`

Studieduur en lesgeld

: 8 maanden
: 8 x € 86,-

In het kort Meer informatie

: 8 maanden
: 8 x € 86,-

Geen

Ja, niveau B2

 

X

Faciliteiten bij deze opleiding
 • Multimediale opdrachten
 • I-coach
 • Vragen stellen aan je docent
 • Contact leggen met je studiegenoten
 • Huiswerkopdrachten insturen
 • Overzicht vorderingen
 • Mediatheek
 • Contact met de LOI

Meer weten? Vraag de gratis proefles aan!

Dit heb je nodig

 • Internetaansluiting
 • Tekstverwerkingsprogramma dat
  bestanden in Word-formaat kan opslaan.

Eventuele aanvullende systeemeisen vind je in de opleidingsinformatie.

 
     

Vraag en antwoord

Heb je een vraag, kijk eerst of het antwoord hier staat.

Effectief communiceren met Franstaligen Nieuw!

Frans is een van de belangrijkste talen in de internationale communicatie. In het bedrijfsleven, maar zeker ook in non profit-organisaties. Wie in zijn werk regelmatig te maken heeft met Franstalige contacten, zakenpartners, leveranciers, klanten of collega’s, zal merken dat kennis van de Franse taal niet volstaat. Om succesvol zaken te kunnen doen met Franstaligen, is het essentieel om ook voldoende besef te hebben van de rol van het land en de taal in Europa, de cultuur en gebruiken, culturele verschillen met Nederland en actuele thema’s binnen de belangrijkste Franstalige gebieden.

De opleiding Effectief communiceren met Franstaligen biedt al deze kennis en meer. Na afronding kom je beslagen ten ijs bij het zakendoen met Franstaligen, in Nederland, Frankrijk, België, Canada, Zwitserland en Franstalig Afrika.

Daarom kies je deze cursus

 • Korte en zeer praktijkgerichte cursus op hoog niveau.
 • Professionele begeleiding door ervaren docenten.
 • Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling bij de HBO-bachelor Vertaler Frans.

Voor wie is de cursus Effectief communiceren met Franstaligen bestemd

De cursus Effectief communiceren met Franstaligen is bestemd voor professionals die in hun functie te maken hebben met Franstalige (zaken)partners, collega’s of andere relaties. Ook wie een bedrijf wil starten in Frankrijk, België, Zwitserland, Canada of Franstalig Afrika, doet met deze cursus zeer waardevolle kennis op.

Inhoud van de cursus

De opleiding behandelt alle aspecten van de Franse cultuur en gewoonten die voor het zakendoen met Franstaligen van belang zijn.

Als eerste maak je kennis met de Internationale Organisatie voor de Francofonie (IOF) en haar lidstaten. Ook de bijzondere status van deze organisatie bij de VN wordt besproken. Vervolgens wordt ingegaan op cultuurtheorieën en pas je deze toe bij het analyseren van de (zakelijke) cultuur en communicatie in Frankrijk en enkele belangrijke Franstalige gebieden.

De cursus gaat uitgebreid in op de zakelijke cultuur en etiquette. Wat is gepast zakelijk jargon? Wanneer kies je voor formeel of informeel taalgebruik? Hoe gedraag je je in een zakelijke situatie? En wat zijn de verschillen met Nederland wanneer het gaat om kwesties als besluitvorming, hiërarchie, leiderschap, onderhandelingen en samenwerking? Ook wordt besproken welke competenties nodig zijn om zakelijk succesvol te zijn.

In de cursus is niet alleen aandacht voor Frankrijk, maar ook voor verschillende andere Franstalige gebieden: België, Luxemburg, Zwitserland, Monaco, Corsica, Andorra, Canada, Haïti, Noord-Afrika en Franstalig Afrika.

Doelgericht lesmateriaal

Al het lesmateriaal is inbegrepen bij het lesgeld. Er wordt gewerkt met speciaal ontwikkeld losbladig lesmateriaal, aangevuld met een online studiewijzer.

Online leeromgeving

LOI Campus, de online leeromgeving, biedt tal van innovatieve studietools, zoals een overzichtelijk leerpad en een unieke kennistrainer, waarmee je je op zeer efficiënte en effectieve wijze voorbereidt op examens. Ook de docent is via LOI Campus altijd bereikbaar voor vragen. Ervaar zelf de voordelen van LOI Campus, bekijk de demo.

Examen

De opleiding wordt afgesloten met examen. Dit bestaat deels uit open vragen en deels uit multiple choice vragen.

Examengeld

De examenkosten bedragen € 110,-.

Aanmelding

Tijdens de cursus ontvang je alle informatie over de aanmelding voor het examen.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist.

Vervolgopleiding

Succesvolle afronding van deze cursus geeft recht op een LOI-certificaat. Een behaald certificaat kun je inbrengen als vrijstellingsbewijs voor de gelijknamige module binnen de bacheloropleiding. Kijk bij de betreffende bacheloropleiding voor de vooropleidingseisen en eventuele aanvullende eisen.

Wil je naast kennis van de cultuur en gewoonten ook je kennis van de Franse taal op hoog niveau brengen? Kies dan voor een van de taalcursussen Frans. Deze zijn er op diverse niveaus.

Schrijf je direct in

Inschrijven is heel eenvoudig. Vul gewoon het inschrijfformulier in. Als je je nu inschrijft kun je binnenkort al aan de slag. Doe het dus vandaag nog!

14 dagen vrijblijvend op proef

Na inschrijving bij de LOI ontvang je binnen enkele dagen het eerste lespakket thuis. Het materiaal kan dan op het gemak worden ingezien. Voldoet het niet aan de verwachtingen, dan mag het pakket, zonder verplichtingen, binnen 14 kalenderdagen aan ons worden geretourneerd.

Nu inschrijven
zijbalk 3.0 zomer instapweken tijdschriftenbon mbo, talen en eigen zaak camp
Persoonlijk studieadvies? Bel 071 - 545 1234
Talengids