijfsleven. Denk o.a. aan specifieke termen en het taalgebruik om te onderhandelen, je ideeën te presenteren en zakelijke afspraken te maken. Ook aan de culturele verschillen en omgangsvormen wordt veel aandacht besteed. Deze cursus is echter niet alleen erg nuttig, maar ook erg leuk om te doen. Je oefent je vaardigheden namelijk met behulp van multimediale opdrachten!

Daarom kies je deze cursus

 • Praktijkgerichte cursus op HBO-niveau
 • Studeren met multimediale opdrachten
 • Diploma Zakelijk Frans CEF-niveau B2 (alleen bij variant incl. module Zakelijk Frans)

Voor wie is de cursus Zakelijke communicatie met Fransen bestemd

De cursus Zakelijke communicatie met Fransen is bestemd voor iedereen die in zijn werk te maken heeft of gaat krijgen met buitenlandse relaties die Frans spreken (bijvoorbeeld opdrachtgevers, klanten en leveranciers) en zich goed wil kunnen redden in het Frans en meer wil weten over de Franse cultuur. Belangrijk voor succesvol zakendoen! De cursus is zeer geschikt voor bijvoorbeeld secretaresses, managementassistenten, managers, ondernemers en consultants.

Doe je naast Frankrijk zaken met Engeland en/of Duitsland? Schrijf je dan in voor een van de voordelige combinatiepakketten.

Je behaalt een internationaal erkend niveau

Na het volgen van deze opleiding:

 • heb je je taalvaardigheid in het Frans, zowel schriftelijk als mondeling, naar een gevorderd niveau gebracht
 • heb je een diploma Zakelijk Frans op CEF-niveau B2
 • heb je voor je zakenrelaties relevante kennis opgedaan van de Franse cultuur en omgangsvormen.

Inhoud van de cursus Zakelijke communicatie met Fransen

De cursus bestaat uit twee modules: Zakelijk Frans en Zakelijke communicatie met Fransen.

De module Zakelijk Frans bestaat uit 20 hoofdstukken die zijn opgebouwd rond een onderwerp uit de zakenwereld. Bijvoorbeeld vergaderen, marketing of onderhandelen. Elk hoofdstuk bevat de componenten woordenschat, leesvaardigheid, schrijfvaardigheid, grammatica en culturele achtergrond of uitspraak. Op deze manier leer je het Frans zoals het in het bedrijfsleven wordt gebruikt.

Je leert o.a. zakelijke brieven schrijven, presenteren, rapporteren en onderhandelen in het Frans. Je bouwt een uitgebreide woordenschat op en leert specifieke zakelijke uitdrukkingen.

Naast het schriftelijke communiceren is in de zakenwereld mondelinge communicatie heel belangrijk. Snel overleggen, goed presenteren, beleefd converseren, je moet het allemaal goed kunnen. Daarom richt de tweede helft van deze module zich vooral op spreekvaardigheid. Die oefen je met de multimediale opdrachten. Door het voeren van gesprekken leer je de juiste uitspraak en het formuleren van goedlopende en correcte zinnen.

In deze module leer je over de verschillen tussen collectieve en individuele culturen, neutrale en emotionele culturen en mannelijke en vrouwelijke culturen. Ook verbale en non-verbale communicatie komen aan bod. Uiteraard leer je hierbij over de verschillen tussen de Franse en de Nederlandse cultuur en dan met name de verschillen in omgangsvormen in het zakenverkeer en op de werkvloer.

Uniek! Multimediaal studeren

In de digitale leeromgeving op internet vind je multimediale opdrachten. Hierbij zit je met een headset op achter je computer, en speel je met je eigen stem mee in een animatiefilm. Tijdens het filmpje neem je zelf telkens deel aan zakelijke dialogen. Zo oefen je het Frans meteen in situaties zoals je die ook in de praktijk tegenkomt. Een heel interactieve én effectieve manier van studeren.

Bekijk de demo.

Headset

Bij het inspreken op de computer kun je eventueel gebruikmaken van een headset. Deze kun je heel eenvoudig via de LOI bestellen. Geef je keuze aan op het inschrijfformulier.

Dit krijg je thuis

Het lesmateriaal is helder geschreven, bevat leuke, afwisselende onderwerpen en biedt alle mogelijkheid om de taal te oefenen.

Examen

Slaag je voor het examen Zakelijk Frans, dan heb je het Diplộme de Français professionnel B2 van Alliance Française op zak. Het examen wordt afgenomen in Rotterdam en bevat een schriftelijk en een mondeling deel. Het examengeld bedraagt € 120,– (2013). Kijk voor meer informatie over het examen en de wijze waarop je je kunt aanmelden op http://www.alliance-francaise.nl/

Het examen voor de module Zakelijke communicatie met Fransen wordt afgenomen door de LOI. Meer informatie hierover ontvang je tijdens de cursus.

Vooropleiding

Voor de cursus Zakelijke communicatie met Fransen is Frans op VMBO-niveau of een cursus Frans voor beginners (CEF-niveau B1) gewenst.

Inclusief of exclusief module Zakelijk Frans

Heb je het Diplộme de Français professionnel B2 van Alliance Française in je bezit? Schrijf je dan in voor de opleiding zonder Zakelijk Frans.

Vervolgopleiding

Wil je je kennis van het Frans nog verder verdiepen, dan is de cursus Frans voor meergevorderden een goede vervolgopleiding. Deze cursus is niet specifiek op zakelijke taal gericht, maar brengt wel je algemene Frans (je vocabulaire, je kennis van de grammatica) op een hoger niveau (C1).

Studieduur en lesgeld

Doe je naast Frankrijk ook zaken met Engeland en/of Duitsland? Schrijf je dan in voor één van de voordelige combinatiepakketten.

Zakelijke communicatie met Fransen

Studieduur

:

8 maanden*

Lesgeld

:

€ 86,– per maand**

Zakelijke communicatie met Fransen zonder Zakelijk Frans

Studieduur

:

4 maanden*

Lesgeld

:

€ 86,- per maand**

Zakelijke communicatie met Britten, Duitsers en Fransen met taalmodules

Studieduur

:

16 maanden

Lesgeld

 

€ 86,- per maand*

Korting

:

33%

Zakelijke communicatie met Britten, Duitsers en Fransen zonder taalmodules

Studieduur

:

8 maanden

Lesgeld

 

€ 86,- per maand*

Korting

:

33%

Zakelijke communicatie met Britten en Fransen met taalmodules

Studieduur

:

12 maanden

Lesgeld

 

€ 86,- per maand*

Korting

:

25%

Zakelijke communicatie met Britten en Fransen zonder taalmodules

Studieduur

:

6 maanden

Lesgeld

 

€ 86,- per maand*

Korting

:

25%

Zakelijke communicatie met Duitsers en Fransen met taalmodules

Studieduur

:

12 maanden

Lesgeld

 

€ 86,- per maand*

Korting

:

25%

Zakelijke communicatie met Duitsers en Fransen zonder taalmodules

Studieduur

:

6 maanden

Lesgeld

 

€ 86,- per maand*

Korting

:

25%

* De genoemde studieduur geldt bij een gemiddeld studietempo. Uiteraard kun je sneller studeren als je dat wilt en zo de cursus sneller afronden.

** Kies je voor betaling in één keer, dan krijg je 5 % korting! Eventuele tussentijdse prijswijzigingen worden niet doorberekend.

Schrijf je direct in

Inschrijven is heel eenvoudig. Vul gewoon het inschrijfformulier in. Als je je nu inschrijft kun je binnenkort al aan de slag. Doe het dus vandaag nog!

Nu inschrijven Gratis studiegids Gratis proefles
zijbalk 3.0 entertainment card mbo, talen en eigen zaak camp
Persoonlijk studieadvies? Bel 071 - 545 1234
Talengids