`

Studieduur en lesgeld

: 8 maanden
: 8 x € 64,50

In het kort Meer informatie

: 8 maanden
: 8 x € 64,50

Geen

Ja

 

X

Faciliteiten bij deze opleiding
 • Kennistrainer
 • I-coach
 • Vragen stellen aan je docent
 • Contact leggen met je studiegenoten
 • Mediatheek
 • Informatie over examens
 • Contact met de LOI

Meer weten? Vraag de gratis proefles aan!

Dit heb je nodig

 • Internetaansluiting
 • Tekstverwerkingsprogramma dat
  bestanden in Word-formaat kan opslaan.

Eventuele aanvullende systeemeisen vind je in de opleidingsinformatie.

 
     

Vraag en antwoord

Heb je een vraag, kijk eerst of het antwoord hier staat.

Medewerker logistiek

Direct toepasbaar in de praktijk!

De cursus Medewerker logistiek sluit nauw aan op de beroepspraktijk. Met de cursus Medewerker logistiek word je in minder dan een jaar opgeleid tot een volwaardige functionaris op uitvoerend niveau. Als medewerker logistiek houd je je straks bezig met de uitvoering van het logistieke beleid van een organisatie. Je werkt op een afdeling Organisatie of een afdeling Logistiek van een bedrijf, een ziekenhuis of een andere dienstverlenende instelling. Je ontwerpt procedures en denkt na over hoe gemaakte afspraken beter kunnen worden geregeld. Je onderzoekt nieuwe systemen, bedenkt handige formulieren en creëert goedkoper, sneller of minder arbeidsintensief goederen- en dienstenverkeer. Jouw inbreng levert besparingen op en zorgt voor tevreden klanten.

Daarom kies je voor deze opleiding

 • Zeer praktijkgerichte cursus
 • Gratis sjabloon voor goederenstroomschema’s

Voor wie is de cursus Medewerker logistiek bestemd

De cursus Medewerker logistiek is dé basisopleiding voor iedereen die aan de slag wil in de logistiek.

Je einddoel

Na de cursus Medewerker logistiek heb je meer dan voldoende kennis en vaardigheden om als zelfstandig medewerker op een logistieke afdeling te gaan werken binnen een profit- of non-profitorganisatie.

Na afloop van deze cursus:

 • Weet je wat logistiek voor een organisatie kan betekenen
 • Weet je hoe je een goederenstroom moet besturen en welke besturingsmethodes hiervoor worden gebruikt
 • Kun je het logistieke beleid van een organisatie probleemloos uitvoeren

Efficiënter studeren met de KennisTrainer App

Alleen bij de LOI krijg je toegang tot een unieke KennisTrainer app voor op je smartphone of tablet. Deze intelligente software geeft je een training op maat. Met extra aandacht voor die onderwerpen waar jij nog moeite mee hebt. Een efficiënte en effectieve manier om de stof beter en sneller te onthouden.
Het kan voorkomen dat de KennisTrainer niet bij alle onderdelen van een opleiding beschikbaar is.

Inhoud van de cursus Medewerker logistiek

De opleiding Medewerker logistiek is een volwaardige vakopleiding. Je leert wat logistiek inhoudt en hoe je ermee moet werken. Je maakt kennis met de diverse procedures die voor je werk van belang zijn. De cursus gaat onder andere in op:

Allereerst wordt uiteengezet wat logistiek inhoudt en wat logistiek voor de organisatie kan betekenen. De belangrijkste afdelingen binnen een organisatie, zoals marketing, de financiële administratie, automatisering en inkoop, worden besproken. Op deze manier wordt duidelijk op welke manier de verschillende bedrijfsfuncties met logistiek verbonden zijn. Ook de kostenaspecten die bij logistiek spelen, worden behandeld.

Je leert hoe de logistiek in een organisatie is opgenomen. Bij de goederenstroom gaat het om de grondvorm oftewel de manier waarop de goederen zich door het bedrijf bewegen. Alle aspecten die te maken hebben met de beweging van de goederen in en buiten het bedrijf worden besproken. Je maakt kennis met het begrip material management en de aspecten van fysieke distributie worden behandeld.

De besturing van de goederenstroom staat hier centraal. De bedrijfsketen wordt als geheel beschouwd en je leert met welke middelen je invloed hebt op het besturen van de goederenstroom. Besturingsmethodes die bijvoorbeeld ter sprake komen, zijn voorspelmethodes, voorraadbeheersing, ABC-analyse, wachttijden, netwerkplanning, materiaalbehoefteplanning en distributieplanning.

Doelgericht lesmateriaal

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Bovendien krijg je een opbergmap om je lesmateriaal overzichtelijk in op te bergen.

De leerstof is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Examen

Je kunt de opleiding afsluiten met een LOI-examen. Slaag je hiervoor, dan ontvang je een LOI-diploma Medewerker logistiek.

Examengeld

Er zijn twee mogelijkheden om het examengeld te voldoen: per examen of een vast bedrag per maand. Kies je voor de laatste optie, dan profiteer je van een flinke korting.

Per examen:

Wanneer je kiest voor betaling per examen, bedraagt het totale examengeld ongeveer € 220,- (2015).

Een vast bedrag per maand:

Wanneer je kiest voor deze optie, betaal je iedere maand een vast bedrag. Vervolgens mag je ieder examen één keer kosteloos afleggen. Je profiteert in dat geval van een korting van ongeveer 25% en betaalt € 21,- (2015) per maand.

Flexibel examen afleggen

Bij deze opleiding zijn één of meerdere examens flexibel. Dit betekent dat je iedere werkdag examen kunt doen op 16 verschillende locaties in Nederland. Geen examenstress of lang wachten op een examendatum, maar meteen examen afleggen als jij er klaar voor bent. Je legt het examen digitaal af, waardoor de uitslag snel bekend is.

Vooropleiding

Een algemene ontwikkeling op VMBO-/MAVO-niveau met enige magazijnervaring, óf Logistiek medewerker warehouse van de LOI, is gewenst.

Vervolgopleiding

Wil je na deze opleiding hogerop, dan is de opleiding Logistiek management een logische vervolgopleiding.

Schrijf je direct in voor de cursus Medewerker logistiek

Inschrijven is heel eenvoudig. Vul gewoon het inschrijfformulier in. Als je je nu inschrijft, kun je 1 maart al aan de slag. Doe het dus vandaag nog!

14 dagen vrijblijvend op proef

Na inschrijving bij de LOI ontvang je binnen enkele dagen het eerste lespakket thuis. Het materiaal kan dan op het gemak worden ingezien. Voldoet het niet aan de verwachtingen, dan mag het pakket, zonder verplichtingen, binnen 14 kalenderdagen aan ons worden geretourneerd.

Nu inschrijven Gratis studiegids Gratis proefles
zijbalk 3.0 zomer instapweken tijdschriftenbon master,cur,vo,hvt, klassikaal
Persoonlijk studieadvies? Bel 071 - 545 1234
MME kennistrainer hier id