`

Studieduur en lesgeld

: 4 maanden
: 4 x € 94,50

In het kort Meer informatie

: 4 maanden
: 4 x € 94,50

Geen

Ja

 

X

Faciliteiten bij deze opleiding
 • Kennistrainer
 • I-coach
 • Vragen stellen aan je docent
 • Contact leggen met je studiegenoten
 • Huiswerkopdrachten insturen
 • Overzicht vorderingen
 • Mediatheek
 • Informatie over examens
 • Contact met de LOI

Meer weten? Vraag de gratis proefles aan!

Dit heb je nodig

 • Internetaansluiting
 • Tekstverwerkingsprogramma dat
  bestanden in Word-formaat kan opslaan.

Eventuele aanvullende systeemeisen vind je in de opleidingsinformatie.

 
     

Vraag en antwoord

Heb je een vraag, kijk eerst of het antwoord hier staat.

Wiskunde voor gevorderden

Breng je wiskundige kennis op peil!

Heb je op de middelbare school al het nodige van wiskunde gezien, maar wil je er nu graag wat dieper in “duiken”? Bijvoorbeeld, omdat je je kennis op het gebied van Wiskunde B wilt opfrissen of omdat je het altijd al leuk vond om wat met cijfers te doen. Of, omdat je een HBO-opleiding gaat volgen, waarbij voorkennis van wiskunde gevraagd wordt. Met de cursus Wiskunde voor gevorderden breng je je wiskundige kennis en vaardigheden naar HAVO/VWO-niveau. Ook het omgaan met een grafische rekenmachine komt in de cursus uitgebreid aan bod. Al na vier maanden ben je, mede dankzij de examentraining, perfect voorbereid op het examen. En heb je je diploma eenmaal gehaald? Dan geef je hiermee aan helemaal thuis te zijn in de wereld van getallen en formules!

Daarom kies je voor deze opleiding

 • In korte tijd voldoende wiskundige voorkennis voor een HBO-opleiding
 • Inclusief examentraining

Efficiënter studeren met de KennisTrainer App

Alleen bij de LOI krijg je toegang tot een unieke KennisTrainer app voor op je smartphone of tablet. Deze intelligente software geeft je een training op maat. Met extra aandacht voor die onderwerpen waar jij nog moeite mee hebt. Een efficiënte en effectieve manier om de stof beter en sneller te onthouden.
Het kan voorkomen dat de KennisTrainer niet bij alle onderdelen van een opleiding beschikbaar is.

Voor wie is de cursus Wiskunde voor gevorderden bestemd

De cursus Wiskunde voor gevorderden is bestemd voor iedereen die een HBO-opleiding wil gaan volgen, waarbij voorkennis van wiskunde gevraagd wordt. Ook is de cursus bijzonder geschikt voor mensen die hun wiskundige kennis en vaardigheden willen opfrissen.

Je einddoel

Na afloop van de cursus zijn je wiskundige kennis en vaardigheden op HAVO/VWO-niveau. Daarnaast kun je omgaan met een grafische rekenmachine, waardoor je wiskundige vraagstukken nog handiger kunt oplossen.

Inhoud van de cursus Wiskunde voor gevorderden

In het eerste gedeelte ga je meteen met het échte werk aan de slag. Hoofdbewerkingen van het rekenen, verzamelingen, relaties en afbeeldingen en vergelijkingen en ongelijkheden komen in dit onderdeel onder andere aan bod. Verder leer je alles over functies, logaritmen en hun toepassingen en meetkundige figuren. Tot slot sta je stil bij de differentiaal- en integraalrekening.

In het tweede gedeelte van de cursus ga je in op het gebruik van de grafische rekenmachine. Je oefent alles over de basistechnieken en de functies van het apparaat en leert een aantal wiskundige berekeningen die je met de grafische rekenmachine eenvoudiger en in minder tijd kunt uitvoeren, zoals het oplossen van vergelijkingen.

Doelgericht lesmateriaal

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Bovendien krijg je opbergmappen om je lesmateriaal overzichtelijk in op te bergen.

De leerstof is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Benodigdheden

Om te profiteren van alle slimme voordelen die de LOI je biedt, moet je een computer met internetaansluiting hebben. Verder dien je voor het onderdeel werken met een grafische rekenmachine te beschikken over een grafische rekenmachine (TI-84plus van Texas Instruments).

Examen

De cursus Wiskunde voor gevorderden sluit je af met een examen dat wordt afgenomen door de Centrale Examencommissie van de LOI. Het examen is schriftelijk en bestaat uit meerkeuzevragen.

Examengeld

Er zijn twee mogelijkheden om het examengeld te voldoen: per examen of een vast bedrag per maand. Kies je voor de laatste optie, dan profiteer je van een flinke korting.

Per examen:

Wanneer je kiest voor betaling per examen, bedraagt het totale examengeld ongeveer € 110,- (2014).

Een vast bedrag per maand:

Wanneer je kiest voor deze optie, betaal je iedere maand een vast bedrag. Vervolgens mag je ieder examen één keer kosteloos afleggen. Je profiteert in dat geval van een korting van ongeveer 25% en betaalt € 21,- (2014) per maand.

Vrijstellingen

Wil je hierna verder studeren? Kijk dan bij de vervolgopleiding van je keuze of je vrijstellingen krijgt!

Vooropleiding

Voor de cursus Wiskunde voor gevorderden heb je kennis van wiskunde op VMBO-niveau nodig.

Vervolgopleiding

Nadat je de cursus Wiskunde voor gevorderden hebt gevolgd, beschik je over belangrijke voorkennis voor vervolgopleidingen op het gebied van technische en ICT-opleidingen. Voor vervolgopleidingen, kijk op www.loi.nl.

Schrijf je direct in voor de cursus Wiskunde voor gevorderden

Inschrijven is heel eenvoudig. Vul gewoon het inschrijfformulier in. Als je je nu inschrijft kun je binnenkort al aan de slag. Doe het dus vandaag nog!

14 dagen vrijblijvend op proef

Na inschrijving bij de LOI ontvang je binnen enkele dagen het eerste lespakket thuis. Het materiaal kan dan op het gemak worden ingezien. Voldoet het niet aan de verwachtingen, dan mag het pakket, zonder verplichtingen, binnen 14 kalenderdagen aan ons worden geretourneerd.

Nu inschrijven Gratis studiegids Gratis proefles
zijbalk 3.0 zomer instapweken tijdschriftenbon master,cur,vo,hvt, klassikaal
Persoonlijk studieadvies? Bel 071 - 545 1234
MME kennistrainer hier id