`

Studielast en collegegeld

: 240 EC
: 48 x € 164,-
of : 4 x € 1.870,-

In het kort Meer informatie

: 240 EC
: 48 x € 164,-
of : 4 x € 1.870,-

MBO4, HAVO, VWO of 21+ toets

HBO bachelor

HBO Getuigschrift

NVAO, Ministerie van OCW

 

X

Faciliteiten bij deze opleiding
 • Vragen stellen aan je docent
 • Contact leggen met je studiegenoten
 • Huiswerkopdrachten insturen
 • Overzicht vorderingen
 • Mediatheek
 • Informatie over mondelinge lesdagen
 • Informatie over examens

Meer weten? Vraag de gratis proefles aan!

Dit heb je nodig

 • Internetaansluiting
 • Tekstverwerkingsprogramma dat
  bestanden in Word-formaat kan opslaan.

Eventuele aanvullende systeemeisen vind je in de opleidingsinformatie.

 
     

Vraag en antwoord

Heb je een vraag, kijk eerst of het antwoord hier staat.

NVAO Opleidingen HBO-bachelor Vertaler Engels

Bachelor of Communication (B Comm)

Werk maken van je liefde voor de Engelse taal? Dan is het beroep van vertaler echt iets voor jou. Als vertaler kun je voor diverse opdrachtgevers aan de slag. Je vertaalt bijvoorbeeld zakelijke contracten, praktische handleidingen of commerciële teksten.

Vertalers kunnen in loondienst werken van een bedrijf of een vertaalbureau, maar ook je eigen vertaalbureau starten is heel goed mogelijk. Dit is een uitstekende manier om zelf je werktijden en –uren te bepalen en zo je baan te combineren met andere bezigheden.

Deze NVAO-geaccrediteerde opleiding HBO Vertaler Engels biedt een goede start voor een carrière als vertaler. De opleiding behandelt een grote variatie aan onderwerpen. Bovendien kun je al tijdens deze opleiding de basis leggen voor een specialisatie aan de hand van de inleidende modules op het gebied van juridisch, technisch, medisch, financieel-economisch en literair vertalen.

Tijdens de gratis contactdagen worden alle vaardigheden getraind onder begeleiding van docenten met veel vertaalervaring.

Deze opleiding is als deeltijdopleiding geregistreerd in het CROHO onder nummer 34483. Na het afronden van deze NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding, mag de titel Bachelor of Communication (B Comm) worden gevoerd.

Liever klassikaal studeren?

Deze opleiding is ook als klassikale opleiding te volgen. Je volgt dan interactieve klassikale bijeenkomsten (bij de dagopleiding 1 x per 2 weken, bij de avondopleiding 1 x per week) en studeert in de tussenliggende weken thuis met begeleiding via internet. Lees alles over deze opleiding in de klassikale variant.

Beroep en arbeidsmarkt

Met het getuigschrift HBO Vertaler Engels op zak zijn de mogelijkheden legio. Zo ligt een startfunctie als vertaler Engels bij een vertaalbureau binnen handbereik, maar is het ook mogelijk om als zelfstandig vertaler aan de slag te gaan en volledig eigen baas te zijn. Als freelance vertaler heb je alle vrijheid en flexibiliteit, waardoor je je werk gemakkelijk kunt combineren met andere bezigheden, zoals de zorg voor een gezin.

Daarnaast zijn er verschillende andere functies waar je in terecht kunt. Bijvoorbeeld bij exportgerichte bedrijven of andere (overheids)instellingen met internationale betrekkingen.

Wil je je na deze opleiding verder specialiseren in een bepaald vakgebied? Ook dan biedt deze opleiding een uitstekende basis. Je volgt al tijdens deze opleiding inleidende modules waarin je alvast proeft aan een specialisatie op het gebied van juridisch, medisch, financieel-economisch, technisch of literair vertalen.

Inhoud van de opleiding HBO Vertaler Engels

Het accent bij de HBO-opleiding Vertaler Engels ligt uiteraard op vertalen. Zowel van het Engels naar het Nederlands als andersom. Bij vertalen komt heel wat kijken. Er wordt in de opleiding dan ook ruim aandacht besteed aan alle aspecten van vertalen. Zo werk je aan vocabulaire en idioom, maar ook aan grammatica en taalkunde. Daarnaast is er in de opleiding ruimschoots aandacht voor spreek- en luistervaardigheden. Een goede vertaler houdt in zijn werk bovendien rekening met maatschappelijke en culturele verschillen tussen Nederland en Engelstalige gebieden. Ook daar besteedt de opleiding aandacht aan.

Daarnaast behandelt de opleiding diverse digitale en papieren vertaalhulpmiddelen en wordt er ingegaan op zelfstandig ondernemen/freelance vertalen. Zo ben je na afronding goed voorbereid op een bestaan als vertaler, freelance of in loondienst. In het laatste jaar worden er diverse inleidingen op vertaalspecialisaties aangeboden.

Studieprogramma van de opleiding HBO Vertaler Engels

Het studieprogramma van de opleiding bestaat uit een propedeuse en een hoofdfase. De opleiding wordt afgerond met een stage en een afstudeeropdracht.

Contactdagen

Oefening baart kunst en dat geldt zeker voor vertalen. Voor het grootste deel van de opleiding ligt de nadruk daarom op het “doen”. Zo ook tijdens de contactdagen. Deze mondelinge lessen worden gegeven door docenten die stuk voor stuk ruime ervaring hebben in de vertaalpraktijk en mogen zo vaak gevolgd worden als je wilt. De kosten voor al deze dagen zijn inbegrepen bij het collegegeld. Je betaalt hiervoor dus niets extra.

Lesmateriaal en studietools

Er wordt gewerkt met speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in combinatie met gerenommeerde vakliteratuur. Het lesmateriaal is helder van opzet en gaat recht op het doel af. Zonder onnodige ballast en met extra uitleg en training waar dat nodig is. Houd rekening met een uitgave van ongeveer € 685,- (2014) voor kernliteratuur.

Gratis extra studiematerialen

Bij de opleiding zitten bovendien onderstaande gratis extra leermiddelen:

 • audio bij de modules Vertalen I voor vertalers Engels en Vertalen II voor vertalers Engels
 • headset met microfoon voor het inspreken van opdrachten en het beluisteren van feedback.

Online leeromgeving

Via LOI Campus, de digitale leeromgeving, is de docent altijd bereikbaar voor vragen. LOI Campus biedt daarnaast tal van innovatieve studietools, zoals assessments en een unieke online kennistrainer (ook voor op je smartphone). Bovendien worden bij steeds meer opleidingen online colleges aangeboden om bepaalde onderwerpen uit de lesstof te verduidelijken of uit te lichten.

Het examen

De meeste modules worden afgesloten met een examen van LOI Hogeschool. Daarnaast wordt een aantal modules afgesloten met een praktijkopdracht. Deze kunnen thuis worden gemaakt en worden ingezonden naar LOI Hogeschool. Een voldoende resultaat geeft recht op een HBO-certificaat.

De opleiding wordt afgesloten met een stage (die niet per se buitenshuis gedaan hoeft te worden) en een afstudeeropdracht. Hierin komen theoretische kennis en praktijkervaring samen.

Flexibel examen afleggen

Bij deze opleiding zijn een of meerdere examens flexibel. Dit betekent dat je iedere werkdag examen kunt doen op 16 verschillende locaties in Nederland. Dus: geen examenstress of lang wachten op een examendatum, maar meteen examen afleggen als jij er klaar voor bent. Je legt het examen digitaal af waardoor de uitslag snel bekend is.

Examengeld

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 24,50 per maand. Hiervoor mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer kosteloos worden afgelegd.

Sommige examens die door een externe instantie worden afgenomen, kunnen alleen via de desbetreffende instantie worden geboekt. Houd voor deze examens rekening met een aanvullende uitgave van ongeveer € 409,- (2015).

HBO-getuigschrift

De bacheloropleiding HBO Vertaler Engels van LOI Hogeschool is erkend door het Ministerie van OCW. Bovendien heeft deze opleiding het hoogst haalbare kwaliteitsstempel voor hoger onderwijs: de NVAO-accreditatie. Na afloop wordt dan ook het officiële en internationaal erkende bachelorgetuigschrift HBO Vertaler Engels behaald. Op grond daarvan mag de titel Bachelor of Communication (B Comm) worden gevoerd.

Vrijstellingen

Eerder behaalde diploma’s kunnen recht geven op vrijstellingen. Met een vrijstelling hoef je geen examen te doen voor de desbetreffende module, bespaar je studietijd en krijg je korting op het collegegeld. Voor meer informatie over vrijstellingen, klik hier.

Als je wilt weten of vrijstelling mogelijk is zonder direct in te schrijven voor deze opleiding, vul dan dit formulier in. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Studievoorlichting: (071) 545 1234.

Vooropleiding

Een HAVO- of VWO-diploma of een MBO-diploma niveau 4 is een vereiste om deze opleiding te kunnen volgen. Heb je niet de juiste vooropleiding op zak, maar wil je toch een HBO-opleiding volgen? Doe dan het 21+ toelatingsexamen.

HBO 21+ regeling

Om toegelaten te worden tot een HBO-opleiding van LOI Hogeschool dien je minimaal in het bezit te zijn van een HAVO- of VWO-diploma óf een MBO-diploma niveau 4. Beschik je niet over een van deze diploma’s en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je via de 21+ regeling mogelijk toch toegelaten worden tot een HBO-opleiding. Dit kan door het afleggen van een 21+ toelatingsexamen. Wanneer je slaagt voor het 21+ toelatingsexamen kun je direct starten met de HBO-opleiding van je keuze.

De kosten voor het toelatingsexamen bedragen € 75,-. Indien je wordt toegelaten en je start met een opleiding bij LOI Hogeschool, dan worden de gemaakte kosten voor het toelatingsexamen direct in mindering gebracht op je collegegeld.

Het 21+ toelatingsexamen wordt digitaal afgenomen op 16 locaties in Nederland. Je kunt het examen op elke werkdag afleggen. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen op het gebied van taal, rekenen en logica, en toetst of je het niveau van een HBO-opleiding aan kunt. Naar aanleiding van de uitslag van het examen krijg je een advies van de toelatingscommissie van LOI Hogeschool of je wel of niet met de opleiding van je keuze kunt starten. De kosten voor het examen bedragen € 75,-. Als je slaagt voor het examen kun je starten met een HBO-opleiding van LOI Hogeschool en wordt dit bedrag in mindering gebracht op je collegegeld. Ben je gezakt voor het examen, dan kun je een herkansing aanvragen.

Klik hier om je aan te melden voor het 21+ toelatingsexamen. Op het formulier kun je aangeven op welke gewenste tijd, datum en locatie je het toelatingsexamen wilt afleggen. Het systeem zal direct op beschikbaarheid controleren en eventueel alternatieve data en tijdstippen voorstellen. Je kunt het toelatingsexamen vervolgens direct boeken en betalen via iDeal.

Toelatingsprogramma

Naast het afleggen van een 21+ toelatingsexamen is het ook mogelijk om tot deze bacheloropleiding te worden toegelaten op grond van een diploma cursus Engels voor meergevorderden ((niveau C1, afgerond met CAE of CPE) van de LOI. Deze cursus geldt in dat geval als toelatingsprogramma. Bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding ontvang je bovendien vrijstelling voor de module Algemeen Engels niveau C1.

Studieduur en collegegeld

De nominale studieduur bedraagt vier jaar, op basis van 240 studiepunten (EC) en een studielast van 60 studiepunten per jaar. Bij LOI Hogeschool studeer je echter in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s, de huidige werkplek en de tijd die je in de opleiding steekt, kun je deze opleiding sneller afronden. Je mag er ook langer over doen, tot maximaal zes jaar. Je betaalt in alle gevallen slechts vier jaar collegegeld en kunt daarna nog twee jaar gratis studeren.

Schrijf direct in voor de opleiding HBO Vertaler Engels

Inschrijven is heel eenvoudig via het inschrijfformulier. Als je je nu inschrijft kun je binnenkort al aan de slag. Doe het dus vandaag nog.

14 dagen vrijblijvend op proef

Na inschrijving bij LOI Hogeschool ontvang je binnen enkele dagen het eerste lespakket thuis. Het materiaal kan dan op het gemak worden ingezien. Voldoet het niet aan de verwachtingen, dan mag het pakket, zonder verplichtingen, binnen 14 kalenderdagen aan ons worden geretourneerd.

Geen langdurige verplichting

Tijdens de studie is het mogelijk om aan het eind van ieder studiejaar de opleiding te beëindigen. Je gaat dus nooit een langdurige verplichting aan.

Nu inschrijven Gratis studiegids Gratis proefles