`

Studieduur en lesgeld

: 4 maanden
: 4 x € 87,-
:

10%

:

4 x € 78,30

In het kort Meer informatie

: 4 maanden
: 4 x € 87,-
:

10%

:

4 x € 78,30

Geen

Ja, niveau B1

 

X

Faciliteiten bij deze opleiding
 • I-coach
 • Vragen stellen aan je docent
 • Contact leggen met je studiegenoten
 • Huiswerkopdrachten insturen
 • Overzicht vorderingen
 • Mediatheek
 • Informatie over examens
 • Contact met de LOI

Meer weten? Vraag de gratis proefles aan!

Dit heb je nodig

 • Internetaansluiting
 • Tekstverwerkingsprogramma dat
  bestanden in Word-formaat kan opslaan.

Eventuele aanvullende systeemeisen vind je in de opleidingsinformatie.

 
     

Vraag en antwoord

Heb je een vraag, kijk eerst of het antwoord hier staat.

Spoedcursus Frans voor beginners

Supersnel Frans leren op de leukste en meest effectieve manier

Wil je snel voor je werk of vakantie Frans leren en ben je bereid aardig wat tijd in de cursus te steken? Kies dan voor de Spoedcursus Frans voor beginners van de LOI. Tijdens de cursus leer je de taal in slechts vier maanden spreken, verstaan, lezen en schrijven. Je leert de perfecte uitspraak met behulp van luisterfragmenten ingesproken door ‘native speakers’. Je ontvangt ze naar keuze op cd of als MP3-bestand.

Frans leren is niet alleen leuk en handig, kennis van de Franse taal is ook een waardevolle aanvulling van je cv. Het geeft je net die extra voorsprong op de arbeidsmarkt.

Daarom kies je de spoedcursus Frans voor beginners

 • Al binnen een maand voer je een eenvoudig gesprek in het Frans
 • Gratis professionele app
 • Uniek! Leuk én effectief studeren met multimediale opdrachten
 • Gratis online hoorcolleges met extra uitleg
 • Persoonlijke en motiverende begeleiding van ervaren docenten
 • Makkelijk online inspreken en snel feedback (ingesproken in het Frans)
 • Officieel en internationaal erkend diploma van Alliance Française, niveau B1
 • Ideaal als opfriscursus (vmbo-, mavo-niveau)

Efficiënter studeren met de KennisTrainer App

Alleen bij de LOI krijg je toegang tot een unieke KennisTrainer app voor op je smartphone of tablet. Deze intelligente software geeft je een training op maat. Met extra aandacht voor die onderwerpen waar jij nog moeite mee hebt. Een efficiënte en effectieve manier om de stof beter en sneller te onthouden.
Het kan voorkomen dat de KennisTrainer niet bij alle onderdelen van een opleiding beschikbaar is.

Compleet lespakket; meteen alles in huis

 • Nieuw! Keuze voor luisterfragmenten op MP3-bestand
 • Of 8 cd’s met luisterfragmenten voor de uitspraak
 • Helder geschreven lesmateriaal met afwisselende oefeningen
 • Optioneel: bestel een headset en/of woordenboeken bij de LOI!

Voor wie is de Spoedcursus Frans voor beginners bestemd

Deze cursus Frans is bestemd voor iedereen die razendsnel voor zijn/haar werk of vakantie Frans wil leren en bereid is zo’n 16 uur per week aan de cursus te besteden. Heb je minder tijd of wil je het rustiger aan doen met je studie? Kies dan voor de reguliere cursus Frans voor beginners.

Speel mee in online animatiefilms!

Bij deze opleiding speel je met je eigen stem mee in echte animatiefilms. Een superleuke, effectieve én vooral interactieve manier van studeren. Wat je leert, pas je direct toe in de praktijk. Hierdoor leer je de taal beter en sneller.

In de filmpjes, die je vindt op LOI Campus, krijg je regelmatig de opdracht om iets in de taal te zeggen en dit in te spreken op de computer. Je bestelt bijvoorbeeld iets in een restaurant, voert een gesprek met vrienden of vertelt de taxichauffeur waar je heen wilt. Je oefent de taal dus meteen in levensechte situaties! Bekijk de demo (voorbeeld van Spaans voor beginners).

Bij het inspreken op de computer kun je eventueel gebruikmaken van een headset. Deze kun je, samen met woordenboeken, heel eenvoudig via de LOI bestellen. Geef je keuze aan op het inschrijfformulier.

Uniek! Online hoorcolleges

Bij deze taalcursus kun je online hoorcolleges volgen. Je krijgt door middel van een online filmpje extra uitleg van een ervaren docent, bijvoorbeeld over de uitspraak. Je leert hoe je de klanken van een vreemde taal onder de knie krijgt. Je hoort niet alleen, maar ziet ook hoe je woorden uit moet spreken. Vaak wordt dit gecombineerd met een oefening en soms, indien van toepassing, ook met grammatica. Door het volgen van de colleges heb je de stof nóg sneller en beter onder de knie. De hoorcolleges zijn daarmee een belangrijk onderdeel van je cursus. De hoorcolleges zijn gratis en je kunt ze zo vaak bekijken als je wilt.

Kennistrainer

Herhalen is dé manier om te slagen voor een examen. Daarom kun je bij de LOI gebruikmaken van de online kennistrainer. De kennistrainer stelt je vragen en herhaalt precies die vragen die je niet wist of niet goed had. Net zo lang tot je alle leerstof kent én onthoudt. Een betere voorbereiding op je examen is er niet. Zo slaag je zeker! Ook beschikbaar voor op je smartphone.

Je behaalt een internationaal erkend niveau

Met deze basiscursus Frans leer je de taal zodanig spreken, verstaan, lezen en schrijven dat je je in veel voorkomende situaties goed kunt redden. Bovendien leer je meteen veel over het land, de inwoners en de gebruiken.

Het niveau dat je bereikt met deze beginnerscursus Frans wordt internationaal aangeduid als B1. Wil je taalcursussen vergelijken, kijk dan goed naar het te behalen eindniveau.

Inhoud van de Spoedcursus Frans voor beginners

Met de spoedcursus Frans voor beginners van de LOI kan iedereen het Frans goed onder de knie krijgen. Je begint met de basis en met ieder hoofdstuk breid je je woordenschat flink uit. En leer je dankzij de heldere uitleg snel de grammaticaregels beheersen. Tijdens de cursus pas je meteen toe wat je leert. Want je leert pas echt goed Frans als je de taal actief gebruikt!

Na het afronden van de spoedcursus Frans voor beginners, kun je je goed uitdrukken in het Frans. Zo kun je straks zonder enige moeite boodschappen doen, bestellen in een restaurant, geldzaken regelen, een hotelkamer reserveren of gewoon een gesprek voeren met de lokale bevolking. Je uitspraak is uitstekend, want je leert met teksten die ingesproken zijn door ‘native speakers’: mensen van wie Frans de moedertaal is. En je leert het Frans zodanig verstaan dat je programma’s op radio en tv redelijk goed kunt volgen.

Koppen snellen in een Franse krant, de grote lijnen van een artikel begrijpen of een Frans tijdschrift lezen. Na deze cursus draai jij je hand er niet meer voor om. Je kunt straks ook zonder problemen een mailtje of eenvoudige brief schrijven. Bijvoorbeeld een kaartje aan nieuwe Franse vrienden!

Je gebruikt de taal meteen in situaties die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Geen bladzijden vol droge grammatica of urenlang woordjes stampen, maar wat je leert meteen toepassen. Zo gaat de taal nog meer leven.

Zitten de Nederlandse grammaticaregels niet meer zo vers in je geheugen? Dan kun je kiezen voor de cursus Frans voor beginners mét extra lessen basisgrammatica Nederlands. De cursus duurt dan twee weken langer, maar versterkt wel de basis.

Haal een officieel diploma

Na afronding van de spoedcursus Frans kun je ervoor kiezen om het Diplôme d’Etudes en Langue Française (DELF) B1 te behalen. Het examen voor dit diploma wordt twee keer per jaar afgenomen in juni en december bij vestigingen van de Alliance Française in Nederland en kost € 120,- (2014).

Geen examen? Vraag een studieverklaring aan

Wil je geen examen afleggen, dan is het mogelijk om een studieverklaring aan te vragen. Hiermee heb je een bewijs inhanden van de gevolgde opleiding en de behaalde studieresultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren?

Wil je na de Spoedcursus Frans de taal nóg beter leren? Dan is Frans voor gevorderden een prima vervolgcursus.

Schrijf je direct in

Inschrijven is heel eenvoudig. Vul gewoon het inschrijfformulier in. Als je je nu inschrijft kun je binnenkort al aan de slag. Doe het dus vandaag nog!

14 dagen vrijblijvend op proef

Na inschrijving bij de LOI ontvang je binnen enkele dagen het eerste lespakket thuis. Het materiaal kan dan op het gemak worden ingezien. Voldoet het niet aan de verwachtingen, dan mag het pakket, zonder verplichtingen, binnen 14 kalenderdagen aan ons worden geretourneerd.

Nu inschrijven Gratis proefles
zijbalk 3.0 zomer instapweken tijdschriftenbon mbo, talen en eigen zaak camp
Persoonlijk studieadvies? Bel 071 - 545 1234
Talengids