`

Studieduur en lesgeld

: 7 maanden
: 7 x € 187,-

In het kort Meer informatie

: 7 maanden
: 7 x € 187,-

Geen

Ja

 

X

Faciliteiten bij deze opleiding
 • Kennistrainer
 • I-coach
 • Vragen stellen aan je docent
 • Contact leggen met je studiegenoten
 • Huiswerkopdrachten insturen
 • Overzicht vorderingen
 • Mediatheek
 • Informatie over examens
 • Contact met de LOI

Meer weten? Vraag de gratis proefles aan!

Dit heb je nodig

 • Internetaansluiting
 • Tekstverwerkingsprogramma dat
  bestanden in Word-formaat kan opslaan.

Eventuele aanvullende systeemeisen vind je in de opleidingsinformatie.

 
     

Vraag en antwoord

Heb je een vraag, kijk eerst of het antwoord hier staat.

Spoedcursus Officemanager

Voor een carrière als leidinggevend officemanager!

Heb je een aantal jaren werkervaring als secretaresse of directiesecretaresse en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is een functie als officemanager een prima volgende stap in je carrière. Eén die voortbouwt op je ervaring, maar die ook een aantal totaal nieuwe taken meebrengt. Hoe je baan er precies uitziet, is afhankelijk van de organisatie of het bedrijf waar je werkt. Maar een ding is zeker, als officemanager ben je de spil binnen een professionele kantooromgeving en verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Leidinggeven, organiseren en overzicht houden zijn slechts enkele taken die bij deze veelzijdige functie horen.

De unieke en praktijkgerichte spoedcursus Officemanager behandelt in korte tijd de verschillende facetten van officemanagement. Er wordt onder andere ingegaan op management, logistiek, databases, public relations en voorlichting. Na zeven maanden heb je alle competenties en vaardigheden in huis om aan de slag te gaan als leidinggevend officemanager!

Daarom kies je voor deze opleiding

 • Een secretariële opleiding op hoog niveau
 • Haal waardevolle externe diploma’s (o.a. NIMA Communicatie-A en ECDL)
 • Goed vervolg op secretaresseopleiding
 • Praktijkgerichte cursus
 • Inclusief boek ‘Essenties van het organiseren, managen en veranderen’
 • Binnen zeven maanden je diploma op zak

Efficiënter studeren met de KennisTrainer App

Alleen bij de LOI krijg je toegang tot een unieke KennisTrainer app voor op je smartphone of tablet. Deze intelligente software geeft je een training op maat. Met extra aandacht voor die onderwerpen waar jij nog moeite mee hebt. Een efficiënte en effectieve manier om de stof beter en sneller te onthouden.
Het kan voorkomen dat de KennisTrainer niet bij alle onderdelen van een opleiding beschikbaar is.

Voor wie is de spoedcursus Officemanager bestemd

De spoedcursus Officemanager is bestemd voor iedereen die al een aantal jaren werkt als (directie)secretaresse en een leidinggevende functie als officemanager ambieert. Bovendien heb je de motivatie en discipline om zo’n 16 uur per week aan de cursus te besteden. Ook als je de basisvaardigheden van officemanagement al beheerst en je vaardigheden wilt aanscherpen, is deze opleiding een echte aanrader!

Heb je minder tijd en wil je het rustiger aan doen met je studie? Dan is er van deze opleiding ook een gewone opleidingsvariant beschikbaar.

Je einddoel

Na het volgen van de spoedcursus Officemanager ben je helemaal klaar om de uitdaging van een nieuwe, hogere functie aan te gaan. Je hebt de kennis en vaardigheden om leiding te geven, overzicht te houden en meer verantwoordelijkheden aan te kunnen. Je kunt onder andere aan de slag als officemanager op een secretariaat of bij een reis- of uitzendbureau.

Inhoud van de spoedcursus Officemanager

De spoedcursus Officemanager bestaat uit de volgende vijf modules:

In deze module wordt officemanagement in al haar facetten behandeld. Je leert wat het begrip officemanagement inhoudt, alsmede het organiseren en leidinggeven in een kantooromgeving. Na afloop van deze module heb je inzicht in de spilfunctie die de officemanager binnen een organisatie heeft.

De module wordt ondersteund door het boek ‘Essenties van het organiseren, managen en veranderen’.

Met de module European Computer Driving Licence leer je professionele computervaardigheden die door 70% van de landen in de wereld erkend wordt. Je leert vaardig om te gaan met de databes en maakt kennis met Access 2010. Verder leer je databases te ontwerpen, informatie op te vragen en formulieren en rapporten te maken.

Deze module geeft een inleiding in algemeen management. Daarnaast komen onder meer inleidingen op het gebied van marketing, economie, communicatie en logistiek aan de orde. Met de module verwerf je leidinggevende competenties op het niveau van het middenkader in een organisatie.

Deze module geeft inzicht in projectmanagement en de fasering van een project, de lerende organisatie en informatie- en kennismanagement en informatie en communicatietechnologie. De module wordt afgesloten met een praktijkopdracht waarin je een projectorganisatie voor een transformationeel verandertraject moet opzetten, inclusief programmaorganisatie, DIN en Gantt-chart-planning.

Het communicatievak is ontstaan uit de vakgebieden reclame, public relations en voorlichting. Vroeger werden deze vakgebieden als strikt gescheiden gezien. Maar deze communicatie-instrumenten kunnen elkaar juist versterken. Deze module gaat in op de diverse aspecten van reclame, public relations en voorlichting. Je leert hoe je om kunt gaan met communicatie, zowel op strategisch niveau als op uitvoerend niveau.

Doelgericht lesmateriaal

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Bovendien krijg je opbergmappen om je lesmateriaal overzichtelijk in op te bergen. De leerstof is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen.

Inclusief vakliteratuur

Bij de cursus Officemanagement ontvang je gratis het boek ‘Essenties van het organiseren, managen en veranderen’ van Leon de Caluwé, Rudy Kor, Mathieu Weggeman en Gert Wijnen.

Benodigdheden

Voor de cursus Officemanager dien je te beschikken over een pc met Microsoft Office inclusief Acces 2010.

Digitale leeromgeving

LOI Campus, de digitale leeromgeving, biedt tal van innovatieve studietools, zoals een overzichtelijk leerpad en een unieke kennistrainer, waarmee je je op zeer efficiënte en effectieve wijze voorbereidt op examens. Ook de docent is via LOI Campus altijd bereikbaar voor vragen. Ervaar zelf de voordelen van LOI Campus, bekijk de demo.

Examen

De module Inleiding officemanagement wordt afgesloten met een flexibel LOI-examen. De module Project- en kennismanagement rond je af met een praktijkopdracht. Voor de module Inleiding communicatie leg je een NIMA-examen af en de module Middle management sluit je af met een Nemas-examen. De module ECDL databases rond je af met een examen van ECDL.

Indien je alle examens en de praktijkopdracht met een voldoende hebt afgerond, heb je het LOI-diploma én drie externe diploma’s op zak!

Examengeld

Inleiding officemanagement

:

€ 110,- (2015)

Inleiding communicatie

:

€ 405,- (2015)

Middle management

:

€ 314,- (2015)

ECDL databases

:

€ 55,- (2015)

Vooropleiding

Om de opleiding met succes te kunnen volgen, zijn een algemene ontwikkeling op HAVO- of MBO-niveau en praktijkervaring gewenst.

Vervolgopleiding

Wil je hierna verder studeren? Dan is de HBO-bacheloropleiding Officemanagement een prima vervolgopleiding. Je dient dan wel te voldoen aan de betreffende vooropleidingseisen.

Schrijf je direct in

Inschrijven is heel eenvoudig. Vul gewoon het inschrijfformulier in. Als je je nu inschrijft kun je binnenkort al aan de slag. Doe het dus vandaag nog!

14 dagen vrijblijvend op proef

Na inschrijving bij de LOI ontvang je binnen enkele dagen het eerste lespakket thuis. Het materiaal kan dan op het gemak worden ingezien. Voldoet het niet aan de verwachtingen, dan mag het pakket, zonder verplichtingen, binnen 14 kalenderdagen aan ons worden geretourneerd.

Nu inschrijven Gratis studiegids Gratis proefles
zijbalk 3.0 zomer instapweken tijdschriftenbon master,cur,vo,hvt, klassikaal
Persoonlijk studieadvies? Bel 071 - 545 1234
MME kennistrainer hier id