`

Studieduur en lesgeld

: 18 maanden
: 18 x € 90,-
:

20%

:

18 x €72,-

In het kort Meer informatie

: 18 maanden
: 18 x € 90,-
:

20%

:

18 x €72,-

Geen

Ja

 

X

Faciliteiten bij deze opleiding
 • Kennistrainer
 • I-coach
 • Vragen stellen aan je docent
 • Contact leggen met je studiegenoten
 • Huiswerkopdrachten insturen
 • Virtuele werkruimte
 • Chatten met je medestudenten
 • Discussieforum
 • Overzicht vorderingen
 • Mediatheek
 • Informatie over mondelinge lesdagen
 • Informatie over examens
 • Contact met de LOI

Meer weten? Vraag de gratis proefles aan!

Dit heb je nodig

 • Internetaansluiting
 • Tekstverwerkingsprogramma dat
  bestanden in Word-formaat kan opslaan.

Eventuele aanvullende systeemeisen vind je in de opleidingsinformatie.

 
     

Vraag en antwoord

Heb je een vraag, kijk eerst of het antwoord hier staat.

Branchediploma pedicure

Hét vakdiploma van de pedicure-branche

Wil jij als pedicure aan de slag? Dan is de nieuwe opleiding Branchediploma pedicure, voorheen: Vakdiploma pedicure, dé ideale keuze! Je leert alles over (de totale verzorging van) voet, huid en nagels. Daarnaast leer je kwalen voorkomen, verhelpen en advies geven over goede schoenen en de beste verzorging van voeten. En: omdat de wet- en regelgeving op het gebied van milieu, hygiëne en arbo steeds belangrijker wordt, besteedt de opleiding ook aandacht aan de HAM-code.

Het studiemateriaal is ontwikkeld door brancheorganisatie PROVOET en Brancheplatform voetverzorging. Je bent dus verzekerd van lesmateriaal dat perfect aansluit op de praktijk!

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding ga je natuurlijk veel oefenen om de technieken echt goed in de vingers te krijgen. Daarom volg je acht praktijkdagen. Hier oefen je onder begeleiding van professionals.

Je haalt het Branchediploma pedicure bij stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI). Met dit erkende branchediploma op zak toon je aan dat je voldoet aan de eindkwalificaties zoals opgesteld door het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA). Je kunt je eigen praktijk starten of werken als pedicure bij bijvoorbeeld een schoonheidssalon, wellnesscenter, een verzorgingstehuis of ziekenhuis. Hoe dan ook: je carrièrekansen zijn goed te noemen, want de vraag naar pedicures zal de komende jaren alleen nog maar toenemen!

Daarom kies je voor deze opleiding

 • Vernieuwd programma pedicure
 • Competentiegerichte opleiding, inclusief 8 praktijkdagen
 • Na afloop erkend diploma
 • Voldoet aan alle kwaliteitscriteria gesteld door ProVoet
 • Leer je eigen praktijk starten.

Efficiënter studeren met de KennisTrainer App

Alleen bij de LOI krijg je toegang tot een unieke KennisTrainer app voor op je smartphone of tablet. Deze intelligente software geeft je een training op maat. Met extra aandacht voor die onderwerpen waar jij nog moeite mee hebt. Een efficiënte en effectieve manier om de stof beter en sneller te onthouden.
Het kan voorkomen dat de KennisTrainer niet bij alle onderdelen van een opleiding beschikbaar is.

Voor wie is de opleiding Branchediploma pedicure bestemd

De opleiding Branchediploma pedicure is bestemd voor iedereen die een eigen pedicurepraktijk wil opzetten of wil werken als pedicure of voetverzorger. De opleiding is bovendien een prima aanvulling voor iedereen die werkt in de uiterlijke verzorgingsbranche en een breder aanbod aan diensten wil kunnen bieden.

Je einddoel

Na het afronden van de opleiding Branchediploma pedicure kun je aan de slag als pedicure of voetverzorger bij een schoonheidssalon, wellness-centrum, verzorgingstehuis of ziekenhuis. Dankzij het onderdeel Ondernemersvaardigheden, dat in de cursus wordt behandeld, ben je na de cursus ook perfect voorbereid op een carrière als zelfstandige (zzp’er) en weet je precies wat er komt kijken bij het opzetten van een eigen praktijk.

Inhoud van de opleiding Branchediploma pedicure

De opleiding behandelt alles wat je als pedicure moet weten én kunnen. Enkele onderdelen die in de leerstof terugkomen, zijn:

Je leert eerst alles over de opbouw en werking van het lichaam en gaat in op de instrumenten en hulpmiddelen die je als pedicure gebruikt. De werkprocedures komen aan bod, evenals de huid, dermatologische afwijkingen, nagelaandoeningen, verwondingen en de genezing ervan. Je leert verschillende behandelingen uitvoeren. Zo leer je bijvoorbeeld eelt, kloven en likdoorns, nagels, voetwratten en blaren behandelen.

Ook wordt ruimschoots aandacht aan besteed aan de voet. Aan bod komen de bogen van de voet en de verschillende voettypen. Ook leer je wat staan en beweging met een voet doen en welke orthopedische afwijkingen er zijn. Bovendien leer je een blauwdruk van een voet lezen. Tot slot komt het belang van goede schoenen aan bod. Wat is eigenlijk een goede schoen? Wat is een goede pasvorm en welke preventieve en correctieve hulpmiddelen zijn er?

Naast orgaansystemen, arbeidsomstandigheden en het beroep pedicure wordt ook de ‘Code voor het voetverzorgingsbedrijf’ (HAM-code) besproken. Dit, omdat de wet- en regelgeving op het gebied van milieu, hygiëne en arbo steeds belangrijker wordt. Een onmisbaar onderdeel, want als pedicure moet je het beroep conform deze HAM-code gaan uitoefenen!

Bij de leerstof is ook een portfolio inbegrepen. Dit portfolio bevat competentiegerichte opdrachten voor ondernemersvaardigheden die je uitvoert en inzendt. De opdrachten dienen ter voorbereiding van het portfolio assessment (onderdeel examen).

Praktijkdagen

Tijdens de opleiding worden acht praktijkdagen georganiseerd. Hier komen de verschillende aspecten van het pedicurevak aan bod. Er wordt o.a. aandacht besteed aan anatomie, hygiëne, behandeling van de voet, nagels en huid. Je oefent je vaardigheden onder begeleiding van professionals. Bovendien zijn deze dagen een prima training voor het praktijkexamen. Voor het volgen van de praktijkdagen betaal je niets extra en hoef je helemaal niets zelf aan te schaffen. Tijdens de dagen zijn alle benodigde materialen aanwezig.

Alle praktijkdagen zijn facultatief, behalve de laatste praktijkdag. Deze praktijkdag bestaat uit een proeve van bekwaamheid. Dit bewijs heb je nodig als je wilt deelnemen aan de praktijkexamens van TCI.

Doelgericht lesmateriaal

Je ontvangt een speciaal ontwikkelde studiewijzer met een duidelijke instructie, extra informatie, een portfolio en opgaven. Daarnaast ontvang je inkoopboeken van IMKO/ProVoet en HBA.

Dit heb je nodig

Naast het lesmateriaal heb je materialen nodig. Deze kun je als LOI-cursist met korting aanschaffen bij Podiamed. Hier hiervoor rekening met een uitgave van ongeveer € 299,48 (2014). Deze materialen zul je ook na je opleiding goed kunnen gebruiken.

Digitale leeromgeving

LOI Campus, de digitale leeromgeving, biedt tal van innovatieve studietools, zoals een overzichtelijk leerpad en een unieke kennistrainer, waarmee je je op zeer efficiënte en effectieve wijze voorbereidt op examens. Ook de docent is via LOI Campus altijd bereikbaar voor vragen. Ervaar zelf de voordelen van LOI Campus, bekijk de demo.

Examen

Het Branchediploma pedicure wordt erkend door ProVoet en het Brancheplatform voetverzorging (onderdeel van het HBA). Tijdens het examen worden zowel je theoretische kennis als je praktische vaardigheden getoetst.

Om in aanmerking te komen voor het Branchediploma pedicure, moet je de volgende examens met een voldoende resultaat hebben afgerond en de bijbehorende bewijzen van bekwaamheid hebben behaald:

 • Hygiëne, arbo en milieu (bewijs van bekwaamheid 2.6).
 • Diagnose stellen, analyse uitvoeren en behandelingsplan opstellen (bewijs van bekwaamheid 3.8).
 • Behandeling voet, nagels en huid (bewijs van bekwaamheid 3.9).
 • Ondernemersvaardigheden / Portfolio-assessment (bewijs van bekwaamheid 3.6.4).

De examens worden bij TCI vier keer per jaar georganiseerd. Je mag uitsluitend deelnemen aan praktijkexamens als je vooraf, tijdens de laatste LOI-praktijkdag, een proeve van bekwaamheid met goed gevolg hebt afgelegd.

Examengeld

Het examengeld voor de opleiding Branchediploma pedicure bedraagt in 2015
€ 480,– (theorie- en praktijkexamens). Aan het begin van je opleiding ontvang je meer informatie over de kosten en de wijze van aanmelden. Kijk op www.tci-examens.nl voor meer informatie.

Vooropleiding

Voor deze cursus heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

Vervolgopleiding

Wil je na deze opleiding je kennis van uiterlijke verzorging verbreden? Denk dan eens aan een van de andere LOI-opleidingen in dit vakgebied: Vakdiploma schoonheidsspecialist, Basiscursus of Vakopleiding Nagelstyling, Basiscursus of Vakdiploma Visagie, Haarknippen, Haarstyling, Beauty & Wellness. Op het gebied van detailhandel kun je denken aan: Starten als zzp’er of Praktijkdiploma ondernemer MKB.

Vrijstellingen

Beschik je al over enige relevante ervaring en kun je dit aantonen? Dan kun je via dit vrijstellingsformulier direct bij de Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI) de vrijstelling(en) aanvragen. Hiervoor brengt het TCI € 20,- in rekening, plus € 16,- voor elke toegekende vrijstelling. Je ontvang vervolgens van het TCI de uitslag. De uitslag wordt ook naar het LOI gestuurd.

Schrijf je direct in voor de opleiding Branchediploma pedicure

Inschrijven is heel eenvoudig. Vul gewoon het inschrijfformulier in. Als je je nu inschrijft, kun je binnenkort al aan de slag. Doe het dus vandaag nog!

14 dagen vrijblijvend op proef

Na inschrijving bij de LOI ontvang je binnen enkele dagen het eerste lespakket thuis. Het materiaal kan dan op het gemak worden ingezien. Voldoet het niet aan de verwachtingen, dan mag het pakket, zonder verplichtingen, binnen 14 kalenderdagen aan ons worden geretourneerd.

Nu inschrijven Gratis studiegids Gratis proefles
zijbalk 3.0 zomer instapweken tijdschriftenbon master,cur,vo,hvt, klassikaal
Persoonlijk studieadvies? Bel 071 - 545 1234
MME kennistrainer hier id