`

Studieduur en lesgeld

: 3 maanden
: 3 x € 74,50
:

25%

:

3 x € 55,88

In het kort Meer informatie

: 3 maanden
: 3 x € 74,50
:

25%

:

3 x € 55,88

Geen

Ja

 

X

Faciliteiten bij deze opleiding
 • I-coach
 • Contact leggen met je studiegenoten
 • Mediatheek
 • Informatie over examens
 • Contact met de LOI

Meer weten? Vraag de gratis proefles aan!

Dit heb je nodig

 • Internetaansluiting
 • Tekstverwerkingsprogramma dat
  bestanden in Word-formaat kan opslaan.

Eventuele aanvullende systeemeisen vind je in de opleidingsinformatie.

 
     

Vraag en antwoord

Heb je een vraag, kijk eerst of het antwoord hier staat.

Snel typen Vernieuwd!

Snel typen is tijd besparen!

Deze wereld draait om informatie. En deze informatie wordt in steeds grotere hoeveelheden en steeds sneller verspreid. Al die informatie is ontstaan achter een toetsenbord. Typen is dus een noodzakelijke vaardigheid voor iedereen die met taal en tekst omgaat. Stel, je typt met twee vingers en maakt veel fouten. Hierdoor kost het typen van een simpele e-mail je al enorm veel tijd. Laat staan het uitwerken van verslagen of rapporten! Die tijd kun je veel beter besteden, of je nu studeert of werkt.

De LOI, met een jarenlange ervaring met typecursussen, heeft nú de oplossing voor je. Ook als je (nog) sneller of beter wilt leren typen. Met de unieke innovatieve en interactieve leeromgeving leer je al binnen één maand blind en foutloos typen met tien vingers. Leren typen was nog nooit zo gemakkelijk én leuk!

Let op: voor kinderen die graag supersnel blind willen typen, is er de cursus Leren typen van LOI Kidzz.

Daarom volg je de cursus Snel typen bij de LOI

 • De snelste manier om blind, met tien vingers en foutloos te leren typen
 • Volledig via internet, leren typen in een unieke online leeromgeving
 • Leeromgeving werkt op de PC of Apple-computer
 • Kosteloos examen doen
 • Het is leuk om te doen
 • Je bespaart veel tijd
 • Unieke interactieve cursus

Voor wie is de cursus Snel typen bestemd

De cursus is bedoeld voor iedereen die voor werk, studie of school snel en foutloos teksten, rapporten of verslagen moet kunnen maken of verwerken. Deze compacte cursus is geschikt voor iedereen die binnen korte tijd en op een leuke manier snel en foutloos wil leren typen.

Je einddoel

Straks kun je razendsnel en foutloos blind typen met tien vingers en houd je veel kostbare tijd over. Het schrijven van e-mails en het uitwerken van brieven en rapporten gaat straks stukken beter én veel sneller. Je typesnelheid zal minimaal 130 aanslagen per minuut zijn met een foutpercentage van minder dan 0,5%.

Afgezien van je typevaardigheid, verbetert ook je houding achter de computer. Doordat je minder naar het toetsenbord hoeft te kijken, krijg je minder snel last van nek- en rugklachten.

Inhoud van de cursus Snel typen

In deze cursus leer je typen met tien vingers. Met extra aandacht voor de bijzondere toetsen op een computertoetsenbord. Daarnaast word je gedegen voorbereid op het examen. Deze compacte cursus is zo opgebouwd dat je het typen stap voor stap leert. Na het maken van een opdracht zie je direct wat je typesnelheid is en hoeveel en welke fouten je hebt gemaakt. Leren was nog nooit zo efficiënt.

Houding

Vaak wordt gedacht dat kennis van het toetsenbord volstaat om er vlot mee te werken, maar als een toetsenbord niet op de juiste manier wordt bediend, kan dat tot gezondheidsklachten lijden. Je leert om zonder naar je vingers te kijken te typen, zodat je niet steeds je ogen en je hoofd hoeft te bewegen om je vingers te controleren.

Oefeningen

Je start met het oefenen van de toetsen binnen de “basisstand”. Van daaruit bouw je stap voor stap je typevaardigheid op. Door afwisselende en interessante oefeningen met steeds nieuwe toetsen, toetscombinaties en het vormen van woorden en zinnen leer je in korte tijd snel en met tien vingers blind typen. Na elke oefening zie je direct je typesnelheid en foutpercentage, zodat je je vorderingen goed in de gaten kunt houden.

Wil je graag wat afwisseling tijdens het oefenen? Speel dan het spel Typetris. Dit typespel hoort bij de cursus en daagt je uit om supersnel te typen. Terwijl je aan het gamen bent, oefen je ongemerkt je typevaardigheid.

Begeleiding op maat

Instructies over de juiste houding achter de computer, de juiste stand van de handen en vingers en het goed aanslaan van de toetsen, krijg je via heldere online filmpjes van een virtuele docent. De resultaten van de oefeningen die je maakt, worden automatisch bijgehouden. Zo is direct duidelijk met welke toetsen of toetscombinaties je moeite hebt. Die krijgen dan automatisch meer aandacht in de nog volgende oefeningen. Je krijgt dus een cursus die helemaal op maat is.

Studiebelasting

De cursus bestaat uit 100 lessen. Met twee lessen per keer en drie tot vier keer per week oefenen, ben je ongeveer drie maanden bezig. Heb je meer tijd beschikbaar en wil je meer lessen per keer doen? Dan kun je de opleiding natuurlijk sneller afronden.

Leren typen in een unieke online leeromgeving

De cursus Snel typen is volledig online. Je maakt alle oefeningen op de computer in een unieke online leeromgeving. De resultaten worden automatisch verwerkt zodat je steeds op de hoogte bent van je vorderingen. Ook de begeleiding krijg je online, de virtuele docent leidt je door het typeprogramma heen. Zo leer je in korte tijd blind en met tien vingers typen op een snelle, praktische en efficiënte manier.

Dit heb je nodig

Voor deze compacte cursus dien je te beschikken over een computer met internetverbinding. Dat kan een PC of een Apple-computer zijn.

Examen

Aan het einde van de cursus leg je kosteloos een LOI-examen af. Dit doe je via internet. Om te slagen, dien je minimaal 130 aanslagen per minuut te halen en je foutenpercentage dient minder dan 0,5% te zijn. Na het volgen van de cursus, is dat voor jou geen probleem. Bovendien zie je na elke oefening hoe het staat met je typesnelheid en je foutenpercentage, dus zie je zelf wanneer je klaar bent voor het examen. Na afronding van de cursus kun je een certificaat aanvragen.

Vooropleiding

Voor dit studiepakket is geen specifieke vooropleiding vereist.

Schrijf je direct in

Begin meteen! Bestel nu je pakket, dan kun je al binnen een paar dagen aan de slag. Doe het dus vandaag nog!

14 dagen vrijblijvend op proef

Na inschrijving bij de LOI ontvang je binnen enkele dagen het eerste lespakket thuis. Het materiaal kan dan op het gemak worden ingezien. Voldoet het niet aan de verwachtingen, dan mag het pakket, zonder verplichtingen, binnen 14 kalenderdagen aan ons worden geretourneerd.

Nu inschrijven Gratis studiegids
zijbalk 3.0 zomer instapweken tijdschriftenbon master,cur,vo,hvt, klassikaal
Persoonlijk studieadvies? Bel 071 - 545 1234
MME kennistrainer hier id