`

Studieduur en lesgeld

: 4 maanden
: 4 x € 74,50
:

15%

:

4 x € 63,33

In het kort Meer informatie

: 4 maanden
: 4 x € 74,50
:

15%

:

4 x € 63,33

Geen

Nee

 

X

Faciliteiten bij deze opleiding
 • Contact leggen met je studiegenoten
 • Huiswerkopdrachten insturen
 • Chatten met je medestudenten
 • Overzicht vorderingen
 • Mediatheek
 • Contact met de LOI

Meer weten? Vraag de gratis proefles aan!

Dit heb je nodig

 • Internetaansluiting
 • Tekstverwerkingsprogramma dat
  bestanden in Word-formaat kan opslaan.

Eventuele aanvullende systeemeisen vind je in de opleidingsinformatie.

 
     

Vraag en antwoord

Heb je een vraag, kijk eerst of het antwoord hier staat.

Portrettekenen en -schilderen

Echte doe-cursus met veel voorbeelden!

Wil je graag goed mensen kunnen tekenen en schilderen? Kies dan voor de cursus Portrettekenen en –schilderen. Stap voor stap, en aan de hand van veel voorbeelden en oefeningen, krijg je de techniek van het tekenen en schilderen (aquarelleren) van mensen en portretten onder de knie!

Tijdens de cursus Portrettekenen en -schilderen raak je allereerst bekend met verschillende materialen. Denk hierbij aan houtskool, potlood en pastelkrijt. In het schildergedeelte ga je met aquarelverf aan de slag. Voor zowel het tekenen als aquarelleren geldt dat het belangrijk is om veel te observeren. Hoe je dit doet en hoe je door middel van bepaalde schetstechnieken bewegende, staande of zittende mensen op papier kunt zetten, leer je in de cursus. Daarbij worden natuurlijk ook het gezicht en de verschillende gelaatstrekken uitgebreid besproken!

Daarom kies je voor deze cursus

 • Gratis uitgebreid tekenpakket met teken- en aquarelpapier
 • Speciaal ontwikkeld lesmateriaal
 • Begeleiding door professionals

Voor wie is de cursus Portrettekenen en -schilderen bestemd

De cursus Portrettekenen en -schilderen is bestemd voor iedereen die graag (beter) mensen en portretten wil leren tekenen en schilderen (aquarelleren). Daarnaast is de cursus een échte aanrader voor iedereen die met verschillende materialen wil leren werken en graag creatief bezig is!

Je einddoel

Na de cursus Portrettekenen en -schilderen heb je de techniek van het tekenen en aquarelleren van mensen en portretten volledig in de vingers. Je bent in staat om personen en gezichten feilloos op papier te zetten en zult je omgeving versteld doen staan. Immers: niets is zo persoonlijk als een mooi portret!

Dit leer je tijdens de cursus Portrettekenen en -schilderen

Tijdens de cursus Portrettekenen en -schilderen begin je met de basis van het tekenen. Je leert allereerst welke materialen en technieken er allemaal zijn om een portret te kunnen tekenen en aquarelleren.

Materialen

Elk materiaal vraagt een eigen tekentechniek. Stap voor stap ontdek je de mogelijkheden. Je werkt met (kleur)potloden, krijt, kroontjespennen en oliepastels en leert hoe je hulpmiddelen zoals papier, doezelaars, gummen en fixatieven moet gebruiken. Je werkt aan vrije vormen, ronde en rechte vormen, lijnen en compositie.

Tekenen in zwart-wit

In dit onderdeel leer je, aan de hand van basistechnieken, mensen en portretten in zwart-wit te tekenen. Het schetsen van ledematen, handen en voeten komt aan bod, evenals het tekenen van houdingen in rust (zitten, liggen, slapen) en bewegende mensen. Ook het tekenen van gezichten komt aan bod. En welke uiterlijke verschillen zijn er bij het hoofd van de man, de vrouw en het kind? Na dit onderdeel weet je er alles van!

Tekenen in kleur

Zoals de titel al aangeeft, komt in dit onderdeel het tekenen in kleur aan bod. Welke kleurtinten gebruik je bijvoorbeeld bij het inkleuren van de huid? Je leert hoe je kleur kunt toepassen in de verschillende materiaaltechnieken en ook de compositie en het mengen van kleuren komen aan bod.

Aquarelleren

In dit onderdeel komt het aquarelleren van mensen en portretten aan bod. Aan de hand van veel voorbeelden en de materialen die je bij de cursus krijgt, leer je allereerst een opzet van de aquarel te maken. Je leert schetsen maken met aquarelverf en komt erachter wat de beste kleuren zijn om een aquarel in te kleuren. Welke kleuren gebruik je bijvoorbeeld voor de huidskleur en hoe kun je bepaalde vlakken speelser uitwerken? Dat en nog veel meer leer je in dit onderdeel.

Meteen aan de slag

Het tekenen en aquarelleren van mensen en portretten leer je pas echt goed door veel te oefenen. Daarom werk je in de cursus aan tal van uitdagende opdrachten. Je werkt ze uit en zendt ze ter beoordeling in naar je docent. Hij voorziet je werk van feedback en geeft je tips om je tekeningen nóg beter te maken!

Dit krijg je thuis

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal. Bovendien krijg je een opbergmap om je lesmateriaal overzichtelijk in op te bergen. De leerstof is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Voor het uitwerken van de lessen ontvang je gratis tekenpapier (A4).

Gratis materialenpakket

Bij je cursus krijg je een zeer compleet materialenpakket t.w.v. € 75,–. Hiermee ga je meteen zelf aan de slag!

Een cursus volgen, zo werkt het

Je gaat lekker thuis aan de slag. Je bestudeert eerst de leerstof en werkt vervolgens de opdrachten uit. Deze stuur je digitaal op naar je docent. Hij of zij geeft je dan feedback. Heb je vragen? Ook die kun je aan je docent stellen.

Via LOI Campus, de digitale leeromgeving op internet, vind je leuke en handige informatie voor je cursus. Bovendien leg je hier heel gemakkelijk contact met je medecursisten en nog veel meer.

Studieverklaring

Na afronding van de cursus kun je een studieverklaring aanvragen. Hiermee heb je een bewijs inhanden van de gevolgde opleiding en de behaalde studieresultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Schrijf je direct in

Inschrijven is heel eenvoudig. Vul gewoon het inschrijfformulier in. Als je je nu inschrijft, kun je binnenkort al aan de slag. Doe het dus vandaag nog!

14 dagen vrijblijvend op proef

Na inschrijving bij de LOI ontvang je binnen enkele dagen het eerste lespakket thuis. Het materiaal kan dan op het gemak worden ingezien. Voldoet het niet aan de verwachtingen, dan mag het pakket, zonder verplichtingen, binnen 14 kalenderdagen aan ons worden geretourneerd.

Nu inschrijven Gratis studiegids Gratis proefles
zijbalk 3.0 zomer instapweken tijdschriftenbon master,cur,vo,hvt, klassikaal
Persoonlijk studieadvies? Bel 071 - 545 1234
Inspirerende hobbygids!